Skip to main content

PRE PRDER LOKCING DIBUKA SEKARANG U OLSS ( 18/1/2015 - 23/1/2015)

Assalamualaikum u olls,

Aku doakan semua yang membaca diberikan kesihatan yang terbaik dan dipermudahkan urusan.

Masihkah ko ingat (lagu Kopratasa berkumandang). eceh, pagi-pagi dah jiwang. Ingat lagi tak aku pernah share pasal lokcing dan feveret food aku, kalau tak ingat tekan link bawah ye.



Dalam tu aku dah cerita pasal lokcing ni. Tapi harini aku nak tambah lagi kenapa aku suka benauuu makan lokcing dan kenapa korang PERLU TAHU PASAL LOKCING.

1) tak muak - yeee, makan banyak-banyak dan hari-hari pun tak muak. cuba anda makan kepsi atau maggi hari-hari, muak tak. serius, tak leh telan. kalau anda boleh telan, anda memang power
2) dibuat dari ikan - semua benda benda dibuat dari ikan, aku memang suka. contoh mini karipap, karipap inti serunding ikan (ni jarang jumpa tau tapi kat Terengganu ada jual dan memang power. dia lagi power dari yang biasa like inti ubi, ayam, dll) atau keropok. Pernah korang boring makan keropok, aku tak. Dulu ingat lagi masa sekolah rendah, aku akan simpan duit 20 sen untuk beli keropok. hari-hari ye without fail. 
3) senang nak makan - aku tak suka makan benda yg menyusahkan. macam ketam atau ikan yang banyak duri. sedap tapi susah nak makan sebab kena ketuk (ketam) atau kena cukup berhati-hati (ikan yang banyak duri) and end up aku akan makan sikit atau jarang-jarang sekali makan. lokcing ni anda perlu telan je.
4) murah dan sedap - dahla sedap, murah. gila tak suka.
5) senang nak masak - anda cuma perlu bakar 2-3 minit je. bakar ngan arang boleh, magic pan boleh. kalau nak rare sikit, anda boleh goreng. sesuai untuk orang tak reti masak (read malas) macam aku.

PALING PENTING

6) Boleh makan bila-bila masa - so, sekiranya anda beli lokcing dengan aku, anda boleh simpan dalam peti sejuk (3 bulan tahan) dan makan bila anda nak. Anda tak perlu lagi mencari penjual lokcing datang ke taman, menyusahkan diri keluar dari rumah. Nak lagi best sekiranya anda plan nak buat makan-makan like house warming, akikah, birthday party, wedding atau apa saja event, lokcing adalah dessert terbaik. sebabnya rujuk balik point aku 1-5. 

SEKARANG PULAK AKU BAGI TAWARAN MELELEH - LELEH, KALAU BELI DENGAN AKU ANDA AKAN DAPAT :

NAK TAU, KENALA WHATSAPP YE

HARGA MEMANG MAMPU MILIK DAN BERBALOI
100 CUCUK - RM25

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

close up lokcing, ni yang aku sendiri bakar

aku bakar dalam magic pan 

ni tempat buat lokcing 

BERMINAT, SILA PM DAN WHATSAPP YE


Comments

Unknown said…
assalam..blm pnh lagi mkn lokcing ni..mcm rasa kopok lekor ke cm mna eh?he..
ddjfr said…
sedap haoihh.

shida sebut karipap inti ikan terus dd teringat serunding ikan beli kat wakaf che yeh aritu..sedapnya. husband dd suka sgt mkn dgn nasi impit. fuh..terliur plak dah.
shida idris said…
wassalam, kalau belum pernah memang kena cuba yang. whatsapp shida ye
0139729066
shida idris said…
kann...serunding ikan mmg sedap dd sebab dia boleh letak dlm banyak makanan. popia, karipap, mini karipap, nasi impit and even makan dengan nasik
nabihah said…
Nampak sangat sedap. First time dgr makanan ni hihi :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua, WHATSAPP 0139729066 WHATSAPP 0139729066 Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah: http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww. haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok g

PART 3: POSTPAID CELCOM

okay, kita kembali lagi dengan topik hangat iaitu celcom. macam yang aku bagitau sebelum ni dekat entry ni . ok, macam yang kita tau kat malaysia ni ada dua jenis je iaitu postpaid n prepaid. hari ni aku nak terangkan dengan lebih lanjut pasal postpaid. biar semua orang paham dan jelas. x paham jugak, boleh tanya aku I WILL FOCUSED ON THE IMPORTANT CRITERIA: 1) billing cycle - what on earth is billing cycle. ok i will make u clear, billing cycle means when ur bill been closed every month. usually the date is 3, 7,13,23 n so on. u have to know the billling cycle coz its important to avoid ur call been barr. so, pls check ur bill. and make sure u paid ur bill before the next bill come out :) 2) barring/barred/barr - barr means u cannot make outgoing call n send sms. so, for postpaid customer they are been very particular and annoy if their phone been barr. they will easily been high tempered or sad or disppointed. please ya, ur acc will not been barr just like that. for sure, there is s

BENGKUNG MAKAN HATI U OLLS

Salam semua, Amboiihh kemain lama Kak Vidah tak update blog. Sorry sangat, cuma Kak Vidah nak share berita baik untuk kaum perempuan, para ibu, anak dara dan bukan dara. Kak Vidah nak tanyalah korang ni pernah pakai bengkung atau girdle tak? Amboi kemain straight to the point. Pernah dengar nama sajat? Ala yang popular tu sebab dia lelaki nak jadi perempuan. Mesti pernah dengar kan, kalau google nama dia, berlambak keluar. Kalau pernah dengar bagus, sebab salah satu produk dia memang bagus iaitu bengkung gold dan girdle. Kak Vidah namakan bengkung makan hati. sebab bila orang tengok, terus makan hati..kahkah adik ni review bengkung dalam blog dia latest bengkung size girdle makan hati tak tengok body Marion Counter. P REORDER DIBUKA SEKARANG BENGKUNG SIZE S DAN M AVAILABLE WHATSAP 0139729066 WHATSAP 0139729066