Skip to main content

age is just a number?

am i correct? tertarik nk bercakap psl issue ni dsbbkan wok. ala, xkanla x kenal wok, umo lebih 100thn tp berkahwin ngan pemuda umur 37. jarak usia hampir 70 thn...70 thn bkn 7thn ye adik2, bkn 17. ms mula2 baca mmg terbeliak jgkle biji mata aku baca angka tue, kalau yg lelaki tua pun aku dh rs x percaya, yg ni perempuan yg tua.

then, selang slps tu, hubby wok telah ditangkaP n dihantar ke pusat pemulihan disbbkan dadah....huhu. aku pun mule terpk, ada ke cinta sejati tanpa mengenal usia. sblm ni aku prnh baca kisah2 cinta yg agk pelik ni tp semuanya luar negara. kisah2 yg aku baca ni semuanya msh as a couple not husband n wife

1) cinta pemuda umur 19 thn ngan nenek umur 60 something. mula2 pemuda ni selalu tgk nenek ni ddk kat luar umah n siram pokok bunga, lama2 diorang start tegur2 n mula bercinta
2) seorang ibu tunggal umur 40 something jatuh cinta ngan kwn ank die yg umu 14 thn. ok, kwn anknye selalu dtg lepak umah, dr pndgn pertama lg mak die dh jatuh hati kat kwn ank die.

ok, kalau korang baca kisah2 di ats, rasa mcm x logik kan. jatuh cinta ngan org yg x sepatutnye tp bg aku jatuh cinta itu indah n senang tp nk kekalkan mcm mana? cth kes pertama, xkanla pemuda tu nk kawin ngan nenek tukan mau kena hempuk ngan parents die, kes kedua pulak smpi ble ibu tunggal tu sggp tunngu kekasih aka kwn anknye tu?

so, kesimpulannya cinta mmg bleh buat org jd x rasional. kalau tdk takkanla org ckp cinta itu buta....haha. bkn cinta tu buta tp sebenarnye kite yg buta kerana cinta.

nasi tambah : buang emak, buang saudara kerana kasih hamba turutkan...nk ke jd mcm tu?

Comments

ish-ish..cinta ke? dusta semata-mata tu semua. tu bukan cinta. tu nafsu yg ntah ape2...haha
haha...lgsg xleh diterima akal kan....huhu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …