Skip to main content

kisah stroller untuk dijual

Assalamualaikum all my reader,

okay, harini kita straight to the point ye. mak ada nak jual stroller baru. condition emma maembong, memang muda belia dan baru lagi. dalam bahasa prelove items 9.5 dia punya condtion sebab aku baru pakai sekali jee. dan ini utk peminat sweet cherry atau yg mmg nak rega 500 ke bawah saja.

macam ni, aku mmg nak beli stroller, my aim was scr5 since my bajet 500 and below. ada tengok irine nadia marcelo dalam blog dia beli scr10 tapi aku ingat mahal since dia kan suka beli benda mahal. yelah, breastpump medela freestyle, baby cot dia pun kemain comel.

then, haritu aku pegi midvalley, hubby dah bgtau pegi jee beli je yang mana-mana since dia x larat nak dukung hadif. pegi tengok momours, mother's care terus telan liur, harga mak aihhh semua riban. terus, ok cancel jum masuk jusco.

tengok jusco ada scr5 tapi last stock yg display and model tu memang dah discontinue, aku check kat internet pun sama. nak beli scr10 pun dia bgtau sold out at all jusco stores, so aku pun pilih scr 9. bukannya x best scr 9 tapi aku x suka color dia.

scr10 is totally black tapi scr 9 campuran color merah, kelabu dan batang dia hitam. dia bgtau merah dan hitam tapi rupanya merah dan kelabu dan hitam. aku nieh kalau nak sesuatu, aku nak yang tu jugak. so, aku plan nak beli scr10 jugak tapi beli kat tempat lain.

aku beli scr9 dengan harga RM539, yes harga dia mmg fixed even beli kat kedai like barangan baby pun harga sama jee. aku offer RM 499. sebab sekali je pakai, kalau nak boleh datang kat kaw umah aku. 
whatsapp/sms aku - 0139729066

tapi kalau nak nego lagi boleh tapi sikit jelah. janganle mintak 400 mmg aku x bagi. kena cepat bgtau yee, sebab aku promo ni dalam minggu ni jugak, kalau dalam minggu ni x dak orang beli. aku pakai jelahh...hehe

ni lah dia scr9
tengok kaler dia tuu...

stroller ni sgt spacious ye
sesuai for newborn baby until 4 years
tp die mmg besar tapi sweet cherry mmg semua besar
kalau korang punya baby jenis bambam, lampai...mmg sesuai
dia boleh tidurkan, so baby memang selesa

Comments

wahh.besnye.tp gedabak x klo nk smpn dlm kete? berat x?
NinaAz said…
Comel jea sis. Hehee
ddJaafar said…
ahahah..dd ada 2 stroller.tapi anak2 semua taknak duduk dalam tu.series memang rasa membazir beli stroller sebab diorang nangis2 taknak duduk dalam stroller

so,nak buat camne.mmg sampai sekarang la berdukung aje.

Shida Idris said…
rina - besar yang sbb scr ni mmg die fokus on baby on design je. kalau nk yg best, shida suggest quinny zapp extra. shida kalau ada duit, mmg beli yang tu sbb dia boleh lipat dan ringan

ninaaz- baby ke i yg comel..hikhik

dd - dia kena train rasanya. hadif ok je, sbb shida mmg x larat nak dukung. susah nk shopping nanti...hehe

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …