Skip to main content

ur love story


L.O.V.E

setiap orang mesti prnh mengalaminya kan....indah kan? senyum memanjang kn kalau tgh dilamun cinta. tp kalau percintaan yg byk dugaan mcm mana plk kan. cinta kdg2 bleh buat org buta, tul x? kalu x xderla dlm paper, lari ikut warganegara asing, mengandung luar nikah, nk bunuh diri n mcm2 lg...aku pun pelik knp kdg2 perasaan cinta tue akn melampaui kewarasan pemikiran seseorang.

byk kisah cinta yg kita dgr di sekeliling kitekan. manis, msm, pahit n mcm2 lg. kt cni, aku just nk berkongsi cerita yg dialami sdr olh kawan aku. ok, i got a fren, nama sha. kisah cinta dihalang olh famly. hubby die skrg x disukai olh family sha dgn alsn jns panas brn n x sesuai mengikut pndgn org tua, x taula iku kata my fren. sha bgtau ms percintaan dihlg, air mata dh jd teman, die prnh lr ikut hubby die blk umh, abg2 die mengamuk pukul die, parents die menangis n mcm2 lgla. tp die ttp berthn for her hubby walaupun akibtnye perit yg amat. n slps melht kesungguhan my fren, family die membnrkan n skrg alhamdulillah, diorg dh selamat berkahwin.
sometimes, kalau kita rs pilihan kite betul, y not fight for it, aku bkn bgtau srh membelakangi family but cube buat family fhm. n plss janganle kawin lari...

second story, my fren dieya bkn nama sbnr. disbbkan terlalu sygkan bf die, die sggp dipukul, ditendang, ditampar. lsg tdk dibnrkan memakai pakaian yg cantik, kaler yg terang, bercakap ngan lelaki, kena buat laporan sentiasa ke mana sj pergi. tp syg punye psl die turutkan sj sehinggalah bf die buat hal ngan ada affair ngn pompuan lain. lps tue, die ptskan hub tp die bgtau kalau bf die x buat hal, die ttp teruskan hub tue. di mana rasionalnya pemikiran die ms ni? aku pun xtau, kwn2 dh puas nsht, tp apa yg dpt? tp alhamdulillah hub ni x berpanjangan.

aku, meniti usia 27 thn msh lg tercari2 apa itu cinta sebenar? yup, aku msh lg was2 walaupun hub aku n my b dh lama. betul ke die psgn hidupku? kdg2 aku yakin tp kdg2 aku was2, x tau knp? knp ye mesti ada perasaan was2 n kdg2 aku sgt jeles mlht psgn bahagia yg begitu yakin utk meniti hr bahagia. aku tkt ms yg dihbskan ngan my b hanya sia2, kalu blh aku mau cpt2 kawin tp hati ini msh lg berbisik 'biarle dulu'. susahnye.....



p/s: sebarang cadangan atau komen atau nasihat blhle yee.. bleh jgk cerita pengalaman sdr utk kita sama2 renungkan....

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…