Skip to main content

MOVIE TIME : THE CALL

Assalamualaikum semua,


ya Allah, aku sekarang skit ulu hati, sangat sakit macam orang tekan dada aku. nak buat apa pun x selesa. inilah bahana makan lewat semalam terus effect sampai harini. aku ni masalah kalau x keje, so aku akan makan lewat. kalau kat opis tu kompem sarapan pagi pukul 7.30 - 8.00

dulu makanlah lewat mcam mana pun xder effect, sekarang makan lewat sehari dah sakit ulu hati. ayooo, sangat x selesa dan rasa mcam nak nangis. baby, mommy mintak maaf, baby banyak kentut ekk....

semalam, sempat pegi tengok citer The Call. x planning pun nak tengok movie tapi masa dok kat GSC, rasa macam best je movie nie sebab dia citer pasal customer service. aku memang teruja tengok citer ni siap menjerit dalam panggung sebab terkejut sangat.

kelakar kan rambut helle berry

nilah girl yg helle cuba selamatkan 

ni helle g carik sendiri sebab geram sangat, polis x jumpa-jumpa


citer dia macam ni helle berry terima satu call dari sorang girl yang mengatakan rumah dia kena pecah masuk.   masa ni rumah girl tu xder orang sebab parents di g tengok movie. dia cuba nak tolong girl tu, then, dia suruh girl tu naik atas dan kunci bilik. then dia suruh girl tu bukak tingkap (pura-pura macam terjun tingkap la) walhal budak perempuan tu menyorok bawah katil. 

si jahat tu masukla dalam bilik dan dia ingat yang girl tu dah terjun, then dia turun tangga tapi yang kantoinya panggilan tu tiba-tiba disconnect. si helle berry dial semula dan jahat dengar bunyi phone. so, mmg budak tu kena. disebabkan panggilan tu helle berry fobia nak jawab call. 

lebih-lebih esok dalam berita, si girl tu dijumpai mati dalam hutan dalam keadaan menyayat hati. sejak hari itu, helle berry langsung x jawab call dan dia cuma assist cust service yang baru masuk. 

tapi tiba-tiba one day, masa dia tengah round floor dengan budak baru, ada satu budak baru ni xleh nak handle call sebab ada girl yang diculik dan diletak dalam bonet kereta. gilr tu panic dan si cust service tu pun panik. helle berry pun ambik call tersebut.

haaaaaaaa, lepas ni lah bermulanya cerita yg sangat best. macam mana dia cuba nak bantu girl tu sampailah dia sanggup g cari sendiri girl tu berdasarkan panduan yang girl tu bagi. ko mampu?

cerita ni mmg saspen dari awal sampai akhir ye. highly recommend

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …