Friday, July 12, 2013

random tentang anak

Assalamualaikum  and happy ramadhan u olls,

kemain seksa tau aku sekarang sebab siang x leh makan. yelah, sebelum ni abah aku akan belikan nasi bungkus tapi sekarang mana ada kedai yang menjual awal-awal. so, terpaksalah aku  makan biskut dan roti je hari-hari sementara tggu petang.

bukak puasa lagilah seksa u olls, dengan aneka jenis lauk 4,5 jenis, kuih dan ais atas meja makan....serius sangat menggugat keimanan. dalam banyak-banyak lauk, aku boleh makan 1 atau 2 je. mana mau aku x terliur lebih-lebih ais...aku kan gila minum ais, xkiralah air apa pun tapi kalau letak ais kompem soodapppp.

mentang-mentangla dah anak, nak bercakap pasal anak je ye....hehehe. korang tau sepanjang pregnancy aku xpernah check gender anak aku, mmg nak tau tapi setiap kali pegi scan, aku lupa nak tanya doc. tapi instinct seorang mommy, aku dapat rasakan anak aku lelaki. walau x pernah check tapi setiap kali beli barang baby like pakaian, kompem aku lebih banyak beli color biru and putih.

setiap kali aku bercakap ngan baby, hati aku bgtau lelaki dan aku pernah tersebut tapi auntie aku bgtau x baik cakap macam tu sebab baby dengar, kalaulah die perempuan takut dia terasa pulak. then, sejak hari itu aku x kisah lelaki ke perempuan asalkan baby aku sempurna dan sihat.

tapi sebenarnya memang aku berharap anak aku lelaki, tak tau kenapa tapi aku nak anak sulung aku lelaki dan alhamdulillah diperkenankan olehNYA. banyak sebenarnya doa aku diperkenankan oleh Allah dan aku sangat bersyukur.

kedua, aku naaaaakkkkk sangat anak aku lahir pada bulan enam, sama ngan bulan kelahiran dan kahwin aku supaya senang aku ingat dan mudah nak celebrate *dalam erti kata lain jimat...kehkeh*. dan anak aku mmg lahir pada bulan 6 iaitu 25/6.

ketiga, aku juga nak anak aku lahir before edd aku iaitu 27/6 sebab aku x sanggup tunggu lama-lama. aku x sanggup mengira hari dan juga x sanggup gaji banyak kena potong...kihkih.

keempat, aku nak delivery aku dipermudahkan dan alhamdulillah, aku x perlu ditahan di dalam wad dan xperlu menunggu sampai seharian dalam labor room untuk bersalin. pagi 25/6 aku pegi hospital dan pukul 11 aku masuk labor room dan alhamdulillah pukul 3.15 aku bersalin. terima kasih ya Allah.

walau aku diuji dengan sikit dugaan like anak kuning and tuutttt, aku tetap bersyukur dikurniakan anak yang comel (mestilah nak puji anak sendiri ye dop) and x banyak meragam.

phewwiittt...boleh berkenalan
duckface version lelaki
kalau nak tau nilah feveret expression muka dia...hahaha



3 comments:

reena said...

Eh, dah bersalin! Tertinggal ketapi. Hehe. Congratssss Shida!

Norhazrina Abdul Hamid said...

comel..hehe..alhamdulillah semua doa diperkenan oleh Allah..sykur..sy pun hrp nak dpt boy utk sulung..instict pn rs boy tp ramai ckp sy dpt girl..hehe..xkesah la mane2 as long bby sht kan..tc tau!

Shida Idris said...

tq reena...sibuk jaga anak naaa...hehe

rina - alhamdulillah, xper nati dah 5 bulan buatlah scan, harap2 lelaki, kalau x pun, ok je kann