Skip to main content

GIGI


bnd yg dipegang olh lelaki tu, namanya retainer
sampi skrg aku msh memakainya n aku kena pakainya seumur hdp



gg bwh aku msh lg x sama coz no space
my gg sgt crowded



comelkan gg die...great shape


mlm2 ni mata x nk tdo lg...so apa lg, aku pun teringat le zaman dulu2 n mulala nk menconteng dcnie. kalau korang nk tau, aku ni cukkkuuuppp suke tgk org yg bergg cantik. yup, muke x cantik atau hensem xper aslkan gg cantik. kalau artis aku suke tgk gg ziana zain (perfect dr segi bentuk, susunan n kaler). aku plg menyampah kalau jd artis especially penyanyi tp gg x lawa....sakit mata memandang, cthnya haiza (thanx god gg die dh cntk skrg)

for ur info, aku sblm nie pakai braces, 3 thn tau. gg aku sblm pakai braces....mak aii mcm drakula (gg aku dulu berlapis) n my mom paksa aku g hosp n pakai braces. (aku sgt2 berterima ksh krn mama aku paksa coz dulu agk mls). aku buat kt govt sj.....die punye process mmg bleh mlmhkan smgt kalu x sbr, cukp lmbt n lama (almaklumla govt with soooo may patient) tp hslnye sgt puas hati. smpi skrg aku suke senyum dpn cermin sbb nk tgk gg....haha

sbb tue, smpi skrg aku pntgkan penjagaan gg n aku mmg pelik ngan org skrg, muda2 lg gg dh rosak atau x ckp (kalau dh cabut tu, pegila psg gg palsu, cntk ckit mata mmndg).....betul x?
dan aku rs org kite msh lg krg2 bab penjagaan gg nieh. pntg tau gg nie....cube bygkan aku prnh jmp satu girl punyela stylo, pakai mini skirt, singlet, rmbut curly tp bile bkk mulut 2 btg gg ats bwh xder..... (mgkin die accident tp die blh psg gg palsukan). aku pura2 buat x pndg slps tue n nmpk sgt girl tu sedaya upaya x bkk mulut luas2, sshkan!!......seseorg tu akn jd mkn comell ngan gg yg cantikk, setuju x?

p/s: aku rasa pendidikan ttg penjagaan gigi yg betul patut diajar d primary n secondary school. bkn stkt mengajar cara2 nk gsk gg tp penjagaan yg lbh teliti like penggunaan floss, listerine n dsb. begitu kalau yg mengalami gg yg x teratur mcm aku, patutnya ada kesedrn dr remaja lg spaya memakai braces coz ms tu gg lembut n senang nk dibentuk lg....

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.