Saturday, August 4, 2012

adikku siti munira idris

assalamualaikum semua,

last year, aku duduk ngan adik aku masa dia belajar di IPG (Institut Perguruan Bahasa) di sebelah UM je tu. so, course dia selama setahun.

aku ni memang dah lama nak pindah rumah, nak duduk sorang x mampu since kalau nak kena bayar RM600, RM700 sebulan memang sakitlah. nak bayar tu boleh tapi nanti memang xlehlah nak beli barang- barang lain.

jadinya bila adik aku dapat belajar di IPG, dan kebetulan aku dapat umah baru, aku dengan riangnya pindah ke rumah baru. memang best sebab itulah yang aku dok impikan selama ni. so, last year, aku g mana-mana dan buat apa-apa memang aku bawak adik aku tueh.

tapi hidup kami lainlah sikit sebab adik aku tu dia jenis balik kelas tidur, malam berjaga dan selalu sibuk sebab memang banyak gila assignment but still we manage to spend out together la kannn. so, aku agak rindukan nak buat segala aktiviti yang kami pernah buat sama-sama.

ni kat A&W taman jaya, the most happening A&W branch

ni kat my second home, mid

murni ss2

bosan di mid, kita jalan the curve

pizza seround

konon-konon buat photo shoot

kalau malam je, mamak time

bertiga lagi meriah kan

movie time, ni masa ni nak tengok real steel. kena tunggu 1 jam

midnite movie
bercerita itu ini, bergossip, aku pakai baju dia, dia pakai baju aku sebab kitaorang sama size, dengar radio suria FM sama-sama dalam kereta dan banyak lagilah. last year jugak, bukak puasa aku akan pegi bazar bawah rumah aku dengan dia. tahun ni, bukak puasa sorang -sorang kat umah (-___-)

sekarang dia dok jauh di tenom menunaikan tanggungjwab sebagai guru, x sabar nak melawat dia di tenom, bolehlah jalan-jalan di sabah...huhu.

2 comments:

Anonymous said...

ehem.. b4 kutuk ore, tgk gamba sdiri dulu. refer to gamba no 7 ngn gamba entri legging bukan sluar, hok paka sluar koko tudung pink kemain belit tutup dada. tp punggung?

berat laaa.. nok komen, tp x cermin dulu. wat malu kot.

Shida Idris said...

bila pulak kutuk orang, xperlah yang i x tau u lelaki ke perempuan. terima kasih utk komen :)