Skip to main content

baju raya ooo baju raya

salam 1 malaysia semua *ingat janji kita semua, tangan di dada mata terbeliak*

dah 12 hari kita berpuasa, sekejap kan masa berlalu. lepas ni nak raya dan untuk pertama kali aku beraya di kl. isteri mithali katanya, so temankan hubby yang kerja malam raya. 

alang-alang x balik, so aku pun ambik keputusan kerja dan since aku pun banyak dah ambik cuti time kahwin, aku pun rela bekerja time raya. ni first time tau kerja time raya, kalau x aku orang pertama yang cabut sebab gilo apo nak kerja time raya.

serius teringin nak balik time puasa, sebab nak berbukak di rumah dengan mama, abah dan famly lain dan makan makanan kesukaan aku tapi memandangkan kelantan bukan dekat, kalau balik setakat kejap je memang malas. 

kalau nak balik kg, kena balik 7 hari ke atas, baru best. so, aku cuma akan balik raya kedua since raya ketiga nanti akan ada family day. yahooo, memang x sabar sebab for the first time ever nik's family buat family day.

oohh, sebenarnya nak citer pasal baju raya. baju x ada lagi dan juga untuk pertama kali aku kena beli baju siap. waaaaaarrgghhh, banyak jugak survey online dan ada yang berkenan tapi agak mahal. kalaulah wang bukan masalah kan senang. 

aku dah le x pernah beli baju siap, takut jugak terbeli size yang x suit dengan aku. tapi semua yang aku survey yang offer size xs. so, aku rasa oklah kot, kalau x outer la sikit. nak beli baju macam mana ye. ingat nak beli yang simple-simple je tapi mesti nak match dengan baju melayu laki mak.

since my hubby dah ada baju melau kaler lime green, peach and corn yellow, so aku memang nak baju kaler salah satu dari kaler tersebut. ingat nak cari lite yellow






ok x baju kat atas ni, nak beli baju yang dari designer tapi rasanya dah sold out. dan satu lagi xtau bila diorang akan lauch new batch. saper tau tolong inform








Comments

Enny said…
mesti cr jovian kan....cuba tgk zalora hari2...dorg sentiasa update dgn sgt cpt kat situ..;)..happy hunting for bj raya shida!
pinky said…
cantik baju yg memula tu...
shidaidris said…
enny - ingat nak cari yang tesco tu. nak tengok zalora hari-hari, alamak memang agak x tertengok ah.
btw, thanks for the info

pinky - simple je kan

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …