Friday, March 27, 2009

org kureng ajar patut diajar....tul x?

pernah x kamu buat baik ngan orang tp die bls ngan tuba? apa rasanya? sakit kan...huhu. tp nilah yg aku alami hr nieh wlupun yg mengalaminya my b tp aku ttp terasa. ok, citer die mcm nieh smlm dpt satu call dr cust, die nk beli tdg fara coz die nk jual kt pwtc. aku pun ok jepp sbb x kan nk tolak rezeki. so, aku pun ckp ok, aku bg die hrg murahle yg aku selalu bg sekiranya org beli byk. mula2 die beli 20 helai, then my b g anta 20 helai kt pwtc. settle....kt ctu aku x charge delivery...aku ckp oklah.

then, ptg tu jgk aku dpt call dr die nk tmbh 50 helai lg n nk anta ngn segera either mlm ni or esk...aku ckp bleh je cume kena bank in duit, tp after discuss ngan my b, die ckp oklah gune duit die dulu, my b pun pegila beli lg kt kitaorg punye supplier n ptg tu jgk my b anta ke pwtc. kirenya 2 kali penghantaran pd hr yg sama. (lupe nk bgtau, ms tu die mintak harga mrh n aku mmg dh bg mrh gle sbb aku untung 1,2 jepp sbb pk nk tolong).

ms penghantaran kedua, hjn lbt gle n my b naik moto jepp so die pun tahan cab (cab charge 20 hengget...bayangkan). then, my b pegi anta tdg die without any delivery charge. then, tiba2 one of my cust's employee call bgtau die nk tukar kaler n design sbyk 20 helai. cube bayangkan, aku nieh cume peniaga biasa bknnya pemborong, kalau tmpt aku beli pun aku xleh buat penukaran selain drp rosakk. my b ckp ok nk tkr tp xleh byk2 sbb kitaorg xder stok sgt.

then, trs dpt panggilan dr husband's cust aku mrh2 my b n ckp kurang ajar. die ckp td janjji bleh, asl skrg xleh. my b ckp buat penukaran mmg bleh, tp xlehle byk sgt. then, die mrh2 ngan suara yg kasar n slps explain, die srh my b jumpa die esk pg2 kat pwtc (ingat kite ni kuli batak die ke)....huhu...aku dgr tue hangin st badan, mujurla ms my b bgtau tu pkl 2 pagi kalau x, mmg aku dh straight away call

cube korang bayangkan, aku dhle x charge delivery, untung 1,2 jepp pastu kena pi anta, bg murah glee, n die nk demand mcm2, aku blh accept buat penukaran tp xlehla byk sgt sbb aku pun peniaga kecik jepp n st lg kenapa nk kurang ajar? eskk mmg kenala cust ni ngan aku so nati aku citer esk plkk coz esk pagi2 lg aku akn call die

p/s: aku mmg x phm jenis peniaga mcm nie, ingat die srg sj nk untung n st lagi spttnya sbg peniaga kite kena lbh memahami n mesra ngan org bukanya berlagak. itu br berniaga kecil-kecilan pun dh berlagak...huh

today, my cust minta maaf berkali2 to us, die bgtau husband die mmg agk krg ajar n die jg x suke husband die cmpr tgn dlm urusan die....n me n my b not a bad person, so kitaorg maafkan jeee

No comments: