Skip to main content

alhamdulillah..syukurr


packaging die mmg menarik
like the expensive one



my own collection
dlm die ada label sri tajung exclusive, size M n L

mggu ni rezeki murahh jepp....hrp2 lps ni pun cmm tu jgk. apa yg hangat sekarang nie? mestilah persidangan UMNO di PWTC...org lain cbuk nk tau saper jd calon, saper menang, saper kalah tp bg peniaga mcm aku, aku x amik pusig pun coz aku bkn UMNO sgt.... (statement yg akn dibenci olh kwn aku...haha). tp disbbkan one of my cust kak zu yg x pts2 order tdg fara dr aku. mula2 20 helai, lps tu 60 helai n esk die order lg 20 helai.....alhamdulillah.

so, sbb tu stok tdg fara aku sold out....coz semua design br disapu olh kak zu (thanx kak zu n yien) yien kwn aku yg sm2 jual tdg, owner crazeshawl. hr ni jgk kt psr mlm 30helai terjual n ramai anta email nk order tdg dlm qty yg byk.....huhu. tu blm dicmpr ngan shawl n tdg ekin yg kwn aku jual

p/s: ingat x aku prnh bgtau kwn aku yg nk buat tdg ekin....actually tdg tu dh siap cume dlm qty yg ckit coz die nk kejar utk jual di pwtc..n very gud news coz my fren n my b can sell beratus2 tudung tue di ptc br2 nie n mostly yg beli yg bkn 1 atau dua tp 20,30,40 n even ada yg nk byk lg cume xleh bg coz no stock. new stock dijangka siap next week

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.