Friday, July 31, 2009

ku berserah

arini nk bercakap persoalan yg agak berat ckit sbb dh lama x merepek nieh. geli kewww....haha. aku pun dah geli cume aku kdg2 pelik n tertanya kenapa ALLAH jodohkan kite ngan "dia". bukan dgn org lain? kadang2 ALLAH temukan kite ngan org yg salah terlebih dulu, lps tu baru berjumpa ngan pasangan kite ys sebenar kan. kdg2 kite terpaksa menderita dulu beberapa kali, then baru menemui kebahagiaan yg sejati.

pernah x terpk perempuan yg menjadi isteri kedua or ketiga ataupun keempat, walaupun bknla kehendak diorang sgt tp disebabkan jodoh mmg x mampu nk tolak. yeah, one of it cinta, tp kalau dh jodoh mcm mana benci pun, mcm mana lari pun kite tetap ngan die kan. mcm aku melihat mama abah aku, mmg aku akn pelik knp mereka berdua dijodohkan (pelik pulak kalau x , aku ni x wujudla...haha). yeah, agak pelik sbb my parents totally different in many ways.

tertanya jgk aku kalau nk cari pasangan cr yg lebih krg sama ke atau cr yang byk beza br bleh bahagia? pening kepala nk pk cumenya yg pasti antara kite ngan pasangan walau sama mcm mana sekalipun atau terlalu jauh bezanya, yg plg penting kite bleh berkomunikasi ngan baik. sbb knp? bgku komunikasi sgt pntg sbb tanpa comunication yg baik mmg hub bleh jadi masalah.

sampai saat ni hati aku, mind aku still lagi tertanya2 siapa pasanganku. x tau kenapa, tp aku benci ngan persoalan ni. aku mls nk pk lagi cume nk tunggu ianya terjadi. ya ALLAH, permudahkanlah segala-segalanya untukku.

nasi tambah: berserah saja.

6 comments:

Monkey D Luffy said...

jgn pikir

datang gak tu

shida is my name said...

bukan nk pk sgt, tp sbb ada push dr pihak ketiga n sbb usia pun makin lanjut...haha

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

atiQah adNan said...

itu namenye ujian sayang...
Allah itu adil.. bila kita jumpe orang yang salah kita akan jadi lebih berhati-hati dalam hubungan...
kita tak semudahnye akan mengharapkan sebuah hubungan itu akan kekal abadi.. dan Allah sayangkan kita.. DIA hanya mahukan yang terbaik untuk kita... kta hanya perlu bersyukur dan merenung setiap yang berlaku pada kita kerna semuanya ade hikmah...

yerp.. bila ada kekurangan pada pasangan kita, jadi kita kena cuba terima dan tutup kelemahan yang dia ada dengan kelebihan yang kita ada.. itu barulah saling lengkap-melengkapi.. komunikasi ye sangat penting...dari situ kita akan faham ade cara yang baik yang boleh kita gunakan selain bertekak, bertikam lidah dengan pasangan kita..

shida tak perlu mencari cinta kalau diri tak yakin... just biarkan ianya datang sendiri..berdoa lah untuk yang terbaik ye shida... insyaAllah... jauh mane pun kita yakin ia akan datang juga kt shida dengan kuasa Allah k...shida punye banyak masa untuk diri sendiri..kan..? so enjoy urself ya dear!!!

shida is my name said...

terharu dengar u ckp mcm tu iqa, really appreciate. i xnk jd yg dikejar x dpt, yg dikendong berciciran. tp i pun x phm knp dlm hati i byk ruang. i dh setia ngan die selama 8 thn tp hub i ngan die x der perkembangan sdgkan i nk security. u phm kan? tu lah, i nk enjoy ngan my life jelah

atiQah adNan said...

yes saya faham..
beselaa tu kan dear..
bile kita mengharapkan sesuatu bukan semua yang dapat kita miliki kan..?
just be yourself k dear..

heheheh