Skip to main content

sambung belajar?

sejak due menjak ni aku sibuk menguruskan adikku yang sambung master di UM. so sebagai kakak yang rumahnye tepi UM dan mempunyai kenderaan, harusla aku orang pertama yang kena ke hulu ke hilir membantu dari penempatan kolej, pendaftaran kursus dan macam-macam lagilah.

tapi tiba-tiba adikku dapat pulak KPLI...so memang rezeki die. dapat pulak sebelah UM tu je....nasibbb badan. berulang-alik ke dalam kampus mengingatkan aku tentang kehidupan di universiti dulu yang bagiku lebih banyak suka dari duka......kalau adapun duka pasal bf...tul x? sebab yang lain aku xder masalah sangat.....

aku teringin nak sambung belajar balik, sambung master dan amik course yang aku suke tapi boleh ke aku? otak rasa macam dah berkarat.......dulu aku target sebelum 30 aku nak sambung master, so kalau nak, aku kena buat keputusan sekarang

nak ke x nak, nak ke x nak? apa pendapat anda

Comments

dd.hasnidar said…
sementara ada masa,peluang,tgh takdek komitmen lain..better la u sambung study.

nanti dh jadi mcm i,dah malas rasa nak sambung.asek nak beranak je.muahaha..
wey jom ar join d club...aku n abis dh pung ni...lagi satu sem jer...insyAllah june ni abis...sekejap je kan? nti if mung smbung dok sedar pun....anti kita bule jadi lecturer sama2....:-)
Aynn said…
Sambung je r. Kalo bt full time boleyh mohon biasiswa kat MOHE.
shidaidris said…
dd....kan sementara shida x kahwin lagi, tu la abah dah bising2,die sggp sponsor..kehkeh

nur...tu la lamo doh aku jeles tgk mum sambung..kehkeh

aynn....a'ah, memang ingat nk buat full time tapi yela hati msh berbelah bagi
dd.hasnidar said…
apalagi..teruskan study lah.apepun shida,gudluck eh.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …