Skip to main content

legging bukan seluar, ia adalah inner

salam 12 ramadhan  dan selamat bersahur kepada umat islam semua,

harini akak nak bukak topik yang serius sikit. pasal legging ye adik-adik. isu ni dah common tapi since akak dok nampak berlambak lagi pakai, akak rasa perlu nak bukak semula topik ni.

sebenarnya aku x paham kenapa orang suka pakai legging. yes, aku pun pakai dulu tapi lepas aku tengok betapa buruknya pakai legging walau dah pakai baju labuh, aku memang x akan pakai legging kat luar. kat dalam still pakai ye sebab kalau aku pakai skirt labuh atau dress memang akan pakai legging sebab x nak nampak alur seluar dalam dan jugak takut tersingkap kain.

so, aku x paham kenapa orang suka pakai legging especially kaum hawa yang bertubuh besar (-__-). ok, aku citer 3 scenario yang aku rasa macam nak ambik kain dan cover bahagian punggung.


1) baru je minggu lepas, ada adik ni dengan family dia. adik ni free hair pakai kemeja singkat dan pakai legging hitam. aku boleh terima lagi mula-mula tapi aku tengok semula leggingnya sangat ketat dan jarang dan nampakla spender *sangat jelas ye*. sampaikan aku nak bagi selendang nak suruh dia tutup  punggung dia tu. macam gambar di atas cuma beza leggingnya kaler hitam dan panties kaler putih *sengsara mak*

2) pakai legging dan pakai tudung. ini amat-amat aku x suka. kalau baju tu labuh sampai lutut kira ok lagilah walau tetap buruk tapi ni baju cuma lepas-lepas je paras bontot. so, kalau berjalan atau buat apa saja memang nampak dengan jelas depan dan belakang *sengsara lagi mata mak*



walau baju labuh tetap x cantik kan.

3) berbadan besar dan pakai legging. ini amat-amat menjelikkan mata. sebab selalunya yang pakai ni free hair dan berbaju singkat. aku tak tau kenapa orang 'sihat walafiat' suka pakai baju/seluar ketat, sebab nak tunjuk diorang ada keyakinan tinggi dan mampu pakai macam orang kurus ke? xperlu macam tu yang *no offense ya bagi yang berbadan besar*. 

sebabnya sangat buruk kalau pakai legging dengan punggung anda besar dan lebar dan 'cameltoe' yang sangat 'obvious. *serius, mak sengsara*.

jangan buat lagi ye adik-adik, kalau boleh bulan puasa ni janganla pakai macam tu walau ke bazar ramadhan. kesian lelaki-lelaki yang kurang pahala puasa dek anda semua. 

macam ni lah orang 'sihat walafiat' pakai legging

kalau macam ni, aku consider ok lagi since free hair
selamat beramal semua dan jangan marah ye sebab ini hanyalah pandangan pribadi :)


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …