Skip to main content

jalan-jalan, shopping, sending adik bongsu n etc

Assalamualaikum u olls, happy weekend for those who work offie hours

minggu ni aku amik cuti since mama aku datang kl nak anta adik aku ke KLIA sbb dia punya cuti dah abis. 3 bulan lebih adik aku kat kg, kerja dia makan, tdo, keluar jarang-jarang dan sambung makan, tdo balik. grand kan adik mak....hahaha (-___-).


then, macam biasalah kalau mama aku datang aktiviti aku bawak mama aku jalan-jalan dan shopping. supposedly abang aku, kakak ipar dan anaknya pun datang tapi adam pulak demam dan masih lagi tak elok demamnya. so, 3 tiket burn, abang aku suruh mama aku ganti....banyak cantik muka dia kan...memang taklerr mama aku nak ganti.


DAY 1
food junction, mid

sorang japanese, sorang korean

DAY 2
ni kat paradigm mall
impak kahwin sekali, anak puk lebih kurang sebaya, beza almost 2 moths je

malis, lama x pekena kueytew n nasi lemak

sebelah hadif siap tdo lena


DAY 3
semua melaram ngan baju H&M


kenapa adik aku kangkang lebar, aku punya kecik, apakah (-___-)

dah macam anak patung hadif nieh

dalam ice room pun boleh

br nampak muka laki mak

babai sofia, see u next year


aktiviti hari pertama, tak jalan sgt since flight pukul 9 lebih, sampai kl central pun dah tghari, makan n keluar jalan-jalan ke mid dah petang. hari kedua ke paradigm mall since dah lama aku nak ke H&M, mmg berzaman dah kot aku tak pegi. agak best paradigm mall sebab tak ramai orang dan ada H&M. lepas ni mmg aku g sanalah dari BB yang sentiasa sesak tuh.

third day pegi tempat wajib sogo and straight to KLIA since flite malam 11.55, sempatla makan kat KLIA.

forth day, lepak umah adik, anta mama ke kl central dan balik umah kemas rumah, basuh baju bagai...sekiann. 

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.