Skip to main content

mid valley food junction

selamat malam korang semua,

korang biasa pegi mid x? apa x kenal mid, mak pengsan. mid valley la u olls, yang besar tu, yang memang dari dulu sampai sekarang memang famous. kalau weekend, sebesar-besar  dan seluas parking pun penuh.s dalam x yah cakaplah especially basement bawah yang bahagian makanan, kompem penuh sampai kadang-kadang nak jalan pun berselisih ngan orang.

sebab tu aku x suka pegi mid time weekend, public holiday atau sale. ayoooo, malas nak berebut ngan orang. tapi kalau korang perasan level paling atas, yang tempat movie dan bowling tu kalau dulu ada food court. food court tu kalau korang naik escalator kat bahagian tengah atau belakang (ada 3 esc nak naik tingkat atas), korang boleh terus nampak food court.

food court ni kalau weekend atau cuti kompem penuh sampai xder seat. makanan pulak banyak bersepah atas meja. kat sini ramai suka makan sebab banyak pilihan kan. ada makanan melayu, thai, campur, western, jepun, korea, sizzling, india, steamboat n banyak lagilah.

tapi hari tu diorang buat renovation. since aku ni jenis yang selalu pegi mid, agak lama jugaklah diorang tutup dalam 3 bulan lebih. tak ingat aku tapi mmg lebih dari 3 bulan. aku selalu tanya bila la nak bukak since kalau aku pegi choice aku yang food court hanyalah food oasis yang kat bawah tu je.

then, haritu aku pegi dia dah bukak tapi tapi jadi kedai. alamak, mana food court. aku membebel ngan hubby bgtau buat apalah dia tutup food court since ianya adalah tumpuan ramai. tapi kalau korang pegi dekat dan jalan sikut rupanya food court ada  tapi dah jadi lain.

lain sangat-sangat. lebih eksklusif dan cozy gitewwww. orang yang menjual dulu kebanyakannya ada kat food court baru nih. siap ada nama lagi tau, food junction. then, kawasan situ banyak kedai baru bukak, like bugogi (makanan korea), daiso (yang semua barang RM5), nike, old town cafe dan banyak lagilah

kerusi baru u olls

kedai yang lebih eksklusif dan nampak lebih bersih 

ni kedai feveret aku n hubby

tempat letak tray pun baruu

ni feveret kitaorang, nasi ayam twin sharing. sangat berbaloi utk 2 orang



korang pegilah sendiri dan tengok....hehe

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…