Skip to main content

Pregnancy dan Bola

selamat pagi u olls,

lamanya mak x update kann, rindu kat mak tak? macam-macam mak nak cerita. sekarang mak menaip ni di kg, semalam baru sampai tau. ayooo, bestnya sampai-sampai je beli nasi kukus haikal sebab xlehla makan luar kan sebab ada bola *gila x tengok kan*

mula-mula nak cerita yang semalam mak ada jumpa doc walhal appointment sebelum tu lagi tapi di cancel sebab doc tak ada. doc tanya macam-macam. salah satunya doc tanya yang aku ada x family yang ada penyakit, pernah buat operation  atau aku sendiri ada alahan. aku cakap x ada tapi dia kata kenapa sticker aku hijau.

aku selamba bgtau *coz my weight less than 45 kg*. die pun "a,ahla, ur weight 36kg je". how u maintain ur weight, apa rahsianya?. aku sengih-sengih je. then, doc set appointment bulan 1 nieh 23/1. aku kena minum air gula for next appointment...hewhew.

dah, pasal pregnancy:

macam mana bola semalam? aku malas nak komen panjang sebab nanti kena kutuk....haha. tapi serius, aku memang x puas hati dengan game semalam, ke korang rasa macam mana?

yeee, aku tau dan memang x puas hati sebab referee memang x adil dan macam tutttttttttt, padaang pulak macam bendang. kita pulak main dengan 10 player since Fadhli Saas  kena kad merah. tapi corak permainan kita memang hancur. bola banyak kat kaki player Thai.

Formation yang Raja Gopal buat 5-4-1, Mat Yo sorang-sorang kena jadi striker jaringkan gol. memanglah dia xleh bergerak, asyik kena kepung je. masalahnya yang 4 tu x membantu langsung kenn sebab player x cukup bagus. maaflah tapi sesetengah player yang Raja Gopal pilih untuk skuad kebangsaan, memang aku cukup x berkenan.

korang boleh nampak kot kat every game since Liga Malaysia lagi yang sesetengah player x cukup power tapi Raja Gopal tetap nak masukkan favorite player dia. kenapa pemain kebangsaan x dipilih berdasarkan prestasi semasa Liga Malaysia. Shakir x ada, Wan Zack x ada sbab injured kann tapi pemain yang ganti huk alohhh.

dah, aku malas nak citer banyak sebab x guna kann. aku cuma harap kat TRW je sekarang

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …