Wednesday, March 27, 2013

MOVIE TIME : OLYMPUS HAS FALLEN

hello semua, makin lama makin pemalas aku nieh.

korang tau x, beberapa hari lepas aku kena campak. tapi x demam, so bukan demam campak ye, hanya campak (=,=) satu badan jadi putih kemerahan. nasib baik, bukan yang berbiji-bijik tu tau. dia macam ruam panas satu badan.

aku memang cuak gila sebab mama aku cakap bahaya wooo utk baby. masa tu aku kat opis, x senang duduk sebab x g checkup lagi kat klinik. terus hari tu aku ambik separuh hari dan ke klinik. doc sahkan campak, dia bagi ubat sapu dan ubat tahan gatal.

mama aku cukup risau dia surih aku mandi ngan air kelapa supaya campak ni x datang lagi. aku masih lagi x sempat nak mandi ngan air kelapa. esok aku kena cari jugak sampai dapat, kalau x kena bebel ngan mama aku. 



ni ketua north korean tu

harini sempat pegi tengok movie lagi iaitu citer olympus has fallen. dahlah hero dia one of my favorite gerard butler. aku ngan hubby memang suka tengok citer action, yang boleh buat kitaorang x terkelip biji mata dari awal sampai akhir.

citer ni memang bestlah, kalaulah real, maksud aku berlaku betul-betul dunia realiti, memang x terkata. citer ni menunjukkan macam mana white house (yang kononnya tempat paling secure di dunia) jatuh ke tangan orang north korea. macam mana dia serang memang best and well planned.

as everyone knows, north korean people kan mmg communist, diorang mmg sanggup bergadai nyawa untuk negara mereka. so, kat sini diorang attack white house dan jadikan president and orang-orang kuat president as hostage sebab diorang nak US batalkan kerjasama dengan South Korean.

selama ni kan South Korean dapat perlindungan sepenuhnya dari US, so kalau US x sokong, North Korea boleh attack and couquer South Korea dalam masa 72 jam je. ko mampu?

tapi biasalah at the end US tetap menang kan walau dengan bantuan seorang hero je. sebab yang lain semua dah mati, hanya gerard butler je yang masih hidup dan menggagalkan usaha North Korea.

2 comments:

oshinz said...

ade sikit tak logik.. sebab hero perkasa sangat. hehe.

Shida Idris said...

kannn, tapi biasalah mat salleh punya citer walau lagi "hero" dari bollywood tapi sebab diorang pandai twist citer, kita terima jelah