Wednesday, August 29, 2012

bola nga kelate

assalamualaikum semua,

masih lagi dalam mood raya kan. sekarang, kita serbu open house kat kl pulak.

saper kat sini peminat bola atau lebih tepat local soccer. aku memang x layan sangat luar pada malaysia sebab aku x tau nak sokong team apa. kalau malaysia, senang sebab aku akan sokong kelantan dan malaysia je....hehe.

so, now we speak about kelantan punya team. atau orang panggil TRW (The Red Warrior). aku memang peminat  kipas susah nak mati TRW. selalunya apa-apa game yang melibatkan TRW sebolehnya memang aku follow dan tengok. 

tadi baru saja tengok game antara TRW dan ATM untuk merebut Piala Malaysia. game ni memang game maut since kalau kelantan kalah, memang abisla chances nak masuk Piala Malaysia. tapi game malam ni memang buat aku sakit hati. 

kalau aku tau memang aku x nak tengok. bukan sebab seri atau apa tapi sebab pengadil. dah banyak kali berlaku ketidak-adilan pada TRW, tapi xtaulah semua dipandang sebelah mata je sebab x tau kenapa FAM macam x puas hati dengan TRW atau lebih tepat KELANTAN.

xpercaya, tengoklah game-game sebelum ni especially malam ni kelantan lawan atm. atm kan government lagila bias. sebab tu yang menyebabkan penyokong kelantan naik hantu lalu mula mengganas. sebelum ni, aku salah seorang yang akan mencemuh dan mengutuk gila-gila penyokong kelantan yang *kurang cerdik* tapi lama-lama aku tau kenapa penyokong kelantan bertindak sedemikian.

banyak benda kena teliti sebelum mencemuh, jangan tau menilai luaran. penyokong kelantan xder lah teruk sangat tapi sebab kami banyak tak macam penyokong negeri lain, so segala apa yang kami buat jadi bualan.




tapi macam mana sekalipun kami sentiasa  bersama TRW walau di mana berada. masa, tenaga dan wang rela dihabiskan.

kami akan terus menyokongmu TRW. GOMO KELATE GOMO


No comments: