Friday, August 10, 2012

pertama yang gembira dan pertama yang sedih

salam 21 ramadhan u olls,


cepatnya masa berjalan kan. rasa macam baru semalam berpuasa dan sekarang kita dah dalam 10 malam terakhir ramadhan. syukur, masih lagi diberi peluang untuk menyambut ramadhan.

apa yang aku nak citer, kita straight to the ampang point jelah ye:

apa yang pertama gembira.
sebab buat kali pertama aku menyambut syawal  sebagai seorang isteri. i dah ada suami u olls, so bolehla pakai baju sedondon. (tapi mak bukan nak pakai sedondon sejibik ye, kalau nak betul-betul sejibik, beli je kain sekayu lepas tu buat kain baju melayu dan baju kurung. dah kata nak betul-betul sedondon kan) *carut*

mak nak pakai yang like awal dan scha, lelaki baju melayu kaler gelap, perempuan kaler cair. sangat sweet gtewww. aku dah ada 2 family yang perlu diraikan. excited tau x. korang tau x, walau aku ngan hubby bercinta dalam tempoh yang lama, kitaorang x pernah celebrate raya bersama. aku x pernah pergi rumah dia beraya, dan dia x pernah datang beraya rumah aku. NEVER.

hubungan kami x macam couple yang lain *lain kali aku story* jadi walau kami berada dalam negeri yang sama dan sangat dekat actually, kami tetap x pernah raya bersama. aku akan buat hal aku ngan family dan dia akan buat hal dia. jadinya apabila dah kahwin, dan boleh beraya bersama, memang aku excited.

apa yang pertama sedih
buat kali pertama dan julung-julung kalinya, aku beraya di kl kerana x dapat balik raya. raya ke 4 baru balik. alahai, dah lama kerja dan x pernah x dapat balik beraya, tiba-tiba tahun ni x dapat balik, agak sedih di situ. walau sebenarnya memang plan nak balik raya ke 2 tapi memandangkan kahwin hari tu dah cuti lama, so mengalah.

mintak ngan boss, nak balik raya ke 3 pun x dapat. dapat raya ke 4 onwards. agak ralat tapi takperlah.  since x cukup staff, mak terpaksa cover cuma x leh bayangkan sebab x pernah x balik kg kan so rasa macam sedikit pelik. takut x dapat biasakan diri. tapi rasa ok kot since kawan-kawan senasib ramai :)

ni raya last 2 years. masa ni adam x der lagi

my youngest sis, sofia and adam xder


nasi tambah: album kahwin dah siap. nati mak upload gambar ye

4 comments:

pinky said...

sedihnya xdpt blk raya...tak pe sabar ya...

shidaidris said...

hehe, nasib baik ada hubby teman. tq dear

Puan ddJaafar said...

haha.shida,jangan tak percaya.
taun ni baju raya dd & hub & kids sangat sedondon.hubby punya idea la nk baju sekayu.hahahaha..

mesti kena gelak dengan shida after upload gambar raya nanti.hahaha..

shidaidris said...

haha, but sometimes it looks nice since dd dah ada anak 3. kalau banyak sangat variasi, nanti nampak meriah sangat.