Skip to main content

kota keriangan utk yg berduit


aku yg serabai,
yerla msk2 je kan kena tukar pakaian. so simple jelahh



sblm msk


anda suke main air x? masa kecik2 dulu pernah x, ms hujan tiba2 rasa nk main air lps tu terus keluar rumah n melompat2 keriangan seolah2 x pernh jmp air. n lps tu kena tarik telinga ngan mama n abah sbb hbs basah semua baju n plg ditakuti takut2 lps tu akn demam. tp kalau dh bdk2 mana pernah peduli kan....

so, mandi air ni mmg org suke kan sbb tu sunway lagoon sentiasa penuh walaupun aku rs die punye rate agk kurang munasabah dan tdk berbaloi. ok, sbb dh lama gle aku x pegi, aku rs lebih kurang 5 thn, so kebetulan hr ni aku off n my fren ramesh ajk, so aku on je walaupun sbnrnye berat hati sbb plan nk beli stok tudung. die punye rate

RM 90 - bleh main semua park, like scary, extreme, water, amusement n so on.
RM48 - water park n amusement park (yg ni kitarog amik)
ada lg 3 package tp aku lupe.

5th lps aku pegi, die punye mainan sama, so ari ni pun mcm tu jgk. amusement park lbh kurang 8 games n semuanya aku try ngan jayanya walaupun agk takut2. manakala kat water park, die punye games dua je, sgt sedikit yg lebihnya korang hanya bleh main2 air je. makanan sgt2 mahal seolah2 berada di london n aku skrg sdg menggunakan duit malaysia utk di convert kpd pound....fuhhh

pemandangan di sana agk pelik kerana aku rs aku bkn berada di malaysia tp di arab krn aku rasa 80% pengunjung di stu ialah org arab. cina n melayu sgt2 sedikit, mgkin bkn hr cuti atau mgkn skrg musim org arab melawat malaysia atau mgkn org malaysia xder duit nk msk sunway...ntahlee

nasi tambah: fokus back to work n business shida...haha

Comments

hahhaa..betul2 ari tu Aja beli air mineral botol keck tu je rm3.00 bukan cekik darah dah namanya tp cekik nyawa.huhuhu...ala tp takleh salahkan diorg gak kan..tempat2 gitu memang la tarikan pelancong so mahal jg lah kos nye. sekali sekala dok pe..janji enjoy!
betul2...sekali-sekala pergi. layan jelahh. even burger ngan daging je RM7, air milo RM6
betul2...sekali-sekala pergi. layan jelahh. even burger ngan daging je RM7, air milo RM6
pernah masuk sunway lagOon dan bayar untuk allpark rm50 sahaja hehe~
sebab ade sedare kat sane n pakai staff rate laaa.. hee~ memang besttt kan..
haha...50rggt utk semua park mmgle best..huhu. sedara ada lg x? haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.