Skip to main content

kenapa kite x leh suke semua org ha?

aku selalu dengar artis ckp "x semua org suke saya. saya faham...yg minat tu, minatla tp yang x minat tu nk buat mcm mana, redha sajoo" . betul jgk ek, sbb DATO SITI NURHALIZA yg femes tu pun ramai yg x minat n benci kat die walaupun die x buat salah pun kat org tue....haihhh..susah nk gembirakan org ni kan!!

sama mcm aku gak, aku susah nk benci org, mmg amat susah walaupun die buat silap bsr kat aku n pastu die dtg minta maaf, kompem2 aku akn senang maafkan org tue sbb aku x suke simpan dendam atau perasaan benci.

tp ngan sorang perempuan ni mmg xleh blah, xderla rasa nk tumbuk atau nk hempuk muke die tp kalau bleh nk elakkan dr tgk muke die yg x lawa tue....haha. makin lama makin menjadi perangai die...ishhh2 sblm meletop, aku rasa baik aku angkat kaki dr umah nie. kang2 x psl2 ada drama tragedi yg sadis dlm umah aku nieh....huhu

nasi tambah : jawapannye senang je, sbb kite sdr pun x suke semua org, so mcm mana nak buat semua org suke kite.....apa kes!!

Comments

susah kalau manusia ade masalah nikan.. dia suke lepaskan marah atau tekanan pada manusia lain...
lebih baik kita jauhkan diri dari manusia macam ni kan shida... beralah lebih baik...
y i en j r said…
setuju dgn atiqah :)
hhmmm...mmg pun atiqah. nk sgt pindah umah, tp takut dok sorang, sbb shida serius xder kwn pompuan. nati nk pk bayar sewa mahal lg...haihhh. tp serius nk pndh umah, sbb mls nk pnjgkan citer, x tau nk buat mcm mana
Monkey D Luffy said…
jgn membenci

hati rosak kang
i x benci la die luffy, jgn risau. byk lg bnd i nk pk dr pk pls die...huhu
atiQah adNan said…
yeker? mmg laa takkan shida nak dok sorang.. bahaye n sangat sunyi nanti..
ur frens takde ke rumah untuk kongsi dengan u..? cari pelan-pelan k dear..
hopefully nanti jumpe tau...

have fun k!!! rindu picc lompat-lompat u yang comel ituu..
^__^

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.