Skip to main content

org kureng ajar patut diajar....tul x?

pernah x kamu buat baik ngan orang tp die bls ngan tuba? apa rasanya? sakit kan...huhu. tp nilah yg aku alami hr nieh wlupun yg mengalaminya my b tp aku ttp terasa. ok, citer die mcm nieh smlm dpt satu call dr cust, die nk beli tdg fara coz die nk jual kt pwtc. aku pun ok jepp sbb x kan nk tolak rezeki. so, aku pun ckp ok, aku bg die hrg murahle yg aku selalu bg sekiranya org beli byk. mula2 die beli 20 helai, then my b g anta 20 helai kt pwtc. settle....kt ctu aku x charge delivery...aku ckp oklah.

then, ptg tu jgk aku dpt call dr die nk tmbh 50 helai lg n nk anta ngn segera either mlm ni or esk...aku ckp bleh je cume kena bank in duit, tp after discuss ngan my b, die ckp oklah gune duit die dulu, my b pun pegila beli lg kt kitaorg punye supplier n ptg tu jgk my b anta ke pwtc. kirenya 2 kali penghantaran pd hr yg sama. (lupe nk bgtau, ms tu die mintak harga mrh n aku mmg dh bg mrh gle sbb aku untung 1,2 jepp sbb pk nk tolong).

ms penghantaran kedua, hjn lbt gle n my b naik moto jepp so die pun tahan cab (cab charge 20 hengget...bayangkan). then, my b pegi anta tdg die without any delivery charge. then, tiba2 one of my cust's employee call bgtau die nk tukar kaler n design sbyk 20 helai. cube bayangkan, aku nieh cume peniaga biasa bknnya pemborong, kalau tmpt aku beli pun aku xleh buat penukaran selain drp rosakk. my b ckp ok nk tkr tp xleh byk2 sbb kitaorg xder stok sgt.

then, trs dpt panggilan dr husband's cust aku mrh2 my b n ckp kurang ajar. die ckp td janjji bleh, asl skrg xleh. my b ckp buat penukaran mmg bleh, tp xlehle byk sgt. then, die mrh2 ngan suara yg kasar n slps explain, die srh my b jumpa die esk pg2 kat pwtc (ingat kite ni kuli batak die ke)....huhu...aku dgr tue hangin st badan, mujurla ms my b bgtau tu pkl 2 pagi kalau x, mmg aku dh straight away call

cube korang bayangkan, aku dhle x charge delivery, untung 1,2 jepp pastu kena pi anta, bg murah glee, n die nk demand mcm2, aku blh accept buat penukaran tp xlehla byk sgt sbb aku pun peniaga kecik jepp n st lg kenapa nk kurang ajar? eskk mmg kenala cust ni ngan aku so nati aku citer esk plkk coz esk pagi2 lg aku akn call die

p/s: aku mmg x phm jenis peniaga mcm nie, ingat die srg sj nk untung n st lagi spttnya sbg peniaga kite kena lbh memahami n mesra ngan org bukanya berlagak. itu br berniaga kecil-kecilan pun dh berlagak...huh

today, my cust minta maaf berkali2 to us, die bgtau husband die mmg agk krg ajar n die jg x suke husband die cmpr tgn dlm urusan die....n me n my b not a bad person, so kitaorg maafkan jeee

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …