Wednesday, January 12, 2011

langkawi island with love

ni malam pertama, smpi dah malam apalagi yg boleh buat...makann

ok, pic berterabur.....br smpi airport

yeay, dh smpi pulau

on the way nk g tgk eagle feeding

teruja naik bot, bang tu bwk bot lajuuuu....


nak cerita sikit nieh, aku baru je balik dari langkawi...pegi 3/1-6/1. pegi ngan family je, mamaku, adik-adikku, abangku n wife die. mula-mula memang x nak pegi sebab fulus x cukup....sedihkan dan aku x nak menyusahkan family aku tapi disebabkan abang aku berjanji membayar segala transport, hotel dan makan...terus mata bergenang dan bersinar....yelaaa orang belanja

aku memang sayang abang aku (ececeh tibe-tibekan), yela duit transport saja dh riba-riban sebab semua pegi ngan flight so, diorang dari kelantan cume aku, dan 2 adikku saja dari kl......serba -salah jugak sebenarnya tapi nak buat macam mana bro adik-adikmu x sekaya kamu

kita orang sampi sana dh petang, aku memang hangin kalau pegi berjalan mana-mana sampai petang....kan dah rugi sehari tapi sebab orang lain bayar, aku senyap jelah. so, sampai-sampai memang perut aku lapar sebab seharian aku x makan, sibuk uruskan pasal kolej adik aku yang sambung master di UM.

terus ajak bang aku makan, kitaorang menginap kat salah satu resort di pantai chenang, memang best sebab sempoi dan meriah.....aku rasa kebanyakan pelancong datang langkawi mesti menginap di sini. lepas tu jalan kaki je makan kat restoran haji ramli. okla, tapi ikan die agak mahal dalam RM50 so malam tu makanan punye RM150 utk 7 orang makan, ok x?

lepas kenyang, jalan2 lahhh....alang2 kat sana benda wajib adalah island hopping so, dapatla pakej RM20 sorang tapi sebab malas nak share boat ngan orang, kitaorang amik satu boat, so RM210...okla. so, jalan2 sambil beli sunglasses sebab mama n adik-adikku semua lupa bawa, n beli la benda lain jugak like topi, shirt, selipar.....

haih, baru satu malam dah banyak habis kan....

No comments: