Skip to main content

1st annivessary and many many years cominggg

Assalamualaikum  u olls,

esok 1 Syaaban kan, how fast time flies. kita dah nak menghampiri ramadhan which is ramadhan tahun ni mmg aku x akan berpuasa sebulan. so, setiap kali bukak puasa, aku akan kunci pintu dan x akan keluar selagi semua makanan x dihabiskan (-___-). seksa tauuu....






malam ni nak bercerita pasal our first annivessary. yes, dah setahun aku kahwin. x sangka kan last year, aku masih lagi bujang, then 5/6/2012 aku selamat berkahwin dengan my hubby dan sekarang this year, im counting the days to become a mother. 

banyak pengalaman pahit dan manis aku sepanjang kahwin. my hubby is not a perfect guy tapi sesuailah dengan aku yang banyak kerenah jugak....kehkeh. kami berkawan memang lama dan masa bercinta, memang aku gemar bergaduh tapi lepas kahwin ni apa yang menggembirakan hubby, memang aku akan buat sebab aku sukaaaa sangat tengok die senyum dan buat lawak.

walau kadang-kadang salah dia tapi aku jadi malas nak bertekak. biarlah aku beralah, bukan nak kata aku baik tapi selagi aku boleh tahan, kita tahankan jee. tapi kadang-kadang kami bergaduh jugak cuma x lama sebab kalau lama-lama aku mmg bosan. yelah, aku ngan die je kat umah kan, kalau x aku x bercakap dengan dia, nak bercakap ngan siapa?

so, nak x nak aku akan berbual jugak tak pun aku cium je die....kehkeh. hubby aku pulak jenis memang x suka gaduh lama-lama dan die mudah dipujuk. berani dia nak merajuk lama-lama...hahaha.

kadang-kadang tengok dia, aku akan kata dalam hati apalah yang aku nak sangat kat dia ni, hensem pun x, kaya pun x...hahaha. cuma baik, pemurah dan mendengar kata je. kami x sambut pun annivessary, cuma hubby ada wish malam tu sambil cium aku.

lusanya, aku ke mid (macam xder tempat lain kan) makan-makan dan tengok wayang *aktiviti setiap minggu*. aku harap hubungan ni kekal sebagai suami-isteri selamanya sehingga aku menutup mata dan kami diberikan kebahagiaan, kesejahteraan dan keharmonian tambah-tambah sekarang kami membilang waktu menunggu kedatangan orang baru.

yes, we are sooo excited dan diharap dengan kedatangan baby, hubungan kami lebih bahagia dan rezeki kami makin bertambah. kalau boleh, aku nak pindah rumah lepas raya ni sebab yelah aku nak bagi yang terbaik dan tempat yang lebih selesa untuk anak aku. 

apa pun, setahun yang indah. harap tahun-tahun seterusnya lebih indah

Comments

happy anniversary shida! mst x sabar nk tgu bby..excited!
Shida Idris said…
tq dear...a'ah, mmg x sabar nak tengok muka dia :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.