Skip to main content

bukan senang nk senang kan!!


knp mesti gambar duit, sbbnye senang je. duit bleh fulfill kite punye kehendak
nk bg parents, nk beli something, nk byr debt, nk saving utk kawin, nk itu, nk ini. tul x?


semua mesti angguk2 kepala x pun akn ckp dlm hati mmg betul xpun terus kuar dr mulut saya sokong....haha..apa2 lah cara anda. so, mcm2 cara bleh kite buat utk menambahkan kesenangan diri, kalau xleh drive mini cooper pun sekurang2 nya biarlah mampu memiliki kereta nasional atau sekurangnya biarlah ada kenderaan supaya senang nk bergerak. knp ek aku ckp mcm tu?

sbb bg aku dr kite menongkat langit atau memasang impian setinggi gunung bagai mat jenin tp tanpa usaha atau cara yg betul untuk mencapai kejayaan, ia hanyalah impian palsu semata2. ianya seolah2 kite pegi cucuk duit kat atm n tiba2 keluar resit yg baki kite ada lagi dlm RM100,000. lebih kurangla. so, apa saja usaha anda x kire la apa bdg sekali pun yg penting, kite buat dgn rajin, ikhlas n bersungguh2.

mcm aku, kdg2 blog sgt buat hal especially ms nk upload pic, sgt slow but aku terpaksa tahan mata ni dr mengantuk memikirkan semua ni xkan siap, kalau x siap my darls x tgk n kalau my darls x tgk, aku x dpt duit. so, apa lagi tahan jelahhh shida.

nasi tambah : tapi kalau nk susah, senang je. anda x yah buat apa2

Comments

azrul said…
JANA RM500 SEHARI DENGAN TEKNIK RAHSIA!
Wang Masuk Setiap Hari Ke Akaun
Tanpa Perlu Pengalaman Langsung!
Cikgu jana RM90,000 dari rumah?

Mungkin anda tidak percaya, begitu juga dengan saya pada
mulanya. Mana mungkin cikgu boleh buat duit sebanyak
itu dengan internet? Tapi...

Selepas beliau tunjukkan sendiri bukti akaun bank, saya
sendiri terpegun bagaimana seorang cikgu mampu menjana
RM80,000 dari rumah secara part time hanya dengan menggunakan
sistem yang sungguh luar biasa ini.

Apa?? Rupanya ramai lagi yang buat duit...

Hisham (RM93,200 +)..cikgu!
Akmar (RM38,000 +)..surirumah!
Masrule (RM13,400 +)..IT!
Syed (RM17,000+).. pensyarah!
Nazrim (RM10,500 +)..nurse!
Ramzi (RM5000+)..JKR!
Kamil (RM5800+)..pencen!
Purnama (RM8500+)..surirumah!
Zahid (RM8000+).. pensyarah!
Adizakry (RM4000+)..budak pejabat!
Fazlisyam (RM8000+)..pelajar!
Shamsul (RM4000+)..koje gomen!
Faiz (RM10,000+).. student kat Ireland!
Syahmi (RM4000+)..budak cyber!
Syahrul (RM4000+)..budak kilang!
Safian (RM2000+)..usahawan!

Anda boleh lihat keajaiban sistem PERCUMA disini:


--> http://formulaluarbiasa.com/recommends/RahsiaDuitAutomatik

Kita jumpa disana nanti!

Ikhlas,

Ridwan08@gmail.com

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…