Saturday, July 28, 2012

janji ditepati???

selamat bersahur semua. aku tabiklah pada orang yang bangun sahur setiap hari, korang memang terbaik.

dah dengar lagu terbaru untuk kemerdekaan malaysia. lagu janji ditepati. omg, serius aku rasa macam kerajaan kita sekarang terlalu desperate. 

apa kaitan janji ditepati dengan kemerdekaan?
apa kaitan duit RM500 dengan merdeka? 
apa kaitan segala pemberian kerajaan dengan merdeka?
slide show pun  kebanyakannya tunjuk duit pemberian kerajaan. 

nak pancing undi pun agak-agaklah beb. aku rasa semua orang menyampah kot dengan lagu tu sampai komen dan rating disable. banyak dislike dari like kannn. memang lawak gila. korang x rasa lawak dan terdesak gila kerajaan. cerdik la sikit, alahaiii.

lirik yang paling x leh blah *janji sudah ditepati, kini masa balas budi*. budi apa ye, pura-pura x tau *tangan di dada mata terbeliak*. sebab tu sampai sekarang kerajaan x announce lagi bila nak mengundi sebab takut semua kerusi tumbang.

haih, bilalah PRU 13 nak start, x sabar nak mengundi.

korang semua, ayuh kita mengundi. tunaikan tanggungjawab anda dan pilihlah orang yang berhak *tepuk dada tanya selera*

ni lagu n link dia:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MvbR6g9S7JY

2 comments:

Karimah Hamshah said...

Kita setuju dgn apa akak ckp tu. Please la org tak buta la. Kita sendiri boleh menilai. Huhuhu. Dah tlambat la dia nie. Apa dia bg tue smua hak kite. :)

shidaidris said...

kannn, sampai macam tu sekali nak pancing undi.