Wednesday, March 20, 2013

MOVIE TIME : THE CALL

Assalamualaikum semua,


ya Allah, aku sekarang skit ulu hati, sangat sakit macam orang tekan dada aku. nak buat apa pun x selesa. inilah bahana makan lewat semalam terus effect sampai harini. aku ni masalah kalau x keje, so aku akan makan lewat. kalau kat opis tu kompem sarapan pagi pukul 7.30 - 8.00

dulu makanlah lewat mcam mana pun xder effect, sekarang makan lewat sehari dah sakit ulu hati. ayooo, sangat x selesa dan rasa mcam nak nangis. baby, mommy mintak maaf, baby banyak kentut ekk....

semalam, sempat pegi tengok citer The Call. x planning pun nak tengok movie tapi masa dok kat GSC, rasa macam best je movie nie sebab dia citer pasal customer service. aku memang teruja tengok citer ni siap menjerit dalam panggung sebab terkejut sangat.

kelakar kan rambut helle berry

nilah girl yg helle cuba selamatkan 

ni helle g carik sendiri sebab geram sangat, polis x jumpa-jumpa


citer dia macam ni helle berry terima satu call dari sorang girl yang mengatakan rumah dia kena pecah masuk.   masa ni rumah girl tu xder orang sebab parents di g tengok movie. dia cuba nak tolong girl tu, then, dia suruh girl tu naik atas dan kunci bilik. then dia suruh girl tu bukak tingkap (pura-pura macam terjun tingkap la) walhal budak perempuan tu menyorok bawah katil. 

si jahat tu masukla dalam bilik dan dia ingat yang girl tu dah terjun, then dia turun tangga tapi yang kantoinya panggilan tu tiba-tiba disconnect. si helle berry dial semula dan jahat dengar bunyi phone. so, mmg budak tu kena. disebabkan panggilan tu helle berry fobia nak jawab call. 

lebih-lebih esok dalam berita, si girl tu dijumpai mati dalam hutan dalam keadaan menyayat hati. sejak hari itu, helle berry langsung x jawab call dan dia cuma assist cust service yang baru masuk. 

tapi tiba-tiba one day, masa dia tengah round floor dengan budak baru, ada satu budak baru ni xleh nak handle call sebab ada girl yang diculik dan diletak dalam bonet kereta. gilr tu panic dan si cust service tu pun panik. helle berry pun ambik call tersebut.

haaaaaaaa, lepas ni lah bermulanya cerita yg sangat best. macam mana dia cuba nak bantu girl tu sampailah dia sanggup g cari sendiri girl tu berdasarkan panduan yang girl tu bagi. ko mampu?

cerita ni mmg saspen dari awal sampai akhir ye. highly recommend

No comments: