Skip to main content

aku x leh tahann dah nihhhh

aku nk citer psl my fren, mmg dh xleh thn.....ngumpat pum ngumpat lahh. i got a fren nama ....., aku jd rpt ngan die coz we are under one group. so, mula2 knl mcm tue je, then sbb selalu dok sblh die, aku pun jd rptle ckit. die baik orgnye, aku xder mlsh ngan die, cume aku ada mlsh ngan bf diee. ok, she have bf, sama tmpt keje ngan die.....

aku benci tgk die coz aku teringat pd seorg kwn aku ms diploma, yg bgtu dikongkong olh bf tp last2 kawin ngan org lain. 10 thn couple but xjd. krg tau x, segala pergerakan perlu dibeitahu. cthnye, die nk begi buat air kat pantry ( yg hanya jln 5 tapak dh smpi ) pun perlu dibeitahu. xbleh mkn ngan org lain slain bf die. x leh bergrk dr tmpt ddk kalau x bgtau. bygkan, hr ni kitaorg keje dr kul 10 pg hgga 7.30 mlm n rht kul 2, my fren tu x g mkn coz nk tggu mkn sm2 ngan bf die kul 7.30 nnt. sblm kul 7 die bbrp kali sound lpr, tp aku bgtau die sbb x mkn, then die nk g beli goreng psg ( yg btl2 jual dpn my opis) tp tkt di mrh olh bf die, die pun x pegi beli....CUBE BAYANGKAN

knp aku bengang ngan bf die? mmg gle benganglah.... aritu aku ajk kwn aku nieh mkn, sbb kita sm2 wkt rht (ms tu aku x tau bf die berperangai .......). kitaorg start keje kul 9 (kalau x slplaa), ari tu bf kwn aku anta die keje, then ntah knp die menghlgkan dr, puas kwn aku nieh cr, die xleh call sbb hp bf kwn aku rsk. setiap 5 mnt kwn aku akn bgtau (manala bf die nieh smbl2 pura2 mrh) mulanya aku pjuk die n bgtau mgkn die blk tdo sbb aritu die x keje. tp die ttp risau smpaikan aku naik bsn nk memujknya. abs st floor die tanya psl bf die (yg mn2 knl bf dielaa). aku dlm hati dh plk....asl la die ni risau sgt tp aku syp lg. selama 3 jam die dok tercr2 bf die, semua tmpt die geledh tp x jmp hgglah wkt rht. aku pun ajk die g mkn kt secret recipe. die pun ajk dok luar, aku ckp x nk ah pnss, tp die kt x best dok dlm.....aku pun iktkan sj (tp sbnrnya tau x knp die nk dok luar, die nk tgk kot2 kete bf die lalu)....aduyaiiiii


aku pun mkn spageti, die mkn kek jepp...oklah. smbl2 tu die kpmplem psl bf die, ktnya kalau die pegi mn2 x bgtau, mmg kaw2 le kena mrh, ni pegi berjam2 x bgtau. aku dh x tau nk kata apa dh. then, blkla kiraorg, dlm sejam pastu, bf die pun munculla ngan muka bengang, ajk die kuar. lama gle diorang berckp dlm sjm jgkle pengiraan aku (mmg kaw2 aux...hehe). pastu, muculla kwn aku ngan muke smbp n mt mrh sbb nangis n die bgtau aku die kn mrh kaw2 hanya sbb mkn ngan aku. NGAN AKU? PEREMPUAN? kwn aku btau die x prnh mkn ngan org lain selain bf die...... n aku pun.........spttnye kwn aku yg mrh sbb die kuar x bgtau tp terblk plk. lps tue, aku tobat x nk kuar dh ngan die nieh

n byk lg perkara yg terjd yg x bleh diterima dek akal aku membabitkan kwn aku ngan bf die

p/s: perlu ke buat mcm tu wahai lelaki, krn sayang ke korang mengongkong wanita yg mencintaimu? atau krn kau rasa kau hebat? kau bsr? kau lelaki gagah kalau dpt buat wanita tunduk ngan setiap kata2 mu? n wanita pula knp bgt bodoh? die hanya teman lelaki mu? bkn kekasih bkn apa pun!! setiap perbuatanmu x dikira sbg pahala pun!! tolongla, aku mmg x bleh melihat bnd2 mcm ni coz ringan sj mlt ni nk berkata tp.......

Comments

pujah said…
bencinye boyfren mcm tu...kes u pon sebijik cam i...tensyen jek tgk kawan sndri kne kongkong ngn laki type king control mcm tu..tak matang btol!
yeke, kwn u pun mcm tu ke? kwn i tu bkn diri je kena kongkong, segala gaji n duit pun sama...gle arrr
satu jer. tu bodoh namanye!

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…