Skip to main content

KEK OREN COKLAT YANG MARVELOUS

Assalamualaikum semua

Aku doakan pembaca blog ni sihat sejahtera dan dilimpah rezeki yang melimpah ruah. Tips dari aku, eh awal-awal lagi dah bagi tips, bagusnya blogger ni 'sharing is caring kan' kalau setiap kali berdoa, jangan mintak dimurahkan rezeki tapi minta rezeki yang melimpah ruah sebab Allah S.W.T hanya memberi mengikut sangkaan hambanya. Jadinya, mintak lebih-lebih dengan Allah S.W.T sebab Allah bukan macam manusia, lagi mintak lagi Allah suka.

ok, selesai sesi tazkirah harini ye. harini aku nak share sesuatu sebab aku suka share benda yang bagus. korang suka tak makan kek. kek oren yang yang sangat best. ala, macam korang minum air peel fresh tu yang setiap kali tegukan ada sari buah tu, memang nikmatkan. ni korang makan kek oren...haaaa. kek oren yang RASA ORENNYA, IBARAT BERADA DI LADANG OREN LEPAS TU DITAMBAH PULA DENGAN LIMPAHAN COKLAT YANG MARVELOUS. perghhh...memang nikmat.

kawan aku ni ada jual, apabila  dia up status kat fb, memang aku terasa nak try sebab nampak gambar pun dah tempting. so, aku pun order, dia bgtau kalau beli 6 percuma 1. so aku pun grabla 6 sebab alang-alangkan. memang tak menyesal beli sebab dari 7 bekas tu aku makan 4 bekas (-__-).

aku makan kat opis, dalam kereta dan rumah. adik-adik aku pun berebut-rebut nak makan, sama jugak dengan anak aku. semua memang suka sebab kek oren yang lembut dan coklat yang melimpah. kalau makan sebekas, sekejap je habis. so, kalau beli satu je, memang tak cukup.

bagusnya kek oren ni boleh simpan, asal letak dalam peti ais, kompem ok dalam seminggu. sebab benda MEMANG BAGUS, aku pun jual. tak mahal pun yang, RM5 je sebekas, kalau beli 6 bekas, aku bagi percuma 1 bekas. pergghhh

kalau korang nak try, whatsapp aku ye
0139729066
0139729066

COD - sekitar bandar kota bharu. kalau aku balik kerja, aku akan lalu jalan pasir pekan, ke tendong. sapa-sapa nak area situ tepi jalan pun boleh. 

memang sedap

terliur tak, sila lap air liur


testimonial

asal kek sebelum letak coklat

Comments

Shida Idris said…
memang sedap, nak whatsapp shida ye

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…