Saturday, March 22, 2014

keje baru, semangat baru, orang baru = pekerja terbaik, insyaAllah

Assalamualaikum u olls,


Setiap kali balik keje, penat. malam main dengan anak, buat keje sikit, susukan anak then tidur. weekend jalan-jalan atau main ngan anak lagi. sekali blog tak terupdate kemain lama.

aku masih lagi di alam khayalan tau, setiap kali drive macam tak percaya je tengah drive di kelate dan kerja di kelate. dulu setiap kali bangun pagi kena menapak jauh kat parking, sebab dulu dok umah flat je, parking berterabur. kalau parking bawah rumah, double park which is pagi-pagi kena tolak kereta. aku mana la ada kederat nak buat tu so aku pilih parking kat luar.

kalau jalan bawak handbag saja tak apa ni dengan bag pump (itu wajib). kadang-kadang dengan makanan dan jugak benda lain, memang haru. dulu lagilah time pregnant, dari bulan pertama hingga 9 bulan jalan gigih sebab tu aku beranak senang (pada pendapat akulah).

jadinya, sekarang parking bawah umah je cuma tempat kerja jauh sikit tapi tak kisah jugak sebab tak jam. pegi keje ke, balik keje ke, relax je cuma kalau kat traffic light barulah lembap sikit tapi biasalah kann.

tempat baru memang best, aku suka semuanya sebab sangat Islamik. sembahyang Zohor dan Asar berjemaah, usrah 2 kali seminggu, boleh belajar Al-Quran dengan 3 ustaz/ustazah (ko boleh pilih yang mana satu, lepas tu tak perlu malu sebab sorang-sorang).

Kat situ, aku jadi malu nak pakai ketat, nak pakai tudung singkat sebab kebanyakannya pakai sarung kaki. ada je yang pakai ketat, mekap dan tak pergi sembayang berjemaah tapi ko boleh pilih kan. the choice is ours.  

bak orang kata, ' kalau berkawan dengan tukang baiki kereta, akan terpalit jugak minyak, kalau berkawan dengan penjual minyak wangi, sama-sama wangi'.

banyak lagi kebaikannya, tapi yang penting hati aku tenang, aku dah tak marah-marah. aku sentiasa ada masa nak solat berjemaah, nak solat dhuha dan banyak lagi. SubhanaAllah

semoga aku boleh jadi pekerja terbaik , insya Allah :)

ni masa kursus induksi di perdana resort, kelantan

ni tengah menunggu orang masa pegi melwat site


ni namanya selfie sebab datang awal

kbyeee

No comments: