Tuesday, June 30, 2015

kerepek segar, sedap dan rangup. krap krup krap...prapppp

Assalamualaikum

Aku doakan pembaca blog aku sentiasa dirahmati dan dilindungi olehNYA. Alhamdulillah, dengan segala nikmatnya. Memang banyak nikmatnya apatah lagi di bulan puasa ni memang banyak berita baik yang aku dapat. Alhamdulilah, alhamdulillah.

Rezeki datang tak putus-putus, tak kisahlah duit ke, makanan ke. harini dapat 'cara berlauk'. kalau bulan puasa, almost hari-hari aku dapat makanan free. kelmarin, dapat akok dan kurma sebekas. Moga kita sentiasa dilimpahkan dan diberikan rezeki yang luar biasa, insyaAllah.

harini aku nak bercerita pasal salah satu makanan favorite aku. favorite ni tahap kalau ko tengok mesti nak beli dan makan. walaupun sebenarnya dah kenyang tapi mesti nak jugak rasa skit. kalau musim perayaan ada dua makanan wajib aku beli. walau dah berlambah kuih raya tapi dua benda ni kena ada. satu biskut kacang (yang timbang tu...pergghh memang sodap) dan satu lagi kerepek ubi.

kerepek ubi semua perasa pun sedap bagi aku, yang racik ke, yang bulat-bulat ke. tapi perasa favorite mestilah yang pedas. yang pedas pulak ada dua, kering dan basah. dua-dua aku suka. sebab dia unik, tak boleh nak pilih kasih. kalau yang racik aku suka masin. 

so, harini bagi penggemar kerepek ubi pedas kering dan basah aku ada kerepek yang segar, rangup dan sedak sengoti. tapi aku buka untuk ore kelate saja. lepas raya baru aku buat untuk pengeposan. kerepek ubi pedas ni kalau korang jamu time raya, memang orang akan terkam dulu berbanding biskut. kompem. 

bukan setakat boleh makan raya tapi hari-hari pun boleh makan. sebab ianya sedap sepanjang masa bak kata orang tak lapuk dek panas, tak kering dek hujan. dalam rumah aku, stok kerepek memang tak pernah putus, tak kisahlah kerepek apa pun. nak buat kunyah-kunyah masa tengok tv, memang heaven.

900 kg kerepek ubi setiap mggu, power tak

kerepek ubi pedas kering

kerepek ubi pedas basah




kerepek ubi bbq


haaaa....telan air liur la tuh. so, siapa nak samada secara borong atau retail pun bolehhhh

whatsapp naa 0139729066, 









No comments: