Wednesday, July 15, 2009

age is just a number?

am i correct? tertarik nk bercakap psl issue ni dsbbkan wok. ala, xkanla x kenal wok, umo lebih 100thn tp berkahwin ngan pemuda umur 37. jarak usia hampir 70 thn...70 thn bkn 7thn ye adik2, bkn 17. ms mula2 baca mmg terbeliak jgkle biji mata aku baca angka tue, kalau yg lelaki tua pun aku dh rs x percaya, yg ni perempuan yg tua.

then, selang slps tu, hubby wok telah ditangkaP n dihantar ke pusat pemulihan disbbkan dadah....huhu. aku pun mule terpk, ada ke cinta sejati tanpa mengenal usia. sblm ni aku prnh baca kisah2 cinta yg agk pelik ni tp semuanya luar negara. kisah2 yg aku baca ni semuanya msh as a couple not husband n wife

1) cinta pemuda umur 19 thn ngan nenek umur 60 something. mula2 pemuda ni selalu tgk nenek ni ddk kat luar umah n siram pokok bunga, lama2 diorang start tegur2 n mula bercinta
2) seorang ibu tunggal umur 40 something jatuh cinta ngan kwn ank die yg umu 14 thn. ok, kwn anknye selalu dtg lepak umah, dr pndgn pertama lg mak die dh jatuh hati kat kwn ank die.

ok, kalau korang baca kisah2 di ats, rasa mcm x logik kan. jatuh cinta ngan org yg x sepatutnye tp bg aku jatuh cinta itu indah n senang tp nk kekalkan mcm mana? cth kes pertama, xkanla pemuda tu nk kawin ngan nenek tukan mau kena hempuk ngan parents die, kes kedua pulak smpi ble ibu tunggal tu sggp tunngu kekasih aka kwn anknye tu?

so, kesimpulannya cinta mmg bleh buat org jd x rasional. kalau tdk takkanla org ckp cinta itu buta....haha. bkn cinta tu buta tp sebenarnye kite yg buta kerana cinta.

nasi tambah : buang emak, buang saudara kerana kasih hamba turutkan...nk ke jd mcm tu?

2 comments:

Siti Hajar Othman said...

ish-ish..cinta ke? dusta semata-mata tu semua. tu bukan cinta. tu nafsu yg ntah ape2...haha

shida is my name said...

haha...lgsg xleh diterima akal kan....huhu