Skip to main content

im three months now

Hi u olls,

Korang semua macam mana, sihat tak? jaga kesihatan yee, jangan  jadi macam aku. kalau time beli makanan tak sedar diri masih lagi berpantang, sian anak aku kena tempias. tadi terbeli tempe, kena marah ngan sorang colleague sebab dia kata nanti anak akan berangin, dia paksa aku buang atau bagi orang. mak ikut jeee...huhu

anak aku dah 3 bulan, haritu pegi third jab dan check up. macam biasa, dia nangis kejap masa cucuk, lepas tu okay. jumpa doc for the first time, alhamdulillah, doc check hadif okay. check bird hadif pun ok. doc tanya samada aku nak merancang. aku bgtau aku nak fully breastfeed, so confirm tak preggy, doc bgtau tak semestinyaaa.

ayaaaa, aku ingat selama ni kalau fully breastfeed, kompem tak preggy...kehkeh. dia suruh aku bgtau nurse nak merancang, nanti diorang cucuk, malas aku. serius, aku memang tak nak merancang, buat apa merancang, aku bukan muda. umur 35 aku nak berhenti beranak. so sebelum 35, aku nak redha je...hehe
alhamdulillah, aku still fully breastfeed until now

hadif dah pandai gelak dan paling ketara dia dah start membebel. kalau orang layan, lagi dia galak, kemain suka. terkekek ketawa...suka betul aku layan dia gelak. yang lain, kepala dia still lembik tapi dah makin stabil. tak sabar nak tunggu kepala dia keras sikit, senang nak dukung...hehe

hi mamatok, nak baju lagi...haha

mggu depan saya balik kg, tak sabar nak jumpa mamatok dan babatok

mommy n daddy loves u soooo much hadif

Comments

ddJaafar said…
hahahaha.betul.konon rasa anak fully bf kita terselamat kan?

masa haifa masih bf (walaupun dah start campur),dd termengandungkan hasya.wakakaka.konfiden sangatkannn..hahahaha.rezeki.
Shida Idris said…
haha...kann..rezeki, mak nak terima sajoo, boleh? kehkeh
ddJaafar said…
bolehhh.hahahaha.

so lastweek dd cucuk depo provera.dd dh ckp kat nurse,ini last.3months after this nak kembali free.hahaha.nak pregnant balik.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…