Skip to main content

fesyen ada limit ke?




korang mampu pakai macam diorang, aku suke diorang punye style tapi x semuala, ada yang ok, ada yang x ok, ada yang over dan ada yang serabut tapi x kisahla janji happy





saper x suke fesyen kan terutama perempuan, tapi aku peratikan sekarang lelaki pun gile berfesyen dan mula start pakai pakaian yang agak berani. contohnya lelaki pakai kemeja atau tshirt kaler pink terang....bagi aku x salah pun (sweeett apa, kannnn).

sejak dua menjak ni kalau korang peratikan ramai perempuan terutama yang bertudung memakai pakaian yang agak luar biasa. bukan setakat pakaian yee cara pemakaian tudung juga akan menyebabkan kita tertoleh banyak kali sambil kadang-kadang menggelengkan kepala atau kita akan cakap "berani betul die pakai macam tu, hisshhh kalau aku la segan".

aku ni jenis yang simple, memang x retila nak pakai pelik2 walau kadang2 aku salute cara diorang punye pakaian. macam scarflets tu, memang pakaian glamour abiss. tapi bukan sebarangan orang boleh pakai macam tu, betul x? fulusnya mesti adaa , kalau x mana nak dapat duit beli baju dan perhiasan yang cantik2.....kehkeh

apa pun pakaian kita asalkan kita rasa selesa dan yakin. betul x?


Comments

dd.hasnidar said…
yes.i dh buat satu entry pasal ni.memang la,mana yg cantik cam tajima tu..mmg cun la.kena yg serabai,adoii..
Atiqah Adnan said…
fesyen dan fesyen..
semua ikut peredaran masa kan..
semua nak up to date..
alahai kadang macam jadi mangsa fesyen.. idola mereka semua agak kebaratan susah nak cari identiti melayu islam.. just my opinion..

btw kagum la sebab diorang brani kan
-nita- said…
yup2..skang nie mcm2 fsyen.hehe.tak terupdate okay :)

papepon.as long as kite selese ngan ape kite pakai.who cares?care sket2la.nnt jadi fashion victim sush gak tue :)

Visit my blog:
Putih Violet
shidaidris said…
dd....shida dh baca entry dd tapi lupe nk komen...betulla kan kalau orang cantik, pakai apa pun nampak cantik

iqa.... tula sbb kdg2 diorang terlalu nak nampak lain, mksdnye diorang nak tunjuk yg walau bertudung tp msh lagi boleh berfesyen

nita...kalau x up to date nati org kata pulak...hikhik

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…