Skip to main content

langkawi island with love

ni malam pertama, smpi dah malam apalagi yg boleh buat...makann

ok, pic berterabur.....br smpi airport

yeay, dh smpi pulau

on the way nk g tgk eagle feeding

teruja naik bot, bang tu bwk bot lajuuuu....


nak cerita sikit nieh, aku baru je balik dari langkawi...pegi 3/1-6/1. pegi ngan family je, mamaku, adik-adikku, abangku n wife die. mula-mula memang x nak pegi sebab fulus x cukup....sedihkan dan aku x nak menyusahkan family aku tapi disebabkan abang aku berjanji membayar segala transport, hotel dan makan...terus mata bergenang dan bersinar....yelaaa orang belanja

aku memang sayang abang aku (ececeh tibe-tibekan), yela duit transport saja dh riba-riban sebab semua pegi ngan flight so, diorang dari kelantan cume aku, dan 2 adikku saja dari kl......serba -salah jugak sebenarnya tapi nak buat macam mana bro adik-adikmu x sekaya kamu

kita orang sampi sana dh petang, aku memang hangin kalau pegi berjalan mana-mana sampai petang....kan dah rugi sehari tapi sebab orang lain bayar, aku senyap jelah. so, sampai-sampai memang perut aku lapar sebab seharian aku x makan, sibuk uruskan pasal kolej adik aku yang sambung master di UM.

terus ajak bang aku makan, kitaorang menginap kat salah satu resort di pantai chenang, memang best sebab sempoi dan meriah.....aku rasa kebanyakan pelancong datang langkawi mesti menginap di sini. lepas tu jalan kaki je makan kat restoran haji ramli. okla, tapi ikan die agak mahal dalam RM50 so malam tu makanan punye RM150 utk 7 orang makan, ok x?

lepas kenyang, jalan2 lahhh....alang2 kat sana benda wajib adalah island hopping so, dapatla pakej RM20 sorang tapi sebab malas nak share boat ngan orang, kitaorang amik satu boat, so RM210...okla. so, jalan2 sambil beli sunglasses sebab mama n adik-adikku semua lupa bawa, n beli la benda lain jugak like topi, shirt, selipar.....

haih, baru satu malam dah banyak habis kan....

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …