Skip to main content

MOVIE TIME : OLYMPUS HAS FALLEN

hello semua, makin lama makin pemalas aku nieh.

korang tau x, beberapa hari lepas aku kena campak. tapi x demam, so bukan demam campak ye, hanya campak (=,=) satu badan jadi putih kemerahan. nasib baik, bukan yang berbiji-bijik tu tau. dia macam ruam panas satu badan.

aku memang cuak gila sebab mama aku cakap bahaya wooo utk baby. masa tu aku kat opis, x senang duduk sebab x g checkup lagi kat klinik. terus hari tu aku ambik separuh hari dan ke klinik. doc sahkan campak, dia bagi ubat sapu dan ubat tahan gatal.

mama aku cukup risau dia surih aku mandi ngan air kelapa supaya campak ni x datang lagi. aku masih lagi x sempat nak mandi ngan air kelapa. esok aku kena cari jugak sampai dapat, kalau x kena bebel ngan mama aku. 



ni ketua north korean tu

harini sempat pegi tengok movie lagi iaitu citer olympus has fallen. dahlah hero dia one of my favorite gerard butler. aku ngan hubby memang suka tengok citer action, yang boleh buat kitaorang x terkelip biji mata dari awal sampai akhir.

citer ni memang bestlah, kalaulah real, maksud aku berlaku betul-betul dunia realiti, memang x terkata. citer ni menunjukkan macam mana white house (yang kononnya tempat paling secure di dunia) jatuh ke tangan orang north korea. macam mana dia serang memang best and well planned.

as everyone knows, north korean people kan mmg communist, diorang mmg sanggup bergadai nyawa untuk negara mereka. so, kat sini diorang attack white house dan jadikan president and orang-orang kuat president as hostage sebab diorang nak US batalkan kerjasama dengan South Korean.

selama ni kan South Korean dapat perlindungan sepenuhnya dari US, so kalau US x sokong, North Korea boleh attack and couquer South Korea dalam masa 72 jam je. ko mampu?

tapi biasalah at the end US tetap menang kan walau dengan bantuan seorang hero je. sebab yang lain semua dah mati, hanya gerard butler je yang masih hidup dan menggagalkan usaha North Korea.

Comments

oshinz said…
ade sikit tak logik.. sebab hero perkasa sangat. hehe.
Shida Idris said…
kannn, tapi biasalah mat salleh punya citer walau lagi "hero" dari bollywood tapi sebab diorang pandai twist citer, kita terima jelah

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …