Sunday, February 8, 2015

mencari kain untuk baju raya tahun ni?

Assalamualaikum semua,

Aku doakan semua pembaca blog aku kaya dan berjaya di dunia dan akhirat.


aku nak tanya ni, korang dah beli ke baju untuk dipakai di hari raya. kalau belum, dah kena fikir ye sebab sesetengah tailor dah tak ambil tempahan. 

Harini aku nak bagi tips baju yang nak dipakai pada hari raya tahun ni. Pakaian korang tu kenalah up to date, menarik dan paling penting selesa. 

1) up to date - mestilah takkanlah korang nak pakai style, design atau manik yang out of date. tahun 2015 ni no more sequin tau. lace pun dah kurang. aku cadangkan korang guna bunga tampal atau tweed. sama contoh di bawah. kompem meletop baju korang. 

2) menarik - orang kata, kalau pakai je, kompem orang dok menjeling-jeling 'ishhh, dia ni beli kat mana atau buat kat mana'. 

letak kat baju pun cantik tau


tweed ni aku paling suka simple yet stylish


3) selesa - paling penting sebab hari raya especially time open house mestilah kerjanya nak melayan tetamu kan, so baju cantik macam mana pun kalau kain kejung dan keras, panas macam mana nak selesa. lebih-lebih lagi cuaca kat malaysia paham-paham sendiri ye.

so, kat sini aku cadangkan sapa tengah mencari kain untuk baju raya tahun ni, korang mesti beli dengan aku kalau korang nak nampak stylo dan happpening. kain memang tak panas dan selesa. harga pulak memanggg affordable. korang boleh style dengan macam-macam. dengan kebaya, blouse, cropped top, tunic and etc. cubalah pasti nampak kelainan untuk hari raya tahun ni.

ni kainnya







kat bawah ni, contoh-contoh how to syle kain tersebut. kalau korang pilih cropped top, korang boleh pilih kain linen (tapi kena alas lah), cotton, dull satin dan banyak lagilah


kalau korang ada kebaya plain pun boleh

dengan blouse pun boleh. tengook cik mek molek leuniey pun pakai u olls

ig yang aku blurkan tu memang jual kain dan baju tu tapi yang dah siap.


whatsapp 0139729066
whatsapp  0139729066
whatsapp 0139729066



1 comment:

Shafika Abubakar said...

hi akak, how much utk kain pattern cotton tu ye? reply kat email saya pun boleh. terimakasih :)

shafikaab@gmail.com