Friday, January 28, 2011

aku teringin jadi peniaga sepenuh masa

dalam hidup ni banyak hati perlu dijaga terutama mak dan ayah kita. orang lain x kisah sangat kan tapi kalau mak dan ayah x restu dan x suka mesti serba-salah kita dibuatnya, pendek kata apa pun serba x kena.

macam aku nie, pelik sikit sebab aku ni jenis x suka kerja ngan orang dan berada di opis. aku bukannya gemar pakai seluar slack, kemeja dan duduk melangut depan komputer berjam2 (tapi kalau baca blog orang boleh pulak kann...hikhik). orang kata kerja rutinla, bangun pagi pegi keje, start keje pukul 8 dan balik kul 5. hari-hari mengadap jammm....adeihhh

aku ni jenis suka kerja yang sempoii macam berniaga tepi jalan ke, berniaga opis ke opis ke, bukak warehouse dan jual segala kelengkapan perempuan tapi dalam masa yang sama masih lagi buat business online dan blogging.....bestkannnn.

kalau aku boleh buat benda yang aku suka tanpa halangan sesiapa dan kekangan kewangan, akulah manusia palingggg gembira di dunia tapi...tapi akan banyak halangannya. yelah, mak bapak mana suka ko keje macam tu, belajar kemain lagi tinggi tapi setakat nak jual goreng pisang baik x yah belajar kannnn. aku pahammm.

nak buat benda tu semua kena ada modal dan konsisten. yelahhh, ingat senang ke berniaga walau ALLAH dh bgtau awal2 9/10 rezeki atas muka bumi ni datang dari berniaga tapi kalau x kuat semangat, jangan mimpilah nak berjaya.

banyak perancangan aku tahun ni dan harap ianya menjadi....aminnnn

2 comments:

.:CIK SMILE:. said...

insyAllah xkira apa pun jobs yg kta nk wat... yg penting nawaitu kita betul.. insyAllah boleh berjaya cam org len jugak. amin~ :)

shidaidris said...

nawaitu, betul jugak kan, cume kena kuatkan semangat , thanks