Skip to main content

sambung belajar?

sejak due menjak ni aku sibuk menguruskan adikku yang sambung master di UM. so sebagai kakak yang rumahnye tepi UM dan mempunyai kenderaan, harusla aku orang pertama yang kena ke hulu ke hilir membantu dari penempatan kolej, pendaftaran kursus dan macam-macam lagilah.

tapi tiba-tiba adikku dapat pulak KPLI...so memang rezeki die. dapat pulak sebelah UM tu je....nasibbb badan. berulang-alik ke dalam kampus mengingatkan aku tentang kehidupan di universiti dulu yang bagiku lebih banyak suka dari duka......kalau adapun duka pasal bf...tul x? sebab yang lain aku xder masalah sangat.....

aku teringin nak sambung belajar balik, sambung master dan amik course yang aku suke tapi boleh ke aku? otak rasa macam dah berkarat.......dulu aku target sebelum 30 aku nak sambung master, so kalau nak, aku kena buat keputusan sekarang

nak ke x nak, nak ke x nak? apa pendapat anda

Comments

dd.hasnidar said…
sementara ada masa,peluang,tgh takdek komitmen lain..better la u sambung study.

nanti dh jadi mcm i,dah malas rasa nak sambung.asek nak beranak je.muahaha..
wey jom ar join d club...aku n abis dh pung ni...lagi satu sem jer...insyAllah june ni abis...sekejap je kan? nti if mung smbung dok sedar pun....anti kita bule jadi lecturer sama2....:-)
Aynn said…
Sambung je r. Kalo bt full time boleyh mohon biasiswa kat MOHE.
shidaidris said…
dd....kan sementara shida x kahwin lagi, tu la abah dah bising2,die sggp sponsor..kehkeh

nur...tu la lamo doh aku jeles tgk mum sambung..kehkeh

aynn....a'ah, memang ingat nk buat full time tapi yela hati msh berbelah bagi
dd.hasnidar said…
apalagi..teruskan study lah.apepun shida,gudluck eh.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…