Skip to main content

adikku siti munira idris

assalamualaikum semua,

last year, aku duduk ngan adik aku masa dia belajar di IPG (Institut Perguruan Bahasa) di sebelah UM je tu. so, course dia selama setahun.

aku ni memang dah lama nak pindah rumah, nak duduk sorang x mampu since kalau nak kena bayar RM600, RM700 sebulan memang sakitlah. nak bayar tu boleh tapi nanti memang xlehlah nak beli barang- barang lain.

jadinya bila adik aku dapat belajar di IPG, dan kebetulan aku dapat umah baru, aku dengan riangnya pindah ke rumah baru. memang best sebab itulah yang aku dok impikan selama ni. so, last year, aku g mana-mana dan buat apa-apa memang aku bawak adik aku tueh.

tapi hidup kami lainlah sikit sebab adik aku tu dia jenis balik kelas tidur, malam berjaga dan selalu sibuk sebab memang banyak gila assignment but still we manage to spend out together la kannn. so, aku agak rindukan nak buat segala aktiviti yang kami pernah buat sama-sama.

ni kat A&W taman jaya, the most happening A&W branch

ni kat my second home, mid

murni ss2

bosan di mid, kita jalan the curve

pizza seround

konon-konon buat photo shoot

kalau malam je, mamak time

bertiga lagi meriah kan

movie time, ni masa ni nak tengok real steel. kena tunggu 1 jam

midnite movie
bercerita itu ini, bergossip, aku pakai baju dia, dia pakai baju aku sebab kitaorang sama size, dengar radio suria FM sama-sama dalam kereta dan banyak lagilah. last year jugak, bukak puasa aku akan pegi bazar bawah rumah aku dengan dia. tahun ni, bukak puasa sorang -sorang kat umah (-___-)

sekarang dia dok jauh di tenom menunaikan tanggungjwab sebagai guru, x sabar nak melawat dia di tenom, bolehlah jalan-jalan di sabah...huhu.

Comments

Anonymous said…
ehem.. b4 kutuk ore, tgk gamba sdiri dulu. refer to gamba no 7 ngn gamba entri legging bukan sluar, hok paka sluar koko tudung pink kemain belit tutup dada. tp punggung?

berat laaa.. nok komen, tp x cermin dulu. wat malu kot.
Shida Idris said…
bila pulak kutuk orang, xperlah yang i x tau u lelaki ke perempuan. terima kasih utk komen :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …