Skip to main content

Pregnancy dan Bola

selamat pagi u olls,

lamanya mak x update kann, rindu kat mak tak? macam-macam mak nak cerita. sekarang mak menaip ni di kg, semalam baru sampai tau. ayooo, bestnya sampai-sampai je beli nasi kukus haikal sebab xlehla makan luar kan sebab ada bola *gila x tengok kan*

mula-mula nak cerita yang semalam mak ada jumpa doc walhal appointment sebelum tu lagi tapi di cancel sebab doc tak ada. doc tanya macam-macam. salah satunya doc tanya yang aku ada x family yang ada penyakit, pernah buat operation  atau aku sendiri ada alahan. aku cakap x ada tapi dia kata kenapa sticker aku hijau.

aku selamba bgtau *coz my weight less than 45 kg*. die pun "a,ahla, ur weight 36kg je". how u maintain ur weight, apa rahsianya?. aku sengih-sengih je. then, doc set appointment bulan 1 nieh 23/1. aku kena minum air gula for next appointment...hewhew.

dah, pasal pregnancy:

macam mana bola semalam? aku malas nak komen panjang sebab nanti kena kutuk....haha. tapi serius, aku memang x puas hati dengan game semalam, ke korang rasa macam mana?

yeee, aku tau dan memang x puas hati sebab referee memang x adil dan macam tutttttttttt, padaang pulak macam bendang. kita pulak main dengan 10 player since Fadhli Saas  kena kad merah. tapi corak permainan kita memang hancur. bola banyak kat kaki player Thai.

Formation yang Raja Gopal buat 5-4-1, Mat Yo sorang-sorang kena jadi striker jaringkan gol. memanglah dia xleh bergerak, asyik kena kepung je. masalahnya yang 4 tu x membantu langsung kenn sebab player x cukup bagus. maaflah tapi sesetengah player yang Raja Gopal pilih untuk skuad kebangsaan, memang aku cukup x berkenan.

korang boleh nampak kot kat every game since Liga Malaysia lagi yang sesetengah player x cukup power tapi Raja Gopal tetap nak masukkan favorite player dia. kenapa pemain kebangsaan x dipilih berdasarkan prestasi semasa Liga Malaysia. Shakir x ada, Wan Zack x ada sbab injured kann tapi pemain yang ganti huk alohhh.

dah, aku malas nak citer banyak sebab x guna kann. aku cuma harap kat TRW je sekarang

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…