Skip to main content

male fren better than gurl fren?


dekna
27 years
already taken recently
zaitun sameon ms muda :P


kak rad aka kak lisa
32 years
single n available
very good mak :P



kcy
27 years
single but not sure available or not
starbuck owner :P


betul ke? tp mmg ada pro n kontranya. ok, if u notice mostly my fren now are male n i sgt happy kwn ngan diorang sbb sgt sempoi n happening. walaupun agk lepas percakapan, i mean kitaorg suke kenakan org but they very good n helpful actually. sgt rajin as compared with me, sgt tau memasak as compared with me n sgt take care of me. kalau g mana2, i will be pampered of them n i mmg sukee...haha. tp bukannyai gatal2 tau.

tp kalau yg dh ada bf or hubby, make sure ur hubby jenis yg x kisah tp kalau dh berkahwin, xlehla terlalu rapat sbb serious one day akn timbul issue, tul x? so, pandaila2 nk berkawan tue.

gurl fren lak, i have but not bestie. i need bestie as i will give anything for her. but mostly my bestie already married. i agk memilih jgk coz that person mesti satu kepala, minat shopp, minat branded item, minat music, minat lelaki hensem n stable, minat utk gelak kuat2 apabila org buat lucu, minat berniaga n minat utk berjaya. ada ke? hahaha tp plg pentig must be a good listener n a shoulder to cry on.

nasi tambah: special wish for 3 of my frens dekna, kcy n kak rad that are going to be a trainer n will leave the call centre life. be a great n adorable trainer. i support u...but dun forget me :)

Comments

atiQah adNan said…
yaaa... berkawan tak kisah pun dengan sape kan shida... tapi nak cari yang betul-betul leh sejiwa dengan kita..
tak ramai laa 5 orang kire max la kan..

sekarang my fiance la sahabat i.. huhuu
a'ah iqa. nk cr yg betul2 sejiwa mmg susah. i mean senang n susah die sggp bersama. i dh lama cr kwn yg mcm nie, dulu punye semua dh kawin

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…