Wednesday, August 1, 2012

baju raya ooo baju raya

salam 1 malaysia semua *ingat janji kita semua, tangan di dada mata terbeliak*

dah 12 hari kita berpuasa, sekejap kan masa berlalu. lepas ni nak raya dan untuk pertama kali aku beraya di kl. isteri mithali katanya, so temankan hubby yang kerja malam raya. 

alang-alang x balik, so aku pun ambik keputusan kerja dan since aku pun banyak dah ambik cuti time kahwin, aku pun rela bekerja time raya. ni first time tau kerja time raya, kalau x aku orang pertama yang cabut sebab gilo apo nak kerja time raya.

serius teringin nak balik time puasa, sebab nak berbukak di rumah dengan mama, abah dan famly lain dan makan makanan kesukaan aku tapi memandangkan kelantan bukan dekat, kalau balik setakat kejap je memang malas. 

kalau nak balik kg, kena balik 7 hari ke atas, baru best. so, aku cuma akan balik raya kedua since raya ketiga nanti akan ada family day. yahooo, memang x sabar sebab for the first time ever nik's family buat family day.

oohh, sebenarnya nak citer pasal baju raya. baju x ada lagi dan juga untuk pertama kali aku kena beli baju siap. waaaaaarrgghhh, banyak jugak survey online dan ada yang berkenan tapi agak mahal. kalaulah wang bukan masalah kan senang. 

aku dah le x pernah beli baju siap, takut jugak terbeli size yang x suit dengan aku. tapi semua yang aku survey yang offer size xs. so, aku rasa oklah kot, kalau x outer la sikit. nak beli baju macam mana ye. ingat nak beli yang simple-simple je tapi mesti nak match dengan baju melayu laki mak.

since my hubby dah ada baju melau kaler lime green, peach and corn yellow, so aku memang nak baju kaler salah satu dari kaler tersebut. ingat nak cari lite yellow






ok x baju kat atas ni, nak beli baju yang dari designer tapi rasanya dah sold out. dan satu lagi xtau bila diorang akan lauch new batch. saper tau tolong inform








3 comments:

Enny said...

mesti cr jovian kan....cuba tgk zalora hari2...dorg sentiasa update dgn sgt cpt kat situ..;)..happy hunting for bj raya shida!

pinky said...

cantik baju yg memula tu...

shidaidris said...

enny - ingat nak cari yang tesco tu. nak tengok zalora hari-hari, alamak memang agak x tertengok ah.
btw, thanks for the info

pinky - simple je kan