Skip to main content

syria cotton


aku plg suke design n kaler ni coz
match ngan byk bj


actually, design ni aku ada but not blue color
grey color


first tudung mls that i bought n ms ni x jual lg

stripy black (design ni mmg ramai yg tanya)


plain black
all my collection here already sold out

all the name is the same tudung. actually this tudung came from syria n it call farah. but i call it as tdg mls coz senang nk pakai n tdg die pun very simple but sweet. this tudung ada due jns skrg, first marah n second farah. marah tue kain die ksr ckit compared ngan farah n lbh murah.

aku mmg suke pakai tudung ni, cume kdg2 aku sdr x smpt nk amik for my collection coz me put my cust as priority (baikla kunun....hehe). so, tdg ni ramai yg x phm coz die special ckit. design yg lama xkan muncul lg setelah design br muncul n ramai gle yg tanya kt aku ttg design lama pdhl aku dh tlis sold out bsr2 tp still lg ramai yg tanya. actually, aku bknnya mrh but dh jd fed up coz terlalu ramai yg tanya the same question. kalau srg senyum lg, cube bygkan kalau 30 org, mmg lth nk repeat. .....huhu. so plss if my luvly cust read my blog, phmle yg tdg mls xkan muncul lg kalau design lama.

p/s: remember my cust zira that ordered with me fara, she ordered again 25 pieces of fara for plain. thanx ziraa. n aku jgk sdkt ralat coz my supplier said fara will be available on sat but ms aku pegi die bgtau stok dh smpi 2 hr dah. so stok utk farah semua dh abis, hanya ada utk marah. n die kt die x reserve utk org yg beli 3 kodi mcm aku, die reserve utk org yg beli 300 kodi jekkk......yela aku taula aku bkn peniaga bsr

Comments

hee~ uui..
bese la dear.. adat berniaga.. kn? sabar tau...

ye ker? saya pUn suke syria.. nak juGa.. nanti uplOad latest stok infOrm k...
dh upload dh iqa, design 28

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…