Saturday, September 14, 2013

mommy and hadif

Assalamualaikum semua,

Sedih betul kalau baca kisah yg melibatkan tragedi kanak-kanak nieh. kanak-kanak didera, dipukul sampai mati, terlanggar oleh ayahnya, ada penyakit pelik-pelik. kalaulah aku ada kuasa ajaib, aku nak kuasa di mana tak akan ada kanak-kanak yg mengalami tragedi yg menyayat hati. Sejak ada anak nieh, baca pasal kisah sedih siap boleh nangis teresak-esak..:(

harini nak cerita pasal anak. hadif is getting bigger. yes, dia makin panjang, makin gemuk dan makin cerdik akal. kalau agah, tersengih gelak. kalau dia kenyang, dok senyap jeee dia. lepas tu kalau kita sibuk tak pedulikan dia, dia mengeluh. dahle kuat dan panjang....kelakar betul.

tapi yang tak best, dia suka hisap tangan, bukan jari ye tangan. siap bunyik-bunyik..cop...cop. lepas tu kalau aku tegur dan marah,' hadif how many times mommy told u cannot eat your hand'. dia tengok aku, sambil sengih-sengih dan buat bunyi. hoi, mommy marah nieh...hailaaa anak.

selain tu, mmg senang nak jaga dia, alhamdulillah aku dikurniakan anak yg jarang buat hal. dia hanya menangis kalau nak susu je. kalau pampers dia penuh kencing and taik pun dia bantai tido (-___-). sebab tu aku selalu kena check pampers dia. dan dia jugak tak pernah kembung perut, sehari kadang2 almost 10 kali tukar pampers...memang cepat habis. 

dia jugak kuat minum susu, sehari aku tinggalkan 20oz, kadang-kadang dia minum lebih dari tu. semua org cakap dia minum banyak bila aku bgtau 20oz sehari (6pagi sampai 5 petang). jadi, aku mmg kena pump sentiasa dan alhamdulillah aku masih lagi fully breastfeed until now. 

setiap kali g kerja mesti rindu dia, tak sabar nak balik. walau keje berlambak, malas nak ot. kalau dulu, asyik ot jee. ni tepat masa, punch, tekan minyak, drive laju-laju....hahaha. sampai umah terus bukak pintu dan nampak hubby tgh menyusu anak (hamboihhh sweetnya, btw my hubby yg jaga anak tau). 

kemain amik gambar, kepala anak senget

tak sedar yg dia dah terlentok tidur

suka sgt org dukung dia

macam budak besar kan sini

setiap mggu teman mommy n daddy g mid

tp sejak bawak hadif, mommy dah tak shopping dah



No comments: