Skip to main content

GIGI


bnd yg dipegang olh lelaki tu, namanya retainer
sampi skrg aku msh memakainya n aku kena pakainya seumur hdp



gg bwh aku msh lg x sama coz no space
my gg sgt crowded



comelkan gg die...great shape


mlm2 ni mata x nk tdo lg...so apa lg, aku pun teringat le zaman dulu2 n mulala nk menconteng dcnie. kalau korang nk tau, aku ni cukkkuuuppp suke tgk org yg bergg cantik. yup, muke x cantik atau hensem xper aslkan gg cantik. kalau artis aku suke tgk gg ziana zain (perfect dr segi bentuk, susunan n kaler). aku plg menyampah kalau jd artis especially penyanyi tp gg x lawa....sakit mata memandang, cthnya haiza (thanx god gg die dh cntk skrg)

for ur info, aku sblm nie pakai braces, 3 thn tau. gg aku sblm pakai braces....mak aii mcm drakula (gg aku dulu berlapis) n my mom paksa aku g hosp n pakai braces. (aku sgt2 berterima ksh krn mama aku paksa coz dulu agk mls). aku buat kt govt sj.....die punye process mmg bleh mlmhkan smgt kalu x sbr, cukp lmbt n lama (almaklumla govt with soooo may patient) tp hslnye sgt puas hati. smpi skrg aku suke senyum dpn cermin sbb nk tgk gg....haha

sbb tue, smpi skrg aku pntgkan penjagaan gg n aku mmg pelik ngan org skrg, muda2 lg gg dh rosak atau x ckp (kalau dh cabut tu, pegila psg gg palsu, cntk ckit mata mmndg).....betul x?
dan aku rs org kite msh lg krg2 bab penjagaan gg nieh. pntg tau gg nie....cube bygkan aku prnh jmp satu girl punyela stylo, pakai mini skirt, singlet, rmbut curly tp bile bkk mulut 2 btg gg ats bwh xder..... (mgkin die accident tp die blh psg gg palsukan). aku pura2 buat x pndg slps tue n nmpk sgt girl tu sedaya upaya x bkk mulut luas2, sshkan!!......seseorg tu akn jd mkn comell ngan gg yg cantikk, setuju x?

p/s: aku rasa pendidikan ttg penjagaan gigi yg betul patut diajar d primary n secondary school. bkn stkt mengajar cara2 nk gsk gg tp penjagaan yg lbh teliti like penggunaan floss, listerine n dsb. begitu kalau yg mengalami gg yg x teratur mcm aku, patutnya ada kesedrn dr remaja lg spaya memakai braces coz ms tu gg lembut n senang nk dibentuk lg....

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …