Sunday, August 4, 2013

baju raya kami dari 2006 - 2011


Assalamualaikum semua....

hamboihh...kemain korang punya persiapan raya ye, mak jeles tau bila tengok kat news feed kat fb. pegi shopping sampai berkali-kali...mak pun shopping jugak tapi online jelah...bahaya betul internet nieh so, amacam dah siap ke semua persiapan raya u olls?

alang-alang raya dah nak dekat, aku nak cerita pasal baju raya. senang cerita baju raya pertamalah kan. jom kita chekadaut...


2006
raya 2006
tema tahun ni = beaded chiffon

tahun ni semua pakai beaded chiffon. masa ni semua orang x pakai dan x kenal lagi beaded chiffon but family aku dah pakai u olls. beaded chiffon ni aku tengok ramai pakai buat tunang dan akad nikah. kitaorang pakai buat raya je since mama aku mmg advance bab-bab kain baju nieh.


btw, baju aku tu lepas pakai, aku hang kat tingkap, nak jadikan cerita punyalah pemalas aku, sebab hang lama sangat, baju tu turun color kat belakang, jadi bertompok...kahkah


2007
raya 2007
* we are not kind of fam yang celebrate birthday but since my sis birth jatuh pada hari raya pertama, why not kan*


tema tahun ni = organza

raya tahun ni x sempat nak amik complete family pic. so aku letak je mana-mana gambar yang sempat ambik pagi raya.
tahun ni juga x ada gambar full sebab semua gambar amik ngan camera kat lappy, yelah semua jakun kan lappy ada camera, so berebut amik gambar kat lappy sudahnya semua gambar separuh je T____T


baju tu aku kemain lagi sayang sebab memang cantik, kaler oren dan corak abstarak sampai ramai sedara puji tapi aku sempat pakai 2 kali saja sebab lepas tu aku basuh, turun color since masa aku jemur kena hujan dan jadi lempab. aku x bgtau mama aku sampai sekarang sebab kompem kena maraha....hahaha. so, aku hanya sempat pakai 2 kali saja...sob..sob..sob


2008
raya tahun ni ambik gambar dengan camera phone sbb jakun dan camera rosak..kehkeh
walaupun camera phone rosak sbb ada garisan hitam tapi gigih jugak ambik gambar

tema tahun ni = chiffon

masa ni chiffon dah start popular. baju mama aku tu, baju lining kain tak ye .

pagi raya kalau x ambik gambar bajet comel memang tak sah...kehkeh

baju aku dan adik aku munira, our tailor tak buat lining kat tangan, so aku kena pakai inner
baju ni sampai sekarang aku pakai lagi pegi opis dan setiap kali pakai mesti orang puji cantik walhal dah 4 tahun kot

ni namanya riang ria hari raya


ni hari raya ke 2 kat umah auntie
matured sangat adik bongsu aku kan...kehkeh. matila kalau dia baca nieh
tadi 2006, aku bgtau kitaorang pakai beaded chiffon kan, yg biru muda dah bertompok so aku replace dengan purple muda. btw, sampai sekarang pun boleh pakai lagi yee

2009
raya 2009
tema tahun ni = abstract

tapi mama aku fail sebab pakai corak bunga. material suka hati sebab aku ngan adik aku siti pakai cotton.
adik aku dua orang lagi chiffon.
aku suka betul kalau ada gambar complete family


2010
raya 2010

tema tahun ni = chiffon , corak = paisley 

kain tu kitaorang beli kat bandung. masa tu corak paisley baru nak up, so semua sepakat amik kain yang sama, corak lebih kurang cuma macam biasa kaler ikut suka hati.

masa ni shawl pelik-pelik baru nak up, tgklah aku pakai lycra shawl, adik aku munira
pakai yg ada anting-anting tu. konon up to date la tuh...hahaha



2011

raya 2011

tema tahun ni = stripy, material = thai silk


first pic haruslah gambar mama dan abah ye dop.
masa ni dah gila manik, mama aku semua baju dia nak letak manik, sanggup dia beli thai silk banyak2 color semata-mata nak letak manik (-____-). tengoklah tangan mama aku tunampak kelantan sejati di situ. kitaorang pelik tengok orang luar dok gila pandora, bagi aku, baiklah beli emas....hehehe




 mama dan anak daranya. masa ni semua x kahwin lagi kan, sebab tu gedik semacam je, yg pakai tudung pink la maksud aku...haha

ni kat luar rumah, memang panasgila kot, tu yang adik aku munira dok sapu mata tapi sanggup tahan semata-mata nak bergambar

sebenarnya semua orang pun bermanik, cuma x seglamor mama aku.
aku letak kat lengan baju je, abaikan gelang tu ye, nampak sangat bukan gelang aku...hahaha













raya 2012 dan 2013 - next update ye...hikhik

No comments: