Sunday, March 1, 2009

ur love story


L.O.V.E

setiap orang mesti prnh mengalaminya kan....indah kan? senyum memanjang kn kalau tgh dilamun cinta. tp kalau percintaan yg byk dugaan mcm mana plk kan. cinta kdg2 bleh buat org buta, tul x? kalu x xderla dlm paper, lari ikut warganegara asing, mengandung luar nikah, nk bunuh diri n mcm2 lg...aku pun pelik knp kdg2 perasaan cinta tue akn melampaui kewarasan pemikiran seseorang.

byk kisah cinta yg kita dgr di sekeliling kitekan. manis, msm, pahit n mcm2 lg. kt cni, aku just nk berkongsi cerita yg dialami sdr olh kawan aku. ok, i got a fren, nama sha. kisah cinta dihalang olh famly. hubby die skrg x disukai olh family sha dgn alsn jns panas brn n x sesuai mengikut pndgn org tua, x taula iku kata my fren. sha bgtau ms percintaan dihlg, air mata dh jd teman, die prnh lr ikut hubby die blk umh, abg2 die mengamuk pukul die, parents die menangis n mcm2 lgla. tp die ttp berthn for her hubby walaupun akibtnye perit yg amat. n slps melht kesungguhan my fren, family die membnrkan n skrg alhamdulillah, diorg dh selamat berkahwin.
sometimes, kalau kita rs pilihan kite betul, y not fight for it, aku bkn bgtau srh membelakangi family but cube buat family fhm. n plss janganle kawin lari...

second story, my fren dieya bkn nama sbnr. disbbkan terlalu sygkan bf die, die sggp dipukul, ditendang, ditampar. lsg tdk dibnrkan memakai pakaian yg cantik, kaler yg terang, bercakap ngan lelaki, kena buat laporan sentiasa ke mana sj pergi. tp syg punye psl die turutkan sj sehinggalah bf die buat hal ngan ada affair ngn pompuan lain. lps tue, die ptskan hub tp die bgtau kalau bf die x buat hal, die ttp teruskan hub tue. di mana rasionalnya pemikiran die ms ni? aku pun xtau, kwn2 dh puas nsht, tp apa yg dpt? tp alhamdulillah hub ni x berpanjangan.

aku, meniti usia 27 thn msh lg tercari2 apa itu cinta sebenar? yup, aku msh lg was2 walaupun hub aku n my b dh lama. betul ke die psgn hidupku? kdg2 aku yakin tp kdg2 aku was2, x tau knp? knp ye mesti ada perasaan was2 n kdg2 aku sgt jeles mlht psgn bahagia yg begitu yakin utk meniti hr bahagia. aku tkt ms yg dihbskan ngan my b hanya sia2, kalu blh aku mau cpt2 kawin tp hati ini msh lg berbisik 'biarle dulu'. susahnye.....



p/s: sebarang cadangan atau komen atau nasihat blhle yee.. bleh jgk cerita pengalaman sdr utk kita sama2 renungkan....

No comments: