Wednesday, August 28, 2013

kisah stroller untuk dijual

Assalamualaikum all my reader,

okay, harini kita straight to the point ye. mak ada nak jual stroller baru. condition emma maembong, memang muda belia dan baru lagi. dalam bahasa prelove items 9.5 dia punya condtion sebab aku baru pakai sekali jee. dan ini utk peminat sweet cherry atau yg mmg nak rega 500 ke bawah saja.

macam ni, aku mmg nak beli stroller, my aim was scr5 since my bajet 500 and below. ada tengok irine nadia marcelo dalam blog dia beli scr10 tapi aku ingat mahal since dia kan suka beli benda mahal. yelah, breastpump medela freestyle, baby cot dia pun kemain comel.

then, haritu aku pegi midvalley, hubby dah bgtau pegi jee beli je yang mana-mana since dia x larat nak dukung hadif. pegi tengok momours, mother's care terus telan liur, harga mak aihhh semua riban. terus, ok cancel jum masuk jusco.

tengok jusco ada scr5 tapi last stock yg display and model tu memang dah discontinue, aku check kat internet pun sama. nak beli scr10 pun dia bgtau sold out at all jusco stores, so aku pun pilih scr 9. bukannya x best scr 9 tapi aku x suka color dia.

scr10 is totally black tapi scr 9 campuran color merah, kelabu dan batang dia hitam. dia bgtau merah dan hitam tapi rupanya merah dan kelabu dan hitam. aku nieh kalau nak sesuatu, aku nak yang tu jugak. so, aku plan nak beli scr10 jugak tapi beli kat tempat lain.

aku beli scr9 dengan harga RM539, yes harga dia mmg fixed even beli kat kedai like barangan baby pun harga sama jee. aku offer RM 499. sebab sekali je pakai, kalau nak boleh datang kat kaw umah aku. 
whatsapp/sms aku - 0139729066

tapi kalau nak nego lagi boleh tapi sikit jelah. janganle mintak 400 mmg aku x bagi. kena cepat bgtau yee, sebab aku promo ni dalam minggu ni jugak, kalau dalam minggu ni x dak orang beli. aku pakai jelahh...hehe

ni lah dia scr9
tengok kaler dia tuu...

stroller ni sgt spacious ye
sesuai for newborn baby until 4 years
tp die mmg besar tapi sweet cherry mmg semua besar
kalau korang punya baby jenis bambam, lampai...mmg sesuai
dia boleh tidurkan, so baby memang selesa

4 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

wahh.besnye.tp gedabak x klo nk smpn dlm kete? berat x?

NinaAz said...

Comel jea sis. Hehee

ddJaafar said...

ahahah..dd ada 2 stroller.tapi anak2 semua taknak duduk dalam tu.series memang rasa membazir beli stroller sebab diorang nangis2 taknak duduk dalam stroller

so,nak buat camne.mmg sampai sekarang la berdukung aje.

Shida Idris said...

rina - besar yang sbb scr ni mmg die fokus on baby on design je. kalau nk yg best, shida suggest quinny zapp extra. shida kalau ada duit, mmg beli yang tu sbb dia boleh lipat dan ringan

ninaaz- baby ke i yg comel..hikhik

dd - dia kena train rasanya. hadif ok je, sbb shida mmg x larat nak dukung. susah nk shopping nanti...hehe