Sunday, June 9, 2013

1st annivessary and many many years cominggg

Assalamualaikum  u olls,

esok 1 Syaaban kan, how fast time flies. kita dah nak menghampiri ramadhan which is ramadhan tahun ni mmg aku x akan berpuasa sebulan. so, setiap kali bukak puasa, aku akan kunci pintu dan x akan keluar selagi semua makanan x dihabiskan (-___-). seksa tauuu....






malam ni nak bercerita pasal our first annivessary. yes, dah setahun aku kahwin. x sangka kan last year, aku masih lagi bujang, then 5/6/2012 aku selamat berkahwin dengan my hubby dan sekarang this year, im counting the days to become a mother. 

banyak pengalaman pahit dan manis aku sepanjang kahwin. my hubby is not a perfect guy tapi sesuailah dengan aku yang banyak kerenah jugak....kehkeh. kami berkawan memang lama dan masa bercinta, memang aku gemar bergaduh tapi lepas kahwin ni apa yang menggembirakan hubby, memang aku akan buat sebab aku sukaaaa sangat tengok die senyum dan buat lawak.

walau kadang-kadang salah dia tapi aku jadi malas nak bertekak. biarlah aku beralah, bukan nak kata aku baik tapi selagi aku boleh tahan, kita tahankan jee. tapi kadang-kadang kami bergaduh jugak cuma x lama sebab kalau lama-lama aku mmg bosan. yelah, aku ngan die je kat umah kan, kalau x aku x bercakap dengan dia, nak bercakap ngan siapa?

so, nak x nak aku akan berbual jugak tak pun aku cium je die....kehkeh. hubby aku pulak jenis memang x suka gaduh lama-lama dan die mudah dipujuk. berani dia nak merajuk lama-lama...hahaha.

kadang-kadang tengok dia, aku akan kata dalam hati apalah yang aku nak sangat kat dia ni, hensem pun x, kaya pun x...hahaha. cuma baik, pemurah dan mendengar kata je. kami x sambut pun annivessary, cuma hubby ada wish malam tu sambil cium aku.

lusanya, aku ke mid (macam xder tempat lain kan) makan-makan dan tengok wayang *aktiviti setiap minggu*. aku harap hubungan ni kekal sebagai suami-isteri selamanya sehingga aku menutup mata dan kami diberikan kebahagiaan, kesejahteraan dan keharmonian tambah-tambah sekarang kami membilang waktu menunggu kedatangan orang baru.

yes, we are sooo excited dan diharap dengan kedatangan baby, hubungan kami lebih bahagia dan rezeki kami makin bertambah. kalau boleh, aku nak pindah rumah lepas raya ni sebab yelah aku nak bagi yang terbaik dan tempat yang lebih selesa untuk anak aku. 

apa pun, setahun yang indah. harap tahun-tahun seterusnya lebih indah

2 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

happy anniversary shida! mst x sabar nk tgu bby..excited!

Shida Idris said...

tq dear...a'ah, mmg x sabar nak tengok muka dia :)