Skip to main content

TRW vs ATM

Selamat malam semua

haih, batuk aku masih tak hilang-hilang. tak selesa betul, yelah ubat malas makan, last raya haji lagi teruk dok bantai aiss dan ais krim je. heaven weih

sekarang ni game Pahang lawan Sawarak. aku berat hati bgtau Pahang akan menang tapi tak taulah kan, macam orang kata bola tu bulat, anything can happen. sekarang ni Pahang tengah leading lagi.

tapi aku tak nak cerita game malam ni, aku nak cerita game semalam. korang tengok tak game semalam, TRW dan ATM. first half semua tak terkutik ye sebab ATM dah jaringkan 2 gol dari jaringan Marlon. aku dah cuak gila tapi aku istiqamah sambil berdoa ada lagi 45 min, anything can happen.

Tragisnya masa aku nak type nak update status kat fb, bola itu bulat, anything can happen. terus Fakri jaringkan gol dan lepas tu Piya jaringkan gol. sudahnya satus fb aku tulis gooolllllllllllllll je...hahaha. sebab kelam kabut nak cepat update status.

tapi ATM memang best semalam, aku memang kecut perut lebih-lebih 10min terakhir, rasa nak cepat je masa berlalu. pengadil pulak lambat-lambatkan tiup gol, kemainn mengamuk si Bojan Hodak sampai kena sound dengan pengadil...kahkah.

tapi the best player bagi aku semalam ialah Apek, banyak kot save berkualiti yang dia buat. lebih-lebih lagi masa 10 min terakhir, memang aku respek. Apek betul-betul bekerja keras sebab dia tak nak sia-siakan 2 gol yang dibuat sebab kalau ATM jaringkan gol last minute memang hancur terus harapan TRW.

tapi gol Fakri memang menaikkan semangat TRW dan penyokong. selang 2 minit, Piya pulak sumbat gol, lagila berjoget aku. tapi ATM memang tak putus asa cuma percubaan tak menjadi atau berjaya dihalang oleh Apek. semalam punya game macam final Piala Malaysia last year....huhu

ben 10

demi bola, semua bersatu

beza kelantan dengan negeri lain.
sukan bola, politik dan agama bersatu


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.