Skip to main content

keje baru, semangat baru, orang baru = pekerja terbaik, insyaAllah

Assalamualaikum u olls,


Setiap kali balik keje, penat. malam main dengan anak, buat keje sikit, susukan anak then tidur. weekend jalan-jalan atau main ngan anak lagi. sekali blog tak terupdate kemain lama.

aku masih lagi di alam khayalan tau, setiap kali drive macam tak percaya je tengah drive di kelate dan kerja di kelate. dulu setiap kali bangun pagi kena menapak jauh kat parking, sebab dulu dok umah flat je, parking berterabur. kalau parking bawah rumah, double park which is pagi-pagi kena tolak kereta. aku mana la ada kederat nak buat tu so aku pilih parking kat luar.

kalau jalan bawak handbag saja tak apa ni dengan bag pump (itu wajib). kadang-kadang dengan makanan dan jugak benda lain, memang haru. dulu lagilah time pregnant, dari bulan pertama hingga 9 bulan jalan gigih sebab tu aku beranak senang (pada pendapat akulah).

jadinya, sekarang parking bawah umah je cuma tempat kerja jauh sikit tapi tak kisah jugak sebab tak jam. pegi keje ke, balik keje ke, relax je cuma kalau kat traffic light barulah lembap sikit tapi biasalah kann.

tempat baru memang best, aku suka semuanya sebab sangat Islamik. sembahyang Zohor dan Asar berjemaah, usrah 2 kali seminggu, boleh belajar Al-Quran dengan 3 ustaz/ustazah (ko boleh pilih yang mana satu, lepas tu tak perlu malu sebab sorang-sorang).

Kat situ, aku jadi malu nak pakai ketat, nak pakai tudung singkat sebab kebanyakannya pakai sarung kaki. ada je yang pakai ketat, mekap dan tak pergi sembayang berjemaah tapi ko boleh pilih kan. the choice is ours.  

bak orang kata, ' kalau berkawan dengan tukang baiki kereta, akan terpalit jugak minyak, kalau berkawan dengan penjual minyak wangi, sama-sama wangi'.

banyak lagi kebaikannya, tapi yang penting hati aku tenang, aku dah tak marah-marah. aku sentiasa ada masa nak solat berjemaah, nak solat dhuha dan banyak lagi. SubhanaAllah

semoga aku boleh jadi pekerja terbaik , insya Allah :)

ni masa kursus induksi di perdana resort, kelantan

ni tengah menunggu orang masa pegi melwat site


ni namanya selfie sebab datang awal

kbyeee

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …