Thursday, July 16, 2009

kota keriangan utk yg berduit


aku yg serabai,
yerla msk2 je kan kena tukar pakaian. so simple jelahh



sblm msk


anda suke main air x? masa kecik2 dulu pernah x, ms hujan tiba2 rasa nk main air lps tu terus keluar rumah n melompat2 keriangan seolah2 x pernh jmp air. n lps tu kena tarik telinga ngan mama n abah sbb hbs basah semua baju n plg ditakuti takut2 lps tu akn demam. tp kalau dh bdk2 mana pernah peduli kan....

so, mandi air ni mmg org suke kan sbb tu sunway lagoon sentiasa penuh walaupun aku rs die punye rate agk kurang munasabah dan tdk berbaloi. ok, sbb dh lama gle aku x pegi, aku rs lebih kurang 5 thn, so kebetulan hr ni aku off n my fren ramesh ajk, so aku on je walaupun sbnrnye berat hati sbb plan nk beli stok tudung. die punye rate

RM 90 - bleh main semua park, like scary, extreme, water, amusement n so on.
RM48 - water park n amusement park (yg ni kitarog amik)
ada lg 3 package tp aku lupe.

5th lps aku pegi, die punye mainan sama, so ari ni pun mcm tu jgk. amusement park lbh kurang 8 games n semuanya aku try ngan jayanya walaupun agk takut2. manakala kat water park, die punye games dua je, sgt sedikit yg lebihnya korang hanya bleh main2 air je. makanan sgt2 mahal seolah2 berada di london n aku skrg sdg menggunakan duit malaysia utk di convert kpd pound....fuhhh

pemandangan di sana agk pelik kerana aku rs aku bkn berada di malaysia tp di arab krn aku rasa 80% pengunjung di stu ialah org arab. cina n melayu sgt2 sedikit, mgkin bkn hr cuti atau mgkn skrg musim org arab melawat malaysia atau mgkn org malaysia xder duit nk msk sunway...ntahlee

nasi tambah: fokus back to work n business shida...haha

5 comments:

Siti Hajar Othman said...

hahhaa..betul2 ari tu Aja beli air mineral botol keck tu je rm3.00 bukan cekik darah dah namanya tp cekik nyawa.huhuhu...ala tp takleh salahkan diorg gak kan..tempat2 gitu memang la tarikan pelancong so mahal jg lah kos nye. sekali sekala dok pe..janji enjoy!

shida is my name said...

betul2...sekali-sekala pergi. layan jelahh. even burger ngan daging je RM7, air milo RM6

shida is my name said...

betul2...sekali-sekala pergi. layan jelahh. even burger ngan daging je RM7, air milo RM6

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

pernah masuk sunway lagOon dan bayar untuk allpark rm50 sahaja hehe~
sebab ade sedare kat sane n pakai staff rate laaa.. hee~ memang besttt kan..

shida is my name said...

haha...50rggt utk semua park mmgle best..huhu. sedara ada lg x? haha