Skip to main content

im three months now

Hi u olls,

Korang semua macam mana, sihat tak? jaga kesihatan yee, jangan  jadi macam aku. kalau time beli makanan tak sedar diri masih lagi berpantang, sian anak aku kena tempias. tadi terbeli tempe, kena marah ngan sorang colleague sebab dia kata nanti anak akan berangin, dia paksa aku buang atau bagi orang. mak ikut jeee...huhu

anak aku dah 3 bulan, haritu pegi third jab dan check up. macam biasa, dia nangis kejap masa cucuk, lepas tu okay. jumpa doc for the first time, alhamdulillah, doc check hadif okay. check bird hadif pun ok. doc tanya samada aku nak merancang. aku bgtau aku nak fully breastfeed, so confirm tak preggy, doc bgtau tak semestinyaaa.

ayaaaa, aku ingat selama ni kalau fully breastfeed, kompem tak preggy...kehkeh. dia suruh aku bgtau nurse nak merancang, nanti diorang cucuk, malas aku. serius, aku memang tak nak merancang, buat apa merancang, aku bukan muda. umur 35 aku nak berhenti beranak. so sebelum 35, aku nak redha je...hehe
alhamdulillah, aku still fully breastfeed until now

hadif dah pandai gelak dan paling ketara dia dah start membebel. kalau orang layan, lagi dia galak, kemain suka. terkekek ketawa...suka betul aku layan dia gelak. yang lain, kepala dia still lembik tapi dah makin stabil. tak sabar nak tunggu kepala dia keras sikit, senang nak dukung...hehe

hi mamatok, nak baju lagi...haha

mggu depan saya balik kg, tak sabar nak jumpa mamatok dan babatok

mommy n daddy loves u soooo much hadif

Comments

ddJaafar said…
hahahaha.betul.konon rasa anak fully bf kita terselamat kan?

masa haifa masih bf (walaupun dah start campur),dd termengandungkan hasya.wakakaka.konfiden sangatkannn..hahahaha.rezeki.
Shida Idris said…
haha...kann..rezeki, mak nak terima sajoo, boleh? kehkeh
ddJaafar said…
bolehhh.hahahaha.

so lastweek dd cucuk depo provera.dd dh ckp kat nurse,ini last.3months after this nak kembali free.hahaha.nak pregnant balik.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …