Monday, September 30, 2013

im three months now

Hi u olls,

Korang semua macam mana, sihat tak? jaga kesihatan yee, jangan  jadi macam aku. kalau time beli makanan tak sedar diri masih lagi berpantang, sian anak aku kena tempias. tadi terbeli tempe, kena marah ngan sorang colleague sebab dia kata nanti anak akan berangin, dia paksa aku buang atau bagi orang. mak ikut jeee...huhu

anak aku dah 3 bulan, haritu pegi third jab dan check up. macam biasa, dia nangis kejap masa cucuk, lepas tu okay. jumpa doc for the first time, alhamdulillah, doc check hadif okay. check bird hadif pun ok. doc tanya samada aku nak merancang. aku bgtau aku nak fully breastfeed, so confirm tak preggy, doc bgtau tak semestinyaaa.

ayaaaa, aku ingat selama ni kalau fully breastfeed, kompem tak preggy...kehkeh. dia suruh aku bgtau nurse nak merancang, nanti diorang cucuk, malas aku. serius, aku memang tak nak merancang, buat apa merancang, aku bukan muda. umur 35 aku nak berhenti beranak. so sebelum 35, aku nak redha je...hehe
alhamdulillah, aku still fully breastfeed until now

hadif dah pandai gelak dan paling ketara dia dah start membebel. kalau orang layan, lagi dia galak, kemain suka. terkekek ketawa...suka betul aku layan dia gelak. yang lain, kepala dia still lembik tapi dah makin stabil. tak sabar nak tunggu kepala dia keras sikit, senang nak dukung...hehe

hi mamatok, nak baju lagi...haha

mggu depan saya balik kg, tak sabar nak jumpa mamatok dan babatok

mommy n daddy loves u soooo much hadif

3 comments:

ddJaafar said...

hahahaha.betul.konon rasa anak fully bf kita terselamat kan?

masa haifa masih bf (walaupun dah start campur),dd termengandungkan hasya.wakakaka.konfiden sangatkannn..hahahaha.rezeki.

Shida Idris said...

haha...kann..rezeki, mak nak terima sajoo, boleh? kehkeh

ddJaafar said...

bolehhh.hahahaha.

so lastweek dd cucuk depo provera.dd dh ckp kat nurse,ini last.3months after this nak kembali free.hahaha.nak pregnant balik.