Skip to main content

unexpected moment


ok, last pic




the food



bumblebee group with om mr dikra




the crowd



yellow for bumblebee n the champion



amazing race ends



third task
lompat dpn ostrich farm tanpa menjejakkan kaki ke bumi



first task: kopek bawang n buang taik dlm ikan bilis
ikan bilis punyela bykkk



gmbr geli kitaorg


we rawk adi



me n my geng
orange for committee

before the games start


have u ever go to any vacay n u are damn excited n happy at first but suddently turns to be horror. like u watch "THE HOUSE ON THE LEFT", citer yg sgt2 best yg mana one happy family going to holiday n tibe2 diorang terpaksa menghadapi situasi n pengalaman yg sgt mencemaskan. my situation xlah seteruk diorang...haha...aku gempak je

ok, this trip was organize by our company as one of DIV events. so me n colleagues abt 85 peoples including the committee stay at pd. as usual, we have many activities like amazing race, wet games, dry games n so on. amazing race was really fun coz everyone struggle to be number one. n they all drive the car like shu.....haha even the girl...huh.

at nite we have bbq (as usual) n another games. ohhh...before that, all people divided by 5 groups n me as a bumblebee group (yellow color). games at nite, eat sagu while singing....haha, introduce urself n mummy (u have to wrap ur group like mummy with toilet tissue). then, after that, the bad things happen....

semua org penat n balik bilik tdo. then, pagi2 aku dikejutkan ngan ketukan yg bertalu2 mengatakan yg rumah dimasuki pencuri. i was like blur n WHATT? slps check, all my roommates xder pun yg kena curi...alhamdulillah. barang2 yg hilang, 3hp n 2 beg. 2 beg tu sgt berharga coz sorang tu die punye car key (sbb nk cr replacement key on the spot sgt ssh). second beg (DSLR camera, cash money, headset (RM300 - we are cse so headset mcm nyawa kitaorg), credit card n so on). 3 hp yg hilang ialah hp yg mahal like nokia e71, htc n one more i forgot. rs sgt2 terkejut ngan peristiwa tersebut n kitaorg rs mcm kena pukau coz ada dua org yg tdo luar but semua mcm x sdr. this happen between 4.30am -6am ms org tgh nyenyak tdo coz the last person yg blk umah kul 4.30am .

nasi tambah : pengajaran yg sgt berguna to everyone supaya lebih berhati2 ngan barang2 berharga especially kalau nk pergi bercuti coz mcm2 bleh berlaku. pd kwn2 yg hilang barang, serious i feel sorry for all of u. not to forget special wish to TL SUSIE for 27 birthday (best x mandi tepung n telur :) ).

Comments

Aja said…
bestnye tgk geng2 shida tu. boleh ke nak join? hihihi....
bleh je aja, very welcome. joinla coz group ni kekurangan pompuan...haha

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …