Skip to main content

bola nga kelate

assalamualaikum semua,

masih lagi dalam mood raya kan. sekarang, kita serbu open house kat kl pulak.

saper kat sini peminat bola atau lebih tepat local soccer. aku memang x layan sangat luar pada malaysia sebab aku x tau nak sokong team apa. kalau malaysia, senang sebab aku akan sokong kelantan dan malaysia je....hehe.

so, now we speak about kelantan punya team. atau orang panggil TRW (The Red Warrior). aku memang peminat  kipas susah nak mati TRW. selalunya apa-apa game yang melibatkan TRW sebolehnya memang aku follow dan tengok. 

tadi baru saja tengok game antara TRW dan ATM untuk merebut Piala Malaysia. game ni memang game maut since kalau kelantan kalah, memang abisla chances nak masuk Piala Malaysia. tapi game malam ni memang buat aku sakit hati. 

kalau aku tau memang aku x nak tengok. bukan sebab seri atau apa tapi sebab pengadil. dah banyak kali berlaku ketidak-adilan pada TRW, tapi xtaulah semua dipandang sebelah mata je sebab x tau kenapa FAM macam x puas hati dengan TRW atau lebih tepat KELANTAN.

xpercaya, tengoklah game-game sebelum ni especially malam ni kelantan lawan atm. atm kan government lagila bias. sebab tu yang menyebabkan penyokong kelantan naik hantu lalu mula mengganas. sebelum ni, aku salah seorang yang akan mencemuh dan mengutuk gila-gila penyokong kelantan yang *kurang cerdik* tapi lama-lama aku tau kenapa penyokong kelantan bertindak sedemikian.

banyak benda kena teliti sebelum mencemuh, jangan tau menilai luaran. penyokong kelantan xder lah teruk sangat tapi sebab kami banyak tak macam penyokong negeri lain, so segala apa yang kami buat jadi bualan.




tapi macam mana sekalipun kami sentiasa  bersama TRW walau di mana berada. masa, tenaga dan wang rela dihabiskan.

kami akan terus menyokongmu TRW. GOMO KELATE GOMO


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.