Skip to main content

1st annivessary and many many years cominggg

Assalamualaikum  u olls,

esok 1 Syaaban kan, how fast time flies. kita dah nak menghampiri ramadhan which is ramadhan tahun ni mmg aku x akan berpuasa sebulan. so, setiap kali bukak puasa, aku akan kunci pintu dan x akan keluar selagi semua makanan x dihabiskan (-___-). seksa tauuu....






malam ni nak bercerita pasal our first annivessary. yes, dah setahun aku kahwin. x sangka kan last year, aku masih lagi bujang, then 5/6/2012 aku selamat berkahwin dengan my hubby dan sekarang this year, im counting the days to become a mother. 

banyak pengalaman pahit dan manis aku sepanjang kahwin. my hubby is not a perfect guy tapi sesuailah dengan aku yang banyak kerenah jugak....kehkeh. kami berkawan memang lama dan masa bercinta, memang aku gemar bergaduh tapi lepas kahwin ni apa yang menggembirakan hubby, memang aku akan buat sebab aku sukaaaa sangat tengok die senyum dan buat lawak.

walau kadang-kadang salah dia tapi aku jadi malas nak bertekak. biarlah aku beralah, bukan nak kata aku baik tapi selagi aku boleh tahan, kita tahankan jee. tapi kadang-kadang kami bergaduh jugak cuma x lama sebab kalau lama-lama aku mmg bosan. yelah, aku ngan die je kat umah kan, kalau x aku x bercakap dengan dia, nak bercakap ngan siapa?

so, nak x nak aku akan berbual jugak tak pun aku cium je die....kehkeh. hubby aku pulak jenis memang x suka gaduh lama-lama dan die mudah dipujuk. berani dia nak merajuk lama-lama...hahaha.

kadang-kadang tengok dia, aku akan kata dalam hati apalah yang aku nak sangat kat dia ni, hensem pun x, kaya pun x...hahaha. cuma baik, pemurah dan mendengar kata je. kami x sambut pun annivessary, cuma hubby ada wish malam tu sambil cium aku.

lusanya, aku ke mid (macam xder tempat lain kan) makan-makan dan tengok wayang *aktiviti setiap minggu*. aku harap hubungan ni kekal sebagai suami-isteri selamanya sehingga aku menutup mata dan kami diberikan kebahagiaan, kesejahteraan dan keharmonian tambah-tambah sekarang kami membilang waktu menunggu kedatangan orang baru.

yes, we are sooo excited dan diharap dengan kedatangan baby, hubungan kami lebih bahagia dan rezeki kami makin bertambah. kalau boleh, aku nak pindah rumah lepas raya ni sebab yelah aku nak bagi yang terbaik dan tempat yang lebih selesa untuk anak aku. 

apa pun, setahun yang indah. harap tahun-tahun seterusnya lebih indah

Comments

happy anniversary shida! mst x sabar nk tgu bby..excited!
Shida Idris said…
tq dear...a'ah, mmg x sabar nak tengok muka dia :)

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …