Skip to main content

adikku siti munira idris

assalamualaikum semua,

last year, aku duduk ngan adik aku masa dia belajar di IPG (Institut Perguruan Bahasa) di sebelah UM je tu. so, course dia selama setahun.

aku ni memang dah lama nak pindah rumah, nak duduk sorang x mampu since kalau nak kena bayar RM600, RM700 sebulan memang sakitlah. nak bayar tu boleh tapi nanti memang xlehlah nak beli barang- barang lain.

jadinya bila adik aku dapat belajar di IPG, dan kebetulan aku dapat umah baru, aku dengan riangnya pindah ke rumah baru. memang best sebab itulah yang aku dok impikan selama ni. so, last year, aku g mana-mana dan buat apa-apa memang aku bawak adik aku tueh.

tapi hidup kami lainlah sikit sebab adik aku tu dia jenis balik kelas tidur, malam berjaga dan selalu sibuk sebab memang banyak gila assignment but still we manage to spend out together la kannn. so, aku agak rindukan nak buat segala aktiviti yang kami pernah buat sama-sama.

ni kat A&W taman jaya, the most happening A&W branch

ni kat my second home, mid

murni ss2

bosan di mid, kita jalan the curve

pizza seround

konon-konon buat photo shoot

kalau malam je, mamak time

bertiga lagi meriah kan

movie time, ni masa ni nak tengok real steel. kena tunggu 1 jam

midnite movie
bercerita itu ini, bergossip, aku pakai baju dia, dia pakai baju aku sebab kitaorang sama size, dengar radio suria FM sama-sama dalam kereta dan banyak lagilah. last year jugak, bukak puasa aku akan pegi bazar bawah rumah aku dengan dia. tahun ni, bukak puasa sorang -sorang kat umah (-___-)

sekarang dia dok jauh di tenom menunaikan tanggungjwab sebagai guru, x sabar nak melawat dia di tenom, bolehlah jalan-jalan di sabah...huhu.

Comments

Anonymous said…
ehem.. b4 kutuk ore, tgk gamba sdiri dulu. refer to gamba no 7 ngn gamba entri legging bukan sluar, hok paka sluar koko tudung pink kemain belit tutup dada. tp punggung?

berat laaa.. nok komen, tp x cermin dulu. wat malu kot.
Shida Idris said…
bila pulak kutuk orang, xperlah yang i x tau u lelaki ke perempuan. terima kasih utk komen :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…