Skip to main content

ada duit, shoppingg....haha


wine merah aka sparkling juice


see the menu set
appertizer - popia
main course - fried chicken
tomyam
seet sour
prawn
kailan ikan masin



my lunch


ye kwn2, i dh upload gmbr my new watch,
comey x?



shoping tudung


disbbkan rezeki aku n my b agak byk ckit this week, so kitaorg pun apalagi shopping.....huahua. sbnr nye dh lama aku n my b plan nk beli jam baru, yela jam dkny aku skrg dh berusia 3 thn.... (tali die dh buruk)....huhu. my b punye jam pun sama n kebetulan jam dkny tue dihadiahkan olh my b ms birthday aku 3 thn lps, n my b punye jam guess pun aku yg hadiahkan....huhu.

so, ari ni jln2 ke pertama (actually my b dh g kedai nie n die mmg tgh buat promotion) so plan nk tgk2 jew, tp dsbbkan dh berkenan n duit pun ada, my b belile st Gc (me lprefer Gc than guess tp design girl xder yg comeyy) so my b belikan aku yg besi. dh lama nk beli jam mcm nie....nk tau naper (perasan x jam fasha sandha yg harga die RM9999), actualy aku mmg suke gle jam die tp sbb duit x byk mcm die, so belile yg lebey kurang.

GC - RM 13+++
GUESS - RM750++

but of course, we got great disc but still my b punye poket jd ringan...haha. dtg tebal blk nipis.....
THANX DEAR FOR THE LOVELY WATCH....HUHU. after that, sesi mkn2, pegi sogo..alamakk ramainye org then kitaorg mkn tempat privacy ckit...paradise palace. aku prnh mkn kt cni ngan my b n quite satisfied with the food even agk mhl (2 org mkn RM90, mhl lg dr chili's....huhu). then, mmg xleh g mkn 2 org coz die ada appertizer, main course n dessert. aku mkn main course jepp. tu pun x abis......kalau g ramai2 mesti beshh

p/s: kat restoran tue, aku minum sparkling juice (anggur yg diperam).....br aku tau rs wine merah tp minuman aku halal le coz xder alkohol...biasa jeee

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …