Skip to main content

MOVIE TIME : THE CALL

Assalamualaikum semua,


ya Allah, aku sekarang skit ulu hati, sangat sakit macam orang tekan dada aku. nak buat apa pun x selesa. inilah bahana makan lewat semalam terus effect sampai harini. aku ni masalah kalau x keje, so aku akan makan lewat. kalau kat opis tu kompem sarapan pagi pukul 7.30 - 8.00

dulu makanlah lewat mcam mana pun xder effect, sekarang makan lewat sehari dah sakit ulu hati. ayooo, sangat x selesa dan rasa mcam nak nangis. baby, mommy mintak maaf, baby banyak kentut ekk....

semalam, sempat pegi tengok citer The Call. x planning pun nak tengok movie tapi masa dok kat GSC, rasa macam best je movie nie sebab dia citer pasal customer service. aku memang teruja tengok citer ni siap menjerit dalam panggung sebab terkejut sangat.

kelakar kan rambut helle berry

nilah girl yg helle cuba selamatkan 

ni helle g carik sendiri sebab geram sangat, polis x jumpa-jumpa


citer dia macam ni helle berry terima satu call dari sorang girl yang mengatakan rumah dia kena pecah masuk.   masa ni rumah girl tu xder orang sebab parents di g tengok movie. dia cuba nak tolong girl tu, then, dia suruh girl tu naik atas dan kunci bilik. then dia suruh girl tu bukak tingkap (pura-pura macam terjun tingkap la) walhal budak perempuan tu menyorok bawah katil. 

si jahat tu masukla dalam bilik dan dia ingat yang girl tu dah terjun, then dia turun tangga tapi yang kantoinya panggilan tu tiba-tiba disconnect. si helle berry dial semula dan jahat dengar bunyi phone. so, mmg budak tu kena. disebabkan panggilan tu helle berry fobia nak jawab call. 

lebih-lebih esok dalam berita, si girl tu dijumpai mati dalam hutan dalam keadaan menyayat hati. sejak hari itu, helle berry langsung x jawab call dan dia cuma assist cust service yang baru masuk. 

tapi tiba-tiba one day, masa dia tengah round floor dengan budak baru, ada satu budak baru ni xleh nak handle call sebab ada girl yang diculik dan diletak dalam bonet kereta. gilr tu panic dan si cust service tu pun panik. helle berry pun ambik call tersebut.

haaaaaaaa, lepas ni lah bermulanya cerita yg sangat best. macam mana dia cuba nak bantu girl tu sampailah dia sanggup g cari sendiri girl tu berdasarkan panduan yang girl tu bagi. ko mampu?

cerita ni mmg saspen dari awal sampai akhir ye. highly recommend

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…