Skip to main content

age is just a number?

am i correct? tertarik nk bercakap psl issue ni dsbbkan wok. ala, xkanla x kenal wok, umo lebih 100thn tp berkahwin ngan pemuda umur 37. jarak usia hampir 70 thn...70 thn bkn 7thn ye adik2, bkn 17. ms mula2 baca mmg terbeliak jgkle biji mata aku baca angka tue, kalau yg lelaki tua pun aku dh rs x percaya, yg ni perempuan yg tua.

then, selang slps tu, hubby wok telah ditangkaP n dihantar ke pusat pemulihan disbbkan dadah....huhu. aku pun mule terpk, ada ke cinta sejati tanpa mengenal usia. sblm ni aku prnh baca kisah2 cinta yg agk pelik ni tp semuanya luar negara. kisah2 yg aku baca ni semuanya msh as a couple not husband n wife

1) cinta pemuda umur 19 thn ngan nenek umur 60 something. mula2 pemuda ni selalu tgk nenek ni ddk kat luar umah n siram pokok bunga, lama2 diorang start tegur2 n mula bercinta
2) seorang ibu tunggal umur 40 something jatuh cinta ngan kwn ank die yg umu 14 thn. ok, kwn anknye selalu dtg lepak umah, dr pndgn pertama lg mak die dh jatuh hati kat kwn ank die.

ok, kalau korang baca kisah2 di ats, rasa mcm x logik kan. jatuh cinta ngan org yg x sepatutnye tp bg aku jatuh cinta itu indah n senang tp nk kekalkan mcm mana? cth kes pertama, xkanla pemuda tu nk kawin ngan nenek tukan mau kena hempuk ngan parents die, kes kedua pulak smpi ble ibu tunggal tu sggp tunngu kekasih aka kwn anknye tu?

so, kesimpulannya cinta mmg bleh buat org jd x rasional. kalau tdk takkanla org ckp cinta itu buta....haha. bkn cinta tu buta tp sebenarnye kite yg buta kerana cinta.

nasi tambah : buang emak, buang saudara kerana kasih hamba turutkan...nk ke jd mcm tu?

Comments

ish-ish..cinta ke? dusta semata-mata tu semua. tu bukan cinta. tu nafsu yg ntah ape2...haha
haha...lgsg xleh diterima akal kan....huhu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.