Saturday, August 15, 2009

what a bless month for muslim

ramadhan bulan mulia, ramadhan bulan rezeki, ramadhan bulan istimewa, ramadhan bulan yg penuh keberkatan.... mcm2 la org namakan bulan ramadhan nie tp mmg pun bulan ramadhan plg istimewa berbanding bulan2 yg lain. bulan lain bukannya x special cumenya x seistimewa ramadhan. kenapa ek?

1) lps ramadhan raya...saper x suke raya?
2) byk org menjual like pasar or bazar ramadhan, kat jalan tar bulan ramadhan ada org menjual mcm2 bnd. mlh kwn aku die menjual hanya utk bulan ramadhan je, bulan lain x jual. org ckp kerja sebulan, mkn setahun, so mmg powerkan bulan ramadhan
3) ada lailatul qadar, taukan saper yg smbhyg sunat di mlm tersebut akn dpt berganda2 pahala dr YANG MAHA ESA n pd bulan ramadhan setiap amalan akn dpt extra pahala.
4) semua org akn jd sgt teruja sbb dpt berpuasa n bersahur beramai2 ngan kwn2 or ngan family. suasana tu hanya ada utk bulan ramadhan je
5) semua akn jd rindu ngan family sbb nk mkn masakan mak
6) semua akn jd baik n kontrol aktiviti2 yg agak sosial

nasi tambah : kepada semua umat ISLAM di dunia, penuhkan bulan ramadhan anda ngan ibadah2 yang dituntut n semoga anda sentiasa mendapat keberkatan dariNYA. amin!!

No comments: