Wednesday, February 25, 2015

nak gembirakan tetamu datang bertandang? senang saja

Assalamualaikum semua

Aku doakan semua pembaca blog ini dipermudahkan urusan dan diberikan kesihatan yang terbaik.

Sibuknya sekarang sebelum bercuti panjang bulan 5 ni dan sebelum puasa. Banyak projek baru nak buat, kemain tak sabar nak announce tetapi kena hold dulu. Aku harap ianya terlaksana by this month jugak.

Harini aku nak cerita sikit pasal lokcing. Alhamdulillah, permintaan sentiasa ada cuma selepas ni aku punya fokus pada orang kelantan saja atau sesiapa yang tinggal di kelantan sahaja. dan keutamaan aku kepada yang nak buat event.

aku perhatikan setiap kali attend wedding sekarang, sekurang-kurangnya mesti ada hidangan sampingan sebagai pencuci mulut kan. haritu masa cny, orang sebelah rumah aku je, dia punya pencuci mulut memang mewah. ada sira labu, butir nangka, aiskrim, agar-agar dan paling best ayam yang berbentuk sosej.

memang heaven la makan. sekarang memang kebanyakan tuan rumah akan bagi pilihan kepada tetamu selain nasi hidangan wajibla. sebab kenapa, ada sesetengah tetamu, dia dah attend kemain banyak wedding pada hari yang sama, so perut dah full. nak jamah nasi memang no way lah so dia akan makan hidangan sampingan.

macam mana kalau orang yang buat majlis kahwin tapi tak sediakan hidangan sampingan. mesti kebanyakan tetamu rasa sedikit ralat atau disappointed kan. aku pun macam tu, kalau attend wedding, mesti dok intai apa la dia serve untuk pencuci mulut. kadang-kadang cepat-cepat makan nasik sebab nak makan pencuci mulut.

so, kalau korang nak buat tetamu happy ke majlis korang (apa saja majlis) bolehla cuba untuk serve lokcing yang memang terbukti sedap. aku siapkan dengan pakej penghantaran dan bakar sekaligus.

TAPI TAPI UNTUK RAKYAT KELANTAN SAHAJA YE 


bawah ni testimoni yang dah makan, memang tak cukup kalau beli sikit. banyak lagi testimoni, aku up yang ni dulu

whatsapp 0139729066, 0139729066 








No comments: