Sunday, January 16, 2011

fesyen ada limit ke?




korang mampu pakai macam diorang, aku suke diorang punye style tapi x semuala, ada yang ok, ada yang x ok, ada yang over dan ada yang serabut tapi x kisahla janji happy





saper x suke fesyen kan terutama perempuan, tapi aku peratikan sekarang lelaki pun gile berfesyen dan mula start pakai pakaian yang agak berani. contohnya lelaki pakai kemeja atau tshirt kaler pink terang....bagi aku x salah pun (sweeett apa, kannnn).

sejak dua menjak ni kalau korang peratikan ramai perempuan terutama yang bertudung memakai pakaian yang agak luar biasa. bukan setakat pakaian yee cara pemakaian tudung juga akan menyebabkan kita tertoleh banyak kali sambil kadang-kadang menggelengkan kepala atau kita akan cakap "berani betul die pakai macam tu, hisshhh kalau aku la segan".

aku ni jenis yang simple, memang x retila nak pakai pelik2 walau kadang2 aku salute cara diorang punye pakaian. macam scarflets tu, memang pakaian glamour abiss. tapi bukan sebarangan orang boleh pakai macam tu, betul x? fulusnya mesti adaa , kalau x mana nak dapat duit beli baju dan perhiasan yang cantik2.....kehkeh

apa pun pakaian kita asalkan kita rasa selesa dan yakin. betul x?


4 comments:

dd.hasnidar said...

yes.i dh buat satu entry pasal ni.memang la,mana yg cantik cam tajima tu..mmg cun la.kena yg serabai,adoii..

Atiqah Adnan said...

fesyen dan fesyen..
semua ikut peredaran masa kan..
semua nak up to date..
alahai kadang macam jadi mangsa fesyen.. idola mereka semua agak kebaratan susah nak cari identiti melayu islam.. just my opinion..

btw kagum la sebab diorang brani kan

-nita- said...

yup2..skang nie mcm2 fsyen.hehe.tak terupdate okay :)

papepon.as long as kite selese ngan ape kite pakai.who cares?care sket2la.nnt jadi fashion victim sush gak tue :)

Visit my blog:
Putih Violet

shidaidris said...

dd....shida dh baca entry dd tapi lupe nk komen...betulla kan kalau orang cantik, pakai apa pun nampak cantik

iqa.... tula sbb kdg2 diorang terlalu nak nampak lain, mksdnye diorang nak tunjuk yg walau bertudung tp msh lagi boleh berfesyen

nita...kalau x up to date nati org kata pulak...hikhik