Skip to main content

TRW vs ATM

Selamat malam semua

haih, batuk aku masih tak hilang-hilang. tak selesa betul, yelah ubat malas makan, last raya haji lagi teruk dok bantai aiss dan ais krim je. heaven weih

sekarang ni game Pahang lawan Sawarak. aku berat hati bgtau Pahang akan menang tapi tak taulah kan, macam orang kata bola tu bulat, anything can happen. sekarang ni Pahang tengah leading lagi.

tapi aku tak nak cerita game malam ni, aku nak cerita game semalam. korang tengok tak game semalam, TRW dan ATM. first half semua tak terkutik ye sebab ATM dah jaringkan 2 gol dari jaringan Marlon. aku dah cuak gila tapi aku istiqamah sambil berdoa ada lagi 45 min, anything can happen.

Tragisnya masa aku nak type nak update status kat fb, bola itu bulat, anything can happen. terus Fakri jaringkan gol dan lepas tu Piya jaringkan gol. sudahnya satus fb aku tulis gooolllllllllllllll je...hahaha. sebab kelam kabut nak cepat update status.

tapi ATM memang best semalam, aku memang kecut perut lebih-lebih 10min terakhir, rasa nak cepat je masa berlalu. pengadil pulak lambat-lambatkan tiup gol, kemainn mengamuk si Bojan Hodak sampai kena sound dengan pengadil...kahkah.

tapi the best player bagi aku semalam ialah Apek, banyak kot save berkualiti yang dia buat. lebih-lebih lagi masa 10 min terakhir, memang aku respek. Apek betul-betul bekerja keras sebab dia tak nak sia-siakan 2 gol yang dibuat sebab kalau ATM jaringkan gol last minute memang hancur terus harapan TRW.

tapi gol Fakri memang menaikkan semangat TRW dan penyokong. selang 2 minit, Piya pulak sumbat gol, lagila berjoget aku. tapi ATM memang tak putus asa cuma percubaan tak menjadi atau berjaya dihalang oleh Apek. semalam punya game macam final Piala Malaysia last year....huhu

ben 10

demi bola, semua bersatu

beza kelantan dengan negeri lain.
sukan bola, politik dan agama bersatu


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …