Thursday, August 2, 2012

legging bukan seluar, ia adalah inner

salam 12 ramadhan  dan selamat bersahur kepada umat islam semua,

harini akak nak bukak topik yang serius sikit. pasal legging ye adik-adik. isu ni dah common tapi since akak dok nampak berlambak lagi pakai, akak rasa perlu nak bukak semula topik ni.

sebenarnya aku x paham kenapa orang suka pakai legging. yes, aku pun pakai dulu tapi lepas aku tengok betapa buruknya pakai legging walau dah pakai baju labuh, aku memang x akan pakai legging kat luar. kat dalam still pakai ye sebab kalau aku pakai skirt labuh atau dress memang akan pakai legging sebab x nak nampak alur seluar dalam dan jugak takut tersingkap kain.

so, aku x paham kenapa orang suka pakai legging especially kaum hawa yang bertubuh besar (-__-). ok, aku citer 3 scenario yang aku rasa macam nak ambik kain dan cover bahagian punggung.


1) baru je minggu lepas, ada adik ni dengan family dia. adik ni free hair pakai kemeja singkat dan pakai legging hitam. aku boleh terima lagi mula-mula tapi aku tengok semula leggingnya sangat ketat dan jarang dan nampakla spender *sangat jelas ye*. sampaikan aku nak bagi selendang nak suruh dia tutup  punggung dia tu. macam gambar di atas cuma beza leggingnya kaler hitam dan panties kaler putih *sengsara mak*

2) pakai legging dan pakai tudung. ini amat-amat aku x suka. kalau baju tu labuh sampai lutut kira ok lagilah walau tetap buruk tapi ni baju cuma lepas-lepas je paras bontot. so, kalau berjalan atau buat apa saja memang nampak dengan jelas depan dan belakang *sengsara lagi mata mak*



walau baju labuh tetap x cantik kan.

3) berbadan besar dan pakai legging. ini amat-amat menjelikkan mata. sebab selalunya yang pakai ni free hair dan berbaju singkat. aku tak tau kenapa orang 'sihat walafiat' suka pakai baju/seluar ketat, sebab nak tunjuk diorang ada keyakinan tinggi dan mampu pakai macam orang kurus ke? xperlu macam tu yang *no offense ya bagi yang berbadan besar*. 

sebabnya sangat buruk kalau pakai legging dengan punggung anda besar dan lebar dan 'cameltoe' yang sangat 'obvious. *serius, mak sengsara*.

jangan buat lagi ye adik-adik, kalau boleh bulan puasa ni janganla pakai macam tu walau ke bazar ramadhan. kesian lelaki-lelaki yang kurang pahala puasa dek anda semua. 

macam ni lah orang 'sihat walafiat' pakai legging

kalau macam ni, aku consider ok lagi since free hair
selamat beramal semua dan jangan marah ye sebab ini hanyalah pandangan pribadi :)


No comments: