Skip to main content

bukan senang nk senang kan!!


knp mesti gambar duit, sbbnye senang je. duit bleh fulfill kite punye kehendak
nk bg parents, nk beli something, nk byr debt, nk saving utk kawin, nk itu, nk ini. tul x?


semua mesti angguk2 kepala x pun akn ckp dlm hati mmg betul xpun terus kuar dr mulut saya sokong....haha..apa2 lah cara anda. so, mcm2 cara bleh kite buat utk menambahkan kesenangan diri, kalau xleh drive mini cooper pun sekurang2 nya biarlah mampu memiliki kereta nasional atau sekurangnya biarlah ada kenderaan supaya senang nk bergerak. knp ek aku ckp mcm tu?

sbb bg aku dr kite menongkat langit atau memasang impian setinggi gunung bagai mat jenin tp tanpa usaha atau cara yg betul untuk mencapai kejayaan, ia hanyalah impian palsu semata2. ianya seolah2 kite pegi cucuk duit kat atm n tiba2 keluar resit yg baki kite ada lagi dlm RM100,000. lebih kurangla. so, apa saja usaha anda x kire la apa bdg sekali pun yg penting, kite buat dgn rajin, ikhlas n bersungguh2.

mcm aku, kdg2 blog sgt buat hal especially ms nk upload pic, sgt slow but aku terpaksa tahan mata ni dr mengantuk memikirkan semua ni xkan siap, kalau x siap my darls x tgk n kalau my darls x tgk, aku x dpt duit. so, apa lagi tahan jelahhh shida.

nasi tambah : tapi kalau nk susah, senang je. anda x yah buat apa2

Comments

azrul said…
JANA RM500 SEHARI DENGAN TEKNIK RAHSIA!
Wang Masuk Setiap Hari Ke Akaun
Tanpa Perlu Pengalaman Langsung!
Cikgu jana RM90,000 dari rumah?

Mungkin anda tidak percaya, begitu juga dengan saya pada
mulanya. Mana mungkin cikgu boleh buat duit sebanyak
itu dengan internet? Tapi...

Selepas beliau tunjukkan sendiri bukti akaun bank, saya
sendiri terpegun bagaimana seorang cikgu mampu menjana
RM80,000 dari rumah secara part time hanya dengan menggunakan
sistem yang sungguh luar biasa ini.

Apa?? Rupanya ramai lagi yang buat duit...

Hisham (RM93,200 +)..cikgu!
Akmar (RM38,000 +)..surirumah!
Masrule (RM13,400 +)..IT!
Syed (RM17,000+).. pensyarah!
Nazrim (RM10,500 +)..nurse!
Ramzi (RM5000+)..JKR!
Kamil (RM5800+)..pencen!
Purnama (RM8500+)..surirumah!
Zahid (RM8000+).. pensyarah!
Adizakry (RM4000+)..budak pejabat!
Fazlisyam (RM8000+)..pelajar!
Shamsul (RM4000+)..koje gomen!
Faiz (RM10,000+).. student kat Ireland!
Syahmi (RM4000+)..budak cyber!
Syahrul (RM4000+)..budak kilang!
Safian (RM2000+)..usahawan!

Anda boleh lihat keajaiban sistem PERCUMA disini:


--> http://formulaluarbiasa.com/recommends/RahsiaDuitAutomatik

Kita jumpa disana nanti!

Ikhlas,

Ridwan08@gmail.com

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…