Skip to main content

MOVIE TIME : OLYMPUS HAS FALLEN

hello semua, makin lama makin pemalas aku nieh.

korang tau x, beberapa hari lepas aku kena campak. tapi x demam, so bukan demam campak ye, hanya campak (=,=) satu badan jadi putih kemerahan. nasib baik, bukan yang berbiji-bijik tu tau. dia macam ruam panas satu badan.

aku memang cuak gila sebab mama aku cakap bahaya wooo utk baby. masa tu aku kat opis, x senang duduk sebab x g checkup lagi kat klinik. terus hari tu aku ambik separuh hari dan ke klinik. doc sahkan campak, dia bagi ubat sapu dan ubat tahan gatal.

mama aku cukup risau dia surih aku mandi ngan air kelapa supaya campak ni x datang lagi. aku masih lagi x sempat nak mandi ngan air kelapa. esok aku kena cari jugak sampai dapat, kalau x kena bebel ngan mama aku. 



ni ketua north korean tu

harini sempat pegi tengok movie lagi iaitu citer olympus has fallen. dahlah hero dia one of my favorite gerard butler. aku ngan hubby memang suka tengok citer action, yang boleh buat kitaorang x terkelip biji mata dari awal sampai akhir.

citer ni memang bestlah, kalaulah real, maksud aku berlaku betul-betul dunia realiti, memang x terkata. citer ni menunjukkan macam mana white house (yang kononnya tempat paling secure di dunia) jatuh ke tangan orang north korea. macam mana dia serang memang best and well planned.

as everyone knows, north korean people kan mmg communist, diorang mmg sanggup bergadai nyawa untuk negara mereka. so, kat sini diorang attack white house dan jadikan president and orang-orang kuat president as hostage sebab diorang nak US batalkan kerjasama dengan South Korean.

selama ni kan South Korean dapat perlindungan sepenuhnya dari US, so kalau US x sokong, North Korea boleh attack and couquer South Korea dalam masa 72 jam je. ko mampu?

tapi biasalah at the end US tetap menang kan walau dengan bantuan seorang hero je. sebab yang lain semua dah mati, hanya gerard butler je yang masih hidup dan menggagalkan usaha North Korea.

Comments

oshinz said…
ade sikit tak logik.. sebab hero perkasa sangat. hehe.
Shida Idris said…
kannn, tapi biasalah mat salleh punya citer walau lagi "hero" dari bollywood tapi sebab diorang pandai twist citer, kita terima jelah

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…