Skip to main content

well, im going to the third trimester :)

selamat malam u olls and happy weekend....

favorite spot for preggy women

forgot to charge my camera batt

ayooo, cepatnya masa berlalu. aku dah nak masuk 7 bulan next week. adik aku pun dah 36 minggu, aku berdebar pulak nak tunggu bila dia nak admit hospital dan beranak. x sabar actually....hehe. sebab aku nak dengar pengalaman die meneran actually.....hahaha.

part tu paling aku takut ye, tapi aku ni bak kata kawan aku "heartless". bukannya aku ni heartless sangat tapi aku ni jenis malas nak pk sangat. buat apa nak stress sangat kan. (berapa banyak sangat daa) aku selalu pk kalau perempuan *para ibu* lain boleh buat, kompem aku pun boleh. atau pun nak senang, mama aku relax je lahir 6 orang anak...hewhew.

setakat ni my pregnancy x ada masalah, alhamdulillah, syukur sangat-sangat. apalah yang aku buat as a muslim sampai Allah bagi begitu banyak kesenangan kat aku sepanjang pregnant ni. aku masih boleh bekerja, drive, makan dan buat benda normal like usual. dan masih boleh bermesra (hakhak) dengan hubby. sebab aku pernah dengar ada orang x leh bau, xleh dekat ngan hubby masa first trimester. aku pulak hari-hari nak peluk dan gomol hubby....hikhik

tapi kan sekarang tekak aku perit sikit sebab everytime aku makan, ia macam terbakar. macam ko makan benda yang sangat pedas. aku suspect 3,4 hari lepas aku ada makan portugese grill kat mid valley, macam biasa my favorite spot place to eat. mmg makanan dia pedas tapi hari tu aku rasa macam pedas gila. 

baru makan 2 sudu aku dah x tahan, sampai berdesing telinga, mengalir air mata dan hidung. tapi aku tetap makan separuh sebab lapar. tapi aku memang x tahan, makan semulut aku minum air. makan 2 mulut, aku makan kemam gula-gula, sampailah separuh nasik tu. 

lepas tu, aku makan apa je aku rasa terbakar walau makanan tu langsung x pedas. kalau pedas lite-lite pun aku rasa x best :(.

Comments

ddJaafar said…
cumelnya perut.
eii..mula la rindu nk pregnant lagi.hahaha..
Shida Idris said…
hahaha, tq dd....boleh je kalau larat kan...wink
ddJaafar said…
larat lagi.hahaha.yang tak laratnya nak gi klinik,minum air gula,pastu kalo sangkut kena buat bsp,bp.

actually,malas nak ulangalik ke klinik.
Shida Idris said…
kannn, tapi nak buat camno, kena buat. kalau mampu mmg nak buat private yg dekat umah je
ddJaafar said…
HAHAHAH.betul la.nak sgt mengandung kannn..hahaha..

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …