Tuesday, January 20, 2015

PRE PRDER LOKCING DIBUKA SEKARANG U OLSS ( 18/1/2015 - 23/1/2015)

Assalamualaikum u olls,

Aku doakan semua yang membaca diberikan kesihatan yang terbaik dan dipermudahkan urusan.

Masihkah ko ingat (lagu Kopratasa berkumandang). eceh, pagi-pagi dah jiwang. Ingat lagi tak aku pernah share pasal lokcing dan feveret food aku, kalau tak ingat tekan link bawah ye.



Dalam tu aku dah cerita pasal lokcing ni. Tapi harini aku nak tambah lagi kenapa aku suka benauuu makan lokcing dan kenapa korang PERLU TAHU PASAL LOKCING.

1) tak muak - yeee, makan banyak-banyak dan hari-hari pun tak muak. cuba anda makan kepsi atau maggi hari-hari, muak tak. serius, tak leh telan. kalau anda boleh telan, anda memang power
2) dibuat dari ikan - semua benda benda dibuat dari ikan, aku memang suka. contoh mini karipap, karipap inti serunding ikan (ni jarang jumpa tau tapi kat Terengganu ada jual dan memang power. dia lagi power dari yang biasa like inti ubi, ayam, dll) atau keropok. Pernah korang boring makan keropok, aku tak. Dulu ingat lagi masa sekolah rendah, aku akan simpan duit 20 sen untuk beli keropok. hari-hari ye without fail. 
3) senang nak makan - aku tak suka makan benda yg menyusahkan. macam ketam atau ikan yang banyak duri. sedap tapi susah nak makan sebab kena ketuk (ketam) atau kena cukup berhati-hati (ikan yang banyak duri) and end up aku akan makan sikit atau jarang-jarang sekali makan. lokcing ni anda perlu telan je.
4) murah dan sedap - dahla sedap, murah. gila tak suka.
5) senang nak masak - anda cuma perlu bakar 2-3 minit je. bakar ngan arang boleh, magic pan boleh. kalau nak rare sikit, anda boleh goreng. sesuai untuk orang tak reti masak (read malas) macam aku.

PALING PENTING

6) Boleh makan bila-bila masa - so, sekiranya anda beli lokcing dengan aku, anda boleh simpan dalam peti sejuk (3 bulan tahan) dan makan bila anda nak. Anda tak perlu lagi mencari penjual lokcing datang ke taman, menyusahkan diri keluar dari rumah. Nak lagi best sekiranya anda plan nak buat makan-makan like house warming, akikah, birthday party, wedding atau apa saja event, lokcing adalah dessert terbaik. sebabnya rujuk balik point aku 1-5. 

SEKARANG PULAK AKU BAGI TAWARAN MELELEH - LELEH, KALAU BELI DENGAN AKU ANDA AKAN DAPAT :

NAK TAU, KENALA WHATSAPP YE

HARGA MEMANG MAMPU MILIK DAN BERBALOI
100 CUCUK - RM25

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

close up lokcing, ni yang aku sendiri bakar

aku bakar dalam magic pan 

ni tempat buat lokcing 

BERMINAT, SILA PM DAN WHATSAPP YE


5 comments:

Humairah Jimat said...

assalam..blm pnh lagi mkn lokcing ni..mcm rasa kopok lekor ke cm mna eh?he..

ddJaafar said...

sedap haoihh.

shida sebut karipap inti ikan terus dd teringat serunding ikan beli kat wakaf che yeh aritu..sedapnya. husband dd suka sgt mkn dgn nasi impit. fuh..terliur plak dah.

Shida Idris said...

wassalam, kalau belum pernah memang kena cuba yang. whatsapp shida ye
0139729066

Shida Idris said...

kann...serunding ikan mmg sedap dd sebab dia boleh letak dlm banyak makanan. popia, karipap, mini karipap, nasi impit and even makan dengan nasik

nur nabihah yunus said...

Nampak sangat sedap. First time dgr makanan ni hihi :)