Skip to main content

breast pump pilihan hati

Assalamualaikum mommy,

Semalam kecoh RON 95 naik 20 sen, harini RON 97 naik 15 sen, hamboiihh, tak sampai 24 jam. kerlasss PM kita. tapi rakyat tak boleh buat apalah kan sebab election lambat lagi, tunggu lah 5 tahun lagi, kompem rakyat dah lupa. masa tu mesti dah berkali-kali naik dah minyak.

harini nak cerita pasal breastpump, so memang ditujukan untuk para mommy dan bakal mommy jelah. sebelum beli breastpump ni banyak jugalah aku survey nak beli brand apa. hajat di hati nak beli medela freestyle, tapi sebab harga dia,  telan liur mak...huhu. tapi medela memang brand yang bagus sebab kalau survey, mostly doc guna medela.

satu lagi brand yang bagus, ameda. kalau beli package dalam 800++, so macam takperlah. then, adik aku beli rumble tuff kat enjoybreastfeed. masa tu dia beli harga package hanyalah RM404, saja memang murah. aku menyesal gila tak beli time tu, kononlah malas beli lagi sekali dah sold out.

kalau korang tengok breastpump package nieh kat mana-mana website harga dia lebih kurang je tp cuba peratikan apa yang dia offer. apabila aku survey mostly breastpump package harga dia RM500++. aku pilih rumble tuff lepas baca review dan tengok adik aku pakai macam ok je.

apa yang menyebabkan aku beli rumble tuff berbanding brand yang lain:

1) portable - yee, ini sangat penting. ko nak angkut breast pump hari-hari kot dari rumah ke opis, opis ke rumah. lainlah ko ada dua, senang cerita. rumble tuff sangat ringan berbanding jenama like spectra, unimom and ameda. 

2) convenient - kalau ko beli spectra, dia cuma boleh guna elektrik je. tapi rt dia boleh guna elektrik, manual dan bateri. tapi aku x pernah lagi guna manual dan bateri. so, let say korang travel tempat yang tak ada elektrik camno?



3) tak sakit - rt dia ada level of suction. so, korang boleh kurangkan dan tinggikan ikut cita rasa masing-masing ah. nampak tak yang kaler grey tuh, haaa itulah dia punya tempat nak adjust level of suction

4) ada alarm - maksudnya korang boleh set nak pump berapa lama. selalunya kan, kalau time pump kita mesti nak tertdo, aku lah tu. so korang boleh set like 15min, nati die berenti sendiri, so korang boleh tdo jap..hahaha


banyak lagilah, aku pun tak explore habis lagi. yang aku beli double pumping sebab kalau kat opis boleh pump sekaligus, jimat masa dan tenaga...hehe.

btw, aku beli kat fabulousmom. banyak lagi web yang jual, kalau korang nak survey like:
- fabulousmom
-enjoybreastfeed
-littlewhiz
-onebabyworld

Comments

Cik Rad said…
thanks shida kongsi ilmu.. hihi

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …