Skip to main content

kalau oren dan coklat bergabung, tau tak apa jadi

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan yang baik, diberikan rezeki yang melimpah ruah dan kebahagiaan yang berpanjangan.

harini ada sedikit perkhabaran buruk yang aku terima di tempat kerja, yang membuatkan aku sedih. sebab khabar buruk ni terjadi akibat mempercayai cerita-cerita yang tak tau dari mana sumbernya dan akibatnya pergi menyampaikan berita tersebut kepada pihak luar. natijahnya, the whole organization affected and paling terasa tentulah orang atasan dan orang yang dituduh.

apabila our CEO ceita di mana ada satu kes di Burma, 1000 orang mati dibunuh hanya disebabkan satu sms yang disebarkan berbunyik '2 orang perempuan Kristian dirogol oleh 2 pemuda Islam'. apabila diperiksa, sms tu adalah scam dan fake semata tapi kesannya 1000 orang meninggal. Nauzubillah. aku memang menangis masa CEO cerita tapi aku cuba tahan supaya tidak melampau sebab aku sedih sangat.

so kawan-kawan yang dimuliakan sekalian.
kalaulah berita yang kita terima dari whatsapp, fb, email atau apa saja, janganlah disebarkan sebelum semak sumber dan kesahihannya. kalaupun berita yang kita terima itu betul, tapi ianya hanyalah berita buruk contoh kes buang bayi, kes bunuh, samun atau apa saja yang buruk mintak jangan disebarkan jugak.

sebelum sebar, fikir dulu apa faedah yang korang dapat. sebelum sebar fikir, sebelum taip fikir dan sebelum tekan enter pun fikir. fikir banyak kali.

tapi ada satu berita yang aku kena war-warkan iaitu kek oren coklat yang meletop top top  bak tudung naelofar masih ada lagi. in fact aku akan mula untuk bukak preorder start harini. dah boleh order untuk makan boleh, untuk jual boleh. stok sampai hari selasa.

berita ni memang sahih dan betul dan tiada tambahan cerita untuk menyedapkan ayat.

apabila oren dan coklat bergabung, maka terhasillah kek oren coklat yang meletop dan kebabom

rushing, lapar tapi tak ada masa nak makan, korang kena bawak kek oren coklat ni kemana saja sebab bekas dia just nice untuk letak dalam handbag. so easy, so convenient and soo yummy


untuk keterangan lanjut, whatsapp/telegram
0139729066
0139729066







Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …