Saturday, March 30, 2013

well, im going to the third trimester :)

selamat malam u olls and happy weekend....

favorite spot for preggy women

forgot to charge my camera batt

ayooo, cepatnya masa berlalu. aku dah nak masuk 7 bulan next week. adik aku pun dah 36 minggu, aku berdebar pulak nak tunggu bila dia nak admit hospital dan beranak. x sabar actually....hehe. sebab aku nak dengar pengalaman die meneran actually.....hahaha.

part tu paling aku takut ye, tapi aku ni bak kata kawan aku "heartless". bukannya aku ni heartless sangat tapi aku ni jenis malas nak pk sangat. buat apa nak stress sangat kan. (berapa banyak sangat daa) aku selalu pk kalau perempuan *para ibu* lain boleh buat, kompem aku pun boleh. atau pun nak senang, mama aku relax je lahir 6 orang anak...hewhew.

setakat ni my pregnancy x ada masalah, alhamdulillah, syukur sangat-sangat. apalah yang aku buat as a muslim sampai Allah bagi begitu banyak kesenangan kat aku sepanjang pregnant ni. aku masih boleh bekerja, drive, makan dan buat benda normal like usual. dan masih boleh bermesra (hakhak) dengan hubby. sebab aku pernah dengar ada orang x leh bau, xleh dekat ngan hubby masa first trimester. aku pulak hari-hari nak peluk dan gomol hubby....hikhik

tapi kan sekarang tekak aku perit sikit sebab everytime aku makan, ia macam terbakar. macam ko makan benda yang sangat pedas. aku suspect 3,4 hari lepas aku ada makan portugese grill kat mid valley, macam biasa my favorite spot place to eat. mmg makanan dia pedas tapi hari tu aku rasa macam pedas gila. 

baru makan 2 sudu aku dah x tahan, sampai berdesing telinga, mengalir air mata dan hidung. tapi aku tetap makan separuh sebab lapar. tapi aku memang x tahan, makan semulut aku minum air. makan 2 mulut, aku makan kemam gula-gula, sampailah separuh nasik tu. 

lepas tu, aku makan apa je aku rasa terbakar walau makanan tu langsung x pedas. kalau pedas lite-lite pun aku rasa x best :(.

5 comments:

ddJaafar said...

cumelnya perut.
eii..mula la rindu nk pregnant lagi.hahaha..

Shida Idris said...

hahaha, tq dd....boleh je kalau larat kan...wink

ddJaafar said...

larat lagi.hahaha.yang tak laratnya nak gi klinik,minum air gula,pastu kalo sangkut kena buat bsp,bp.

actually,malas nak ulangalik ke klinik.

Shida Idris said...

kannn, tapi nak buat camno, kena buat. kalau mampu mmg nak buat private yg dekat umah je

ddJaafar said...

HAHAHAH.betul la.nak sgt mengandung kannn..hahaha..