Skip to main content

banned FRASER HILL


gayaku at first day, second day n third day



best jgk memanah nieh



gaya belaii rambut terbaik



so sweet



gaya lompat 3
ok, mana yg lebey menarik?...haha



gaya lompat 2



gaya lompat 1



sedihnye allan's water ditutup
ingat bleh jgk boating kt dlm



hehe...feel dok overseas



loike this pic



our banglo



first nite sblm bertolak ke restoran yg "besh"



archery



frens

kcy baby, huggable ramesh, kak rad, fify the vogue,
iskerk yg comeynida yg nerdy, celesta yg seksi n ophie the gege




my fourth bf now, benu



tasik ni mmg comey, ntah lupe nama die



ali maju yg sgt kotor n makanan yg sgt x best


kenapa nk banned. sbb tempat tu sgt tidak menarik. sgt pathetic n org2 kt sana sgt "mesra alam"....huhu. ok, let me sory about it

at first me n my friends sgt teruja nk ke fraser hill coz everyone never go there n from the pic that we see at internet thru website, its kinda happening there. so, me n my frens 19 people include me with 5 cars konvoi beramai2 ke sana.

we rent one bungalow, the house is fine, english style n big, sgt satisfied at first but suddenly ....ok, mula2 sewa umah tu kitaorg bgtau hanya 10 org tp yg pergi 19 org. n then, kitaorg janji x kan msk tp kitaorg msk jgk guna dapur kat sana. penjaga kt sana, chinese uncle (not to be racist k) sgt tdk mesra alam n at second day die dtg n buat sport check. apabila die dtg n tgk kiteorg tgh msk, die mrh yg amat n membebel selama 3 jam x berenti2 n ask for more money. kitarong nk byr die punye gas, sbb we only use gas, others kitaorg bwk sdr but he refuse n mintak penalty as breach of contract (tbe2 kuar law) 300. die jgk complaint knp ramai sgt, kata 10 org je tp yg dtg 19 but after discussion, kitaorg byr 100 je.

second part is kt dlm map ada byk activity yg bleh dibuat like boating, archering, riding n so on but all the activities only open for weekend. whatt? but kitarog berjaya pujuk uncle yg jaga archery park tu n he let us main. okla, ada jgk one game. selebihnya jln2 n amik gambar. other places like taman bunga, strawery park mcm hidup segan mati x mau. sgt sedihh

third is the services. ok, aku n the geng mkn kat luar 2 kali. at first nite kitaorg ramai2 pegi mkn kt luar. the service kat restoran tu very poor n rude. alahai melayu, mcm mana nk maju? kite dtg bwk rezeki coz 19org yg nk mkn nie tp layan nk x nak je

but, still memorable memories with all my frens especially yg games thru or dare. at least i know everyone of u walaupun x byk. ucapan time kasih yg tidak terhingga especially yg sgt rajin like abu, wan, dekna, nida, iskerk n kak rad. sayang u oll, yg lain pun sayang jgk.

nasi tambah: aku rs kalau nk naik bukit, aku kena prepare ngn ubat lps nie sbb x tahan pening, mmg bleh buat aku rs nk muntah. peliknye ms pergi ok, tp ms blk mmg buat hal. adoyaii sgt tidak selesa.

Comments

seronoknye holiday with frensss..
tak penah rase camnie.. hee~
maybe sebab takde kawan ramai kOt..
huuuu~
hehe...ala, kwn i sekarang pun ramai sejak keje celcom. sblm ni, xder jgk.
ijam said…
alahai sis.... fraser hill's bukannye ade sunway pyramid nak happening2.. tpt tu utk manusia yang menghargai alam, relaxing place jer. x sesuai utk org yang suke happening place.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.