Wednesday, January 19, 2011

sambung belajar?

sejak due menjak ni aku sibuk menguruskan adikku yang sambung master di UM. so sebagai kakak yang rumahnye tepi UM dan mempunyai kenderaan, harusla aku orang pertama yang kena ke hulu ke hilir membantu dari penempatan kolej, pendaftaran kursus dan macam-macam lagilah.

tapi tiba-tiba adikku dapat pulak KPLI...so memang rezeki die. dapat pulak sebelah UM tu je....nasibbb badan. berulang-alik ke dalam kampus mengingatkan aku tentang kehidupan di universiti dulu yang bagiku lebih banyak suka dari duka......kalau adapun duka pasal bf...tul x? sebab yang lain aku xder masalah sangat.....

aku teringin nak sambung belajar balik, sambung master dan amik course yang aku suke tapi boleh ke aku? otak rasa macam dah berkarat.......dulu aku target sebelum 30 aku nak sambung master, so kalau nak, aku kena buat keputusan sekarang

nak ke x nak, nak ke x nak? apa pendapat anda

5 comments:

dd.hasnidar said...

sementara ada masa,peluang,tgh takdek komitmen lain..better la u sambung study.

nanti dh jadi mcm i,dah malas rasa nak sambung.asek nak beranak je.muahaha..

~ n.u.r ~ mommy wannabe said...

wey jom ar join d club...aku n abis dh pung ni...lagi satu sem jer...insyAllah june ni abis...sekejap je kan? nti if mung smbung dok sedar pun....anti kita bule jadi lecturer sama2....:-)

Aynn said...

Sambung je r. Kalo bt full time boleyh mohon biasiswa kat MOHE.

shidaidris said...

dd....kan sementara shida x kahwin lagi, tu la abah dah bising2,die sggp sponsor..kehkeh

nur...tu la lamo doh aku jeles tgk mum sambung..kehkeh

aynn....a'ah, memang ingat nk buat full time tapi yela hati msh berbelah bagi

dd.hasnidar said...

apalagi..teruskan study lah.apepun shida,gudluck eh.