Skip to main content

ada duit, shoppingg....haha


wine merah aka sparkling juice


see the menu set
appertizer - popia
main course - fried chicken
tomyam
seet sour
prawn
kailan ikan masin



my lunch


ye kwn2, i dh upload gmbr my new watch,
comey x?



shoping tudung


disbbkan rezeki aku n my b agak byk ckit this week, so kitaorg pun apalagi shopping.....huahua. sbnr nye dh lama aku n my b plan nk beli jam baru, yela jam dkny aku skrg dh berusia 3 thn.... (tali die dh buruk)....huhu. my b punye jam pun sama n kebetulan jam dkny tue dihadiahkan olh my b ms birthday aku 3 thn lps, n my b punye jam guess pun aku yg hadiahkan....huhu.

so, ari ni jln2 ke pertama (actually my b dh g kedai nie n die mmg tgh buat promotion) so plan nk tgk2 jew, tp dsbbkan dh berkenan n duit pun ada, my b belile st Gc (me lprefer Gc than guess tp design girl xder yg comeyy) so my b belikan aku yg besi. dh lama nk beli jam mcm nie....nk tau naper (perasan x jam fasha sandha yg harga die RM9999), actualy aku mmg suke gle jam die tp sbb duit x byk mcm die, so belile yg lebey kurang.

GC - RM 13+++
GUESS - RM750++

but of course, we got great disc but still my b punye poket jd ringan...haha. dtg tebal blk nipis.....
THANX DEAR FOR THE LOVELY WATCH....HUHU. after that, sesi mkn2, pegi sogo..alamakk ramainye org then kitaorg mkn tempat privacy ckit...paradise palace. aku prnh mkn kt cni ngan my b n quite satisfied with the food even agk mhl (2 org mkn RM90, mhl lg dr chili's....huhu). then, mmg xleh g mkn 2 org coz die ada appertizer, main course n dessert. aku mkn main course jepp. tu pun x abis......kalau g ramai2 mesti beshh

p/s: kat restoran tue, aku minum sparkling juice (anggur yg diperam).....br aku tau rs wine merah tp minuman aku halal le coz xder alkohol...biasa jeee

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…