Skip to main content

tips berjaya di dunia dan akhirat

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku kaya dan berjaya di dunia dan akhirat, insyaAllah.

harini aku nak share tips yang aku rasa korang dah dengar, dah baca banyak kali tapi tak pernah nak buat. buat tapi tak semualah.

tips ni kalau buat kompem korang terpaksa kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. kompem
tips dia mudah je sebenarnya tapi tak ramai yang boleh buat. ni ada orang share kat fb, so aku copy paste jelah.


Kelab 4 pagi
1. Saya tidur sebelum jam 11.30 malam - start tahun ni mmg azam aku tidur sebelum pukul 11. kalau boleh sebelum pukul 10 (tapi ni masih tak berjaya).
2. Saya bangun awal pagi seawal 4.00 pagi - ni aku memang fail. dah kunci jam, setiap kali bunyi, aku tutup. aku sangat jeles dengan seorang kawan aku yg without fail mesti bangun 4.30 pagi setiap hari even hari cuti. doakan aku
3. Saya mandi sebelum Subuh - aku bangun pukul 6 setiap hari so dah lepas subuh (sebab sekarang dah awal). target aku nak bangun pukul 5
4. Saya solat Taubat, Tahajud, Hajat & Witir - belum berjaya
5. Saya membaca Al-Quran @ berwirid - alhamdulillah
6. Saya berjemaah ke masjid @ berjemaah bersama keluarga - belum berjaya
7. Saya bermusabah merenung diri - kadang-kadang
8. Saya minum pagi & bersarapan - alhamdulillah
9. Saya exercise untuk 30 minit- belum berjaya
10. Saya solat dhuha - alhamdulillah walau kadang2 ada jugak termiss
11. Saya membaca 101 Impian saya pada setiap pagi - belum berjaya
12. Saya tampil ceria dengan memberikan senyuman & bersedekah di pagi hari - tak sepenuhnya
Saya mesti jadikan hari ini lebih baik dari semalam & esok lebih baik daripada hari ini

so, jom sama-sama amalkan.

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …