Skip to main content

36 weeks ++

UPDATED : sorry, its 36 weeks la not 39 weeks


hi alls,

as u know, im in the phase of waiting. owh really cant wait to see my son/daughter. i want to hug, kiss and gomol him/her puas-puas...hehe.

this week will be my last week coz monday will be my last day working before going back to kelantan. i will be on long leave and aku sangat-sangat berharap aku akan cepat-cepat beranak dan senang beranak.

semua dok tanya bila aku akan cuti especially lelaki-lelaki kat opis aku.....hari-hari suruh aku cuti jee. aku ni kat opis selalu kena marah sebab kuat sangat berjalan, walau penat dan kadang-kadang kebas kaki, aku tetap gagahkan diri berjalan dan berjalan.

setiap minggu tetap ke mid, tengok movie dan makan...hehehe. walau jalan terkangkang-kangkang dan sangat slow tetap gagah ye. in fact few weeks back, aku siap pegi jusco sale kat OU lagi...hahaha.

lately, aku dah x jaga pemakanan. apa yang aku nak makan, aku makan sebab aku akan teringat adik aku bgtau 'sila makan, apa yang ko nak makan sebab nanti ko kena pantang betul-betul'. aku pun baiklah, hari-hari mengadap ais (eh, x pregnant pun aku mengadap ais), aiskrim, junk food and fast food. mcd dulu sebulan sekali, ni seminggu sekali, biasalah apabila mc d hanya selangkah dua je dari opis....hahaha

uniqlo fitting room, gigih ye nak try seluar lagi walau kemain seksa nak pakai seluar sebab kaki akan sakit setiap kali bengkok (-___-)

x sabarnyaaaaaaaaaaaa nak beranak (-___-). baby, mommy cant wait to see u

Comments

Atiqah Adnan said…
salam alaykum shida...
baby mesti comel macam mak dia..
selamat beranak tau n semoga dipermudahkan amin amin...
cik hani said…
oh..tengah menunggu hari la ni..
perut pun dah besar..
semoga selamat semuannya ye yunk!
ddJaafar said…
ahahaha.teringat dd dulu tgh pregnant anak no 2 pergi shopping baju raya kat OU.dengan perut besar,bulan puasa..gigih okay.hahaha..

shida.semoga selamat semuanya ye.nanti dh delivered jgn lupa post cepat2 kt fb! -- hahaha.kalau ada rezeki,dpt tgk instagram adik2 shida pn takpe sebab dd follow munira & syakirah.hehe..
hehe comel la pic tu..wah da dkt tu nak beranak..smoga dipermudahkan bersalin oke..insya Allah :)
ekin schmidt said…
so now?
dah ada org bru ke blum ? :)




http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/masalah-makan-diri.html
Shida Idris said…
iqa - tq dear, insyaallah amin

cik hani - a'ah, tengah menunggu sbb x sakit2 lagi

dd - hahaha, jangan risau i will update seceat mungkin.

rina- hehe, insyaAllah amin

ekin - belum lagi yang

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …