Skip to main content

ku berserah

arini nk bercakap persoalan yg agak berat ckit sbb dh lama x merepek nieh. geli kewww....haha. aku pun dah geli cume aku kdg2 pelik n tertanya kenapa ALLAH jodohkan kite ngan "dia". bukan dgn org lain? kadang2 ALLAH temukan kite ngan org yg salah terlebih dulu, lps tu baru berjumpa ngan pasangan kite ys sebenar kan. kdg2 kite terpaksa menderita dulu beberapa kali, then baru menemui kebahagiaan yg sejati.

pernah x terpk perempuan yg menjadi isteri kedua or ketiga ataupun keempat, walaupun bknla kehendak diorang sgt tp disebabkan jodoh mmg x mampu nk tolak. yeah, one of it cinta, tp kalau dh jodoh mcm mana benci pun, mcm mana lari pun kite tetap ngan die kan. mcm aku melihat mama abah aku, mmg aku akn pelik knp mereka berdua dijodohkan (pelik pulak kalau x , aku ni x wujudla...haha). yeah, agak pelik sbb my parents totally different in many ways.

tertanya jgk aku kalau nk cari pasangan cr yg lebih krg sama ke atau cr yang byk beza br bleh bahagia? pening kepala nk pk cumenya yg pasti antara kite ngan pasangan walau sama mcm mana sekalipun atau terlalu jauh bezanya, yg plg penting kite bleh berkomunikasi ngan baik. sbb knp? bgku komunikasi sgt pntg sbb tanpa comunication yg baik mmg hub bleh jadi masalah.

sampai saat ni hati aku, mind aku still lagi tertanya2 siapa pasanganku. x tau kenapa, tp aku benci ngan persoalan ni. aku mls nk pk lagi cume nk tunggu ianya terjadi. ya ALLAH, permudahkanlah segala-segalanya untukku.

nasi tambah: berserah saja.

Comments

Monkey D Luffy said…
jgn pikir

datang gak tu
bukan nk pk sgt, tp sbb ada push dr pihak ketiga n sbb usia pun makin lanjut...haha
atiQah adNan said…
itu namenye ujian sayang...
Allah itu adil.. bila kita jumpe orang yang salah kita akan jadi lebih berhati-hati dalam hubungan...
kita tak semudahnye akan mengharapkan sebuah hubungan itu akan kekal abadi.. dan Allah sayangkan kita.. DIA hanya mahukan yang terbaik untuk kita... kta hanya perlu bersyukur dan merenung setiap yang berlaku pada kita kerna semuanya ade hikmah...

yerp.. bila ada kekurangan pada pasangan kita, jadi kita kena cuba terima dan tutup kelemahan yang dia ada dengan kelebihan yang kita ada.. itu barulah saling lengkap-melengkapi.. komunikasi ye sangat penting...dari situ kita akan faham ade cara yang baik yang boleh kita gunakan selain bertekak, bertikam lidah dengan pasangan kita..

shida tak perlu mencari cinta kalau diri tak yakin... just biarkan ianya datang sendiri..berdoa lah untuk yang terbaik ye shida... insyaAllah... jauh mane pun kita yakin ia akan datang juga kt shida dengan kuasa Allah k...shida punye banyak masa untuk diri sendiri..kan..? so enjoy urself ya dear!!!
terharu dengar u ckp mcm tu iqa, really appreciate. i xnk jd yg dikejar x dpt, yg dikendong berciciran. tp i pun x phm knp dlm hati i byk ruang. i dh setia ngan die selama 8 thn tp hub i ngan die x der perkembangan sdgkan i nk security. u phm kan? tu lah, i nk enjoy ngan my life jelah
atiQah adNan said…
yes saya faham..
beselaa tu kan dear..
bile kita mengharapkan sesuatu bukan semua yang dapat kita miliki kan..?
just be yourself k dear..

heheheh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …